4 Ocak 2013 Cuma

İLK MAKİNE DİKİŞİNDEN MUTFAK PEÇETELERİ

Günaydınlar blogcanlar :)
Vakitsizlikten dem vurup bir türlü başına oturamadığım dikiş makinemin sürüş testini yaptım :D Biliyorsunuz detayları nasıl ve ne badirelerle ulaşmıştım,gülmek isteyenler geçenlerde yazdığım post bulabilirler işin perde arkasını :)

İlk elime alışım komediydi,bi 4-5 dk ışığının düğmesini aramakla,diğer 15 -20 dk mekiğine sardığım ipi üste almakla,yaklaşık 1 saat kadarda kırdığım iğnesini değiştirmekle geçti ve bu bahsettiğim zaman kavramlarında son derece samimiyim :D


İğnesini binbir zorlukla değiştirdikten sonra hakikaten mekikdeki ip beni çıldırttı hahah :D Gerisin geriye sarıp kaldırdım,takii annemle beni yavruyu buluşturuna dek ;) Annem tüm ayarlarını tüm dikiş özelliklerini bana sağolsun örnek bezimiz üzerinde gösterdi.Düz dikiş ayarlarıyla çok oynamadan dik uyarısını aldıktan sonra aklımdaki ilk işe kalkıştım.Kırmızı ip,kırmızı çiçek ve kırmızı sutaşı aldım hemen,birde sağ alt köşede duran broşluk iğneleri.


Biraz süslü birşeyler yapmak istedim fakat süslü şeyler hep yıkanmaya gelmezler ya hani bundan mütevellit yıkanma zamanı geldiğinde çıkarıp takabileceğim iğnelikli süsler denedim.Broş iğneliğine bir parça keçe yapıştırıp sıcak silikon ile (dikilebilir esasında,dikme delikleri var iğne üzerinde) üzerine aynı renk kurdele fiyonk ve çiçekler-tohumlarla minik broş kurguladım.Her biri peçete için 8 tane...



Ben bundan bişeyler yaparım diye alıp kaldırdığım büyük parça krem rengi masaörtülük bir kumaşım vardı elimde,onu kullanarak peçeteleri kestim,2 kat kıvırarak su taşınıda üzerine koyarak ilk adımlarımı attım :) Gülebilirsiniz belki ama benim için çok zevkliydi :))


İlk parçalarda tecrübe ederek yavaş yavaş basarken pedala,sonraki parçalarda hızlandım.Her akşam bir parça bir parça diktim bi hafta boyunca :D Akşam vakti ses olmasından çekindiğimden devam ettiremedim,zira yağlamam lazım makinayı fazla sesi çıkıyor :))


Bir tek bu takıma ait şu an dikeceğim runner parçası kaldı,onuda halledersem sevineceğim :)
Makinadan memnunmusun diye soranlara evet çok memnunum,şimdilik tüm ihtiyaçlarıma cevap vrebilecek kapasitede ve çok hafif bir makina,indirip kaldırması kolay oluyor.Önümüzdeki senelerde şu dikiş olayını ilerletirsem daha kapsamlı bir makina alabilirim ;)

Hayırlı Cumalar

SELAMETLE


21 yorum:

  1. Yahu sen ne becerikli bi hatunsun :) çok güzeller ellerine sağlk canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iltifat ediyorsunuz :) Teşekkür ederim cnm çok sağol ;)

      Sil
  2. Vallahi helal olsun çok güzel olmuş maşallah :):)

    YanıtlaSil
  3. bencede gayet başarılı eline sağlık..

    YanıtlaSil
  4. peçeteleri pek begendim :) ama broş detayını çok tuttum asıl :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıkanma esnasında çiçekler yıkanamayacağı için kendimce böyle bir şey denedim pratik oldu,tak çıkar yıka :)

      Sil
  5. hayırlı cumalar ellerine sağlık ben bunla bişey yaparım diye aldığımız şeyler hep güzel şey oluyor ki sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sedacım stoklama konusunda üstüme yoktur :)

      Sil
  6. süper olmuş ya kumaşında güzele benziyor güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pamuklu bir kumaş bakalım kullanışı nasıl olucak,teşekkür ederim :)

      Sil
  7. ellerine sağlık çok güzel olmuşlar,ben de dikiş dikmeyi çok severim annemin singerin sandıklı bir dikiş makinası var hep onu ben kullanırdım alıp geliyim istedim kendi evime ama çok ağır bişey yavvv,böyle küçük bişey alasım var benim de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,bende uzun zamandır içimde dikme aşkı yaşatıyordum,pratik kullanışlı ve hafif bişey denk gelince kaçırmak istemedim.Darısı senin başına :)

      Sil
  8. harika olmuslar canim cok marifetlisin zamanin olmadigi halde bile tütütü masallah :) bende makinami cikartip kinamiz icin bazi ciciler yapmaliyimm cok seviyorum bu isleri ama dedigin gibi vakit olmali :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük küçük zamanları değerlendirmeyle yapıyorum artık bu tarz işleri,vaktin gelmesini beklemeden :) Şimdiden kolay gelsin sanada o zman güzel şeyler çıkartırsınız inş ;)

      Sil
  9. elinize sağlık pek süslü olmuş .ama resimler kırmızı gibi çok net değil o yüzden
    Küçük Mutluluklar Dükkanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :))) Gayet kanlı canlı kırmızılar tatlım kullandığım tüm pc lerde,belki senin kendi ekran renk ayarlarında bişeyler olabilir :))

      Sil
  10. Merve o alt ipliği üste almak için üst ipi tutup çekmek gerektiğini öğrenmek o kadar zamanımıaldı ki anlatamam. Yanımda Rahile Yenge yapıyor ben aynısını yapıyorum olmuyor. Bir gece uğraştım. Sonra benim üst ipi tutmadığımı farketti de şükür. Atlattık. :D Çıldırma noktasına gelmiştim zira. Bu arada kırmızı su taşlı bende bir runner diktim. Ve bir etek. İnan aldığın keyfi tam anlamıyla anlayabiliyorum. :) Hoşçakal..

    YanıtlaSil
  11. aynen bende uzun bır sure ugrastım nıhayetınde ogrendım :) aynı şeylerı bı tek ben yasamadıgım ıcın mutluyum suan :))Runnerını gordum ınstagramda cok basarılı olmus ,etegını merak edıyorum :))

    YanıtlaSil
  12. BEN DE YENİ BİR DİKİŞ MAKİNESİ ALDIM.İPİ TAKMAYI KEŞFETMEK VE ALT İPİ ÜSTE ALMAK EPEY BENİ UĞRAŞTIRDI.AMA KULLANMA KLAVUZUNU KAÇ KERE OKUDUYSAM DA OLMADI EN SONUNDA UĞRAŞA UĞRAŞA YİNE KENDİM KEŞFETTİM.HAZIR AL NE GEREK VAR DİKİP UĞRAŞMAYA DİYORLAR AMA KENDİ YENİ DİKTİĞİM BASİT BİR ETEKLE BLUZUMU (DAHA TAM BİTMEDİ) NE KADAR SEVİYORUM ANLATAMAM.SİZİN YAPTIKLARINIZ DA BANA YENİ FİKİRLER VERDİ.YAZILARINIZI DA YAPTIKLARINIZI DA ZEVKLE TAKİP EDİYORUM.HAYDİ HEPİMİZE KOLAY GELSİN.SEVGİLER...

    YanıtlaSil