Bu ara orda burda ınstagramda dantel kolalayanlar resimler ekledikçe,yapılanları gördükçe çok heveslendim.Dantellerin tekrardan moda olmasıyla birlikte kullanım alanlarıda yenilendi.Çerçeveye koyup duvarlara asmaktan tutun,abajur başlığına aplike etmeye,amerikan servis olarak kullanmaya kadar aldı başını gitti.
Annemim çook eskiden beridir var olan ama artık kullanmadığı (halbuki şahane) bir kaç parçasının geçen seneler içerisinde kaybolmasıyla birlikte sadece 2 parça kalan yatak odası takımına el koydum.Aslında artık takım değil söz ettiğim gibi,yalnızca 2 parçası mevcut , çok üzüldüm...
Mademki takım bozulmuş,yüksek müsadenizde ben bunu kolalayıp şekil verip örtü görevinden uzaklaştırıyorum dedim.Açıkcası aklımda bir çok şey vardı en baştada ekmeklik olarak kullanmak fakat parçanın küçük olmasıyla birlikte şekerlik olarak kullanmak daha elvirişli olucak sanırım.Neyse gelelim neler yaptığıma..
İlk denemem başarısız oldu :/ Sorun şerbetimden kaynaklanıyor sanırım.Şekerini yetersiz bulan dantelim bir hafta boyunca kurumadığı yetmediği gibi kuruyuncada şeklini almadı.Halbuki annem geç kurur o bekle demişti :/ Beklemem sonuç vermeyince tekrardan şerbet kaynattım bu kez şeker oranını fazla..İyice kaynadıktan sonra danteli, büyük cezvemin içerisine atarak maşa yardımıyla iyice buladım şerbete.
Uygun şekli seçmek biraz zaman aldı,evdeki tüm çanak tabak,kaselerde denedim şerbetlemeden evvel :D En iyi bu ağzı geniş kasemde oldu,sizde evdeki uygun formları deneyin şerbetlemeden önce.Yine maşa yardımıyla gergin bir şekilde uturttum,çekiştirdim ve kurumaya bıraktım.
Kuruması benim için yine uzun bir bekleyiş süresi oldu.Günlerce kurumadı tabii bunun havaların bi ara tamamiyle bozmasnında payı büyük.Kurumak bilmedi.En sonunda inat ettim akşamları kalorifer üstü,gündüzleri güneş alan cam derken kuruttum :)
Ve başardım :) Kuruduktan sonra çanaktan dikkatli bir şekilde çıkardım.Ben o kadar koyu bir şerbet kaynatmışımki ikincisinde,çanağa mıhlanmıştı dantel tam anlamıyla :))
Sert ve katı formlu olmasını istiyorsanız hemen hemen 1'e 2 ölçü kaynatın şerbetinizi.Mesela yarım bardak su ile bir bardağa yakın şeker...
Kuruması benim için yine uzun bir bekleyiş süresi oldu.Günlerce kurumadı tabii bunun havaların bi ara tamamiyle bozmasnında payı büyük.Kurumak bilmedi.En sonunda inat ettim akşamları kalorifer üstü,gündüzleri güneş alan cam derken kuruttum :)
Ve başardım :) Kuruduktan sonra çanaktan dikkatli bir şekilde çıkardım.Ben o kadar koyu bir şerbet kaynatmışımki ikincisinde,çanağa mıhlanmıştı dantel tam anlamıyla :))
Sert ve katı formlu olmasını istiyorsanız hemen hemen 1'e 2 ölçü kaynatın şerbetinizi.Mesela yarım bardak su ile bir bardağa yakın şeker...
Sen ne kadar şeker su oranı yaptın derseniz,vallahi ölçmedim :)) Nispetli olarak göz kararı ;)
Pembe oda malumunuz artık biliyorsunuz, (pembe oda postları burda) bu şekerlikte ancak evimde buraya yakıştı.Gelen misafire pembe kolonya şişesiyle pembe şekerlik ouuy dedirtiyor :)
İkinci parçayıda şerbetledim kalıba koydum yine.Bakalım o ne zamana kurur ;)
SELAMETLE
Pembe oda malumunuz artık biliyorsunuz, (pembe oda postları burda) bu şekerlikte ancak evimde buraya yakıştı.Gelen misafire pembe kolonya şişesiyle pembe şekerlik ouuy dedirtiyor :)
İkinci parçayıda şerbetledim kalıba koydum yine.Bakalım o ne zamana kurur ;)
SELAMETLE
:) hoş bir fikir
YanıtlaSilpembe dantelden sekerlik aklıma sağlık:)
Küçük Mutluluklar Dükkanı
Teşekkür ederim canım,uygulayabilen için çok güzel bi işlevi oldu gerçekten ;)
SilTek Kelimeyle Harika Olmuş Gerçekten,
YanıtlaSilGüle Güle Kullanın :)
Çok teşekkür ederim :)
SilAy cok güzel olmuşşş :)
YanıtlaSilTeşekkür ederimmm :)
SilGuzel fikir ellerine saglik :)
YanıtlaSilBeğenmene sevindim,teşekkürler;)
SilCok güzel olmus ;) masallah elinden gelmeyen yok.
YanıtlaSilsevgilerimle
Çok teşekkür ederim , yok yahu birazcık merak hepsi bu :) Benden de sevgiler ;)
Silsenin gibi çok olmuş canım...
YanıtlaSileskiden annem de dantelleri böyle şekerli kalıba koyardı...
çok güzel oluyor...
Evet bende hatırlıyorum eskilerden kalma hatta peçetelikler vardır hala kimilerinin evinde dantelden kolalanmış falan.. :)
Silsenin gibi çok şeker olmuş canım...
YanıtlaSileksik yazdım sanırım :((
eline koluna sağlık...
Teşekkür ediyorum canım ;)
SilSüper olmuş emeğine ve beklemene deymiş canım fakat annenin bu el emeklerini değerlendirmen çok güzel bir şey ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBu konuda bende sonuna kadar senle aynı düşünüyorum,el emekleri çok değerli ne kadar eski ve demode bulunursa bulunsun dantelin hiçbir parçasını o hazır örtülere değişmem. ;) Teşekkür ederim :)
Silçok güzel olmuş rengide çok tatlı :)
YanıtlaSilPembe olması danteli daha bir güzel yaptı haklısın,teşekkürler ;)
Silişi bırakıp tamamen ev hanımı olmayı düşünüyomusuun ? eğer öyle bişey yaparsan üreticiliğin hangi seviyeye ulaşcak merak ediyorum :) işten arda kalan zamanda bunları yapıyosan :)
YanıtlaSil:))) Şuan için kısa vade de düşünmüyorum ;) Üstü kapalı iltifatın için teşekkür ederim :) Merak insana herşeyi yaptırtıyor diyelim ;)
Silmerek ve yetenek ikilisi bence el işlerinde becerikli olduğun konusuna kolalı şekerliğinle nokta koydun bence merakına eline emeğine sağlık ;)
Silçok güzel olmuş ellerine sağlık güle güle kullan :)
YanıtlaSilBEN BUNA BAKTIM BAKTIM DOYAMADIM :) ANNEMDE EMİNİM ÇOK SEVENİR RİCA ETSEM BUNUN TAM DTAYLI YAPILIŞINI YAZARMISIN ÖLÇÜ FALAN NASIL YAPMAK GEREKTİĞİNİ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜERLER ESRAA
YanıtlaSilTeşekkür ederim esracım,yazıda da belirttiğim gibi ben yaparken göz kararı koymuştum ama yarım olcuye 1 olçü kullanmak iyi olur gibi geliyor bana çünkü çok sert olmalı dantel kuruyunca.Benim gıbı tek parca bişeyi kolalıyacaksan örneğin yarım bardak suya 1 bardağa yakın şeker koy (3/4) kaynat ve danteli at içine bula şerbete..
Siltamamdıır tarifi aldım denicem mutlakaa ve başarılı olursa resmini göndermek isterim sana :) çok teşekkür ederiim ;) esra
YanıtlaSil