29 Ocak 2013 Salı

MAÇ AKŞAMI YEMEK MASASI

Günaydınlar blogcanlar.Haftasonunun gelmesiyle şu sıralar bende bi yoğunluk sormayın gitsin.Hatta haftaiçinide bu yoğunluğa ekleyebilirim.Tabiki misafir yoğunluğu mevzu bahis...Geçtiğimiz haftasonu derbi akşamı toplandık sevilen tarafların olduğu gibi üzülen tarafda oldu elbette meşin yuvarlak bu hangi kaleye gideceği belli olmuyor ;)

Kollar sıvadım bundan sebeb...


Köfteleri çorbam için minik minik yuvarladım,mantarları limonlu suda haşladım,etli lahanaları sardım,soğanlı iskilip pilavı da yannda...oh yemek yemek gibisi yok tabi ama birde alınan kiloların vermesi var kiii..Sormayın gitsin,artık porsiyonları küçülttüm kendi adıma.Karatay'a devam...


Günün erken vakitlerinde akşam olmasını beklemeden huyumdur sofranın temel baş mazlemelerini özene bezene kurarım.Hatta çoğu zaman yenecek bir tencere yemek bile olmaz ama sofra çoooktan hazırdır bile :) Yine öyle oldu çok sevdiğim pembe masaörtüm annemin yıllar önce kendi için alıpta bir türlü kullanamadığı şeylerden.Renginin tatlığına dayanamayıp benim eve transfer oldu bir kaç ay evvel :) Pembe-mor-lila uyumunu tüm kızlar sever ;)


Kırk çarşambayı bir araya getirmeye, kendime işim varken iş çıkartmaya bayılırım.Bunca işin arasında yemekler pişerken birde o gün dikiş makinasını çıkardım :) Çok gerekliydi ya sanki! :) İlla aklımdaki yapıcam yoksa rahat edemem,biraz kurtluyum galiba :)
Neyse Ters giden dikiş macerama rağmen yemeklerde aksaklıklar olmadı çok şükür :) Afiyetle yenildi içildi,bereketli bir sofra oldu.


Mönünde neler vardı peki derseniz;
Yuvalamalı sebze çorbası (ilk fotodaki minik köfteleri çorbamda kullandım,sütle pişirdim)
Güveçde mantarlı et (aşağıdaki minnak güveç kaplarımı çok seviyorum :))
Zeytinyağlı kereviz
Acılı ezme
Kayseri mantısı ( Ben yapmadım tabiki hazır alıyorum :) )
Etli Lahana Sarması
Soğanlı pilav
Salata-turşu ve elcağızlarımla mayaladığım misss yoğurdum (yoğurdun sütüyle ilgili gelişmeler var:)
Annemin Ev yapımı çavdar ekmeği eşliğinde :)


Porsiyonluk güveç kaplarımda yemek pişirmek benim, yemesi ise misafirlerimin çok hoşuna gidiyor :) Tavsiye ederim süt mayalıyorum,sucuklu yumurta yapıyorum,yemek pişiriyorum, hatta balığın üstüne tahin helvası tatlısı pişiriyorum bunlarda :) Durun ben güveç kaplarıyla güzel bir post hazırlıyayım neler yaptığıma dair ;))


Artık misafirlere hazırız bu pozla :) Bebeklerim Tiramisu ve kurabiye ile ;)

SELAMETLE

19 yorum:

  1. en çok güveçlere bayıldım ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirin gözüküyorlar dimi :) Çok seviyorum onları :)

      Sil
  2. bende yeni gelinim ama bu kadar hamarat değilim MAŞALLAH diyorum bende o güveç kablarıyla fırında sütlaç yapıyorum çok güzel oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Bi sütlacı denemedim inanırmısın onuda yapmak istiyorum açıkcası fırında ütünü kızartarak lezzetli olduğundan eminim ;)

      Sil
  3. hepsi çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık :) güveçte pişen tatları ben de çok seviyorum diğer güveç yemekleri postunu da merakla bekliyorumm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.En kısa zamanda fotoğraflama imkanı bulur bulmaz bahsettiklerimi hzırlıyacağım inşaallah :)

      Sil
  4. hepsi çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. oyyy mamalar cok cici leziz gorunuyor.bu mac toplantilarindan banada fenalaik basiyor artik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Napalım gülü seven dikeninede katlanırmış :)

      Sil
  6. pembeli morlu masan çok hoş olmuş :))
    ellerine sağlık canım...
    afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik canim neler neler yapmissin böyle hamaratli yeni gelinleri görünce kendimden utaniyorum mutfak konusunda hicde iyi degilimdir yani ac kaldik :DDD ama sen harikalar yaratmissin

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz merakım birazda hevesim olunca böyle oldu,bakma bende çok iyi değildim :) Üstüne düşmek lazım mutfak hususunun ;)

      Sil
  8. yaaww süpermenmisin nesin MAŞALLAHH:) ogüveç kablarını bende çokseviyorum.ama dikiş hayatıma girdiğinden beri mutfaktan uzaklaştım.yemeklerin çokgüzel görünüyor.inanırmısın tüm aklımdakı yemekleri yapmışsın.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) (: hehe teşekkür ederim canım.Dikiş çok fazla emek ve vakit istiyor başına oturdunmu bırakmıyor seni az çok anladım :) Tekrardan teşekkür ederim aklındaki tüm yemekleri bir günde sana yapayım buyur gel ;)

      Sil
  9. ellerine sağlık mervecim hepsi çok güzel görünüyor.. afiyet olsun. mantı deyince benim mantıma da göz at istedim.. iyi seyirler http://pincir1706.blogspot.com/2013/01/pazartesi-gunu-tabanmda-ckan-hain.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,Göz attım çok iyi yapmışsın buzluğada atmakla bi gün bende vakit bulabilirsem eğer yapıp buzluğa atmak istiyorum çok fazla tüketiyoruz çünkü.Satın al al nereye kadar :)

      Sil
    2. KOLAY GELSİN O ZAMAN ŞİMDİDEN. KENDİ YAPTIĞININ TADI DA Bİ BSŞKS OLUYOR ZATEN... TAKİP DE EDERSEN SEVİNİRİM :)

      Sil