26 Nisan 2012 Perşembe

İŞLEDİKLERİMDEN ETAMİN SECCADELER


Günaydın blogcanlar.Uzun bir aradan sonra işte geldim buradayım.(2-3 gün benim için oldukça uzun oldu) :))
İşler güçler yoğun yayınlamak istediklerim post gündemlerim belli olmasına karşın zaman kısıtlılığından ötürü sıkıntı yaşıyorum.Şu sıralar fırsatını bulmuşken postu hazırlıyayım dedim.Çeyiz hazırlıkları devam ederken yapmış olduğum etamin seccadelerimden 2 tanesini sunmak istiyorum :)


Modelleri ben uyduruyorum :) Nasıl yani diyebilirsiniz,bir tane gül motifi bulup nette dergilerde vesair,alıyorum onu motifi burda olduğu gibi takla attırıyorum ,birini sağa ,diğerini sola baktırtıyorum,aşağıya doğru motifi indirerek seccade işliyorum :D İşlemesi oldukça kolay çünki motif kendini tekrarlıyor :)


Yaklaşık 20 tane işledim,bir ara gerçekten kafayı etamine bağlamıştım :) Nedeni ;yapanlar bilirler müthiş dinlendiriyor üstelik çokda eğlenceli geliyor bana,hiç bırakmak istemiyorum yaparken elimden..Sabahları kahvaltıdan önce uyanıp uyanmaz alırdım elime :)


Etaminim krem rengi,iplerim ise evdeki iplerden değerlendirmece,2 renk yeşil,kırmızı,narçiçeği ve turuncu ...
Seccadelerin yorganlamasıda bizden.Mimarlık öğrencileri bilirler ,onların pistole cetvelleri olur,yamru yumru eğrisel içbükey ve dışbükey hareketler yapmak için..İşte o cetveller yardımıyla sabunla,annem üzerinden makineyle gidebilmesi için desenler yaptım.Kımızı nakış ipiylede piko gitti bu desenler üzerinden :)


Veee tabikisi taşsız ve fiyonksuz olamazdı :D


Buda pembe etaminden işlediklerimden.Bu deseni hiç unutmuyorum.Dantel dergisinden mutfak perdesine yapılmış örenbayan serisinden çıkarmıştım :) Yani dantelden örülmüş mutfak perdesi deseniydi,kutucukları saya saya çıkarmıştım :) 


Fotoğraflarda pek belli olamıyor ama çiçeklerin göbeklerinde kesme boncuklar var,iğne iplikle her bir kareye boncuk diktim,İp renkleri ise mor ve lila.


Desenin geri kalan kısımları ise atmasyon :) Şimdi farkettimde ne kadar uydurmasyon bir insanım yaaa :D
Elyaflaması,yorganlaması yine annemden..


O kadar yumuşakki,insan secdeye yatınca kalkmak istemiyor neredeyse :)) heheh çok seviyorum seccadelerimi ;)
Yaptıklarımdan ara ara paylaşmak istiyorum ve herkese etamin işlemeyi tavsiye ediyorum.Çükkü biten bir işin ardından bunu ben yaptım demenin hazzı paha biçilemez :D

SELAMETLE

24 yorum:

  1. demek uydurdun ha, Allah iyiliğini versin ;) bence çok da güzel olmuşlar ;) ellerine sağlık,güle güle kullan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gururla sunarım :) uyduruk insanım vesselam :D

      Sil
  2. ayyyyyyy mervişim nerelerdesin yahu merak ettım dogrusu..hastaydın ya iyileşemedin sandım şükür ki iyisin:)anladıgım kadarıyla,iş yerınde fırsat buldukça google ye mervenin kırmızısı yazmaktan gına geldı:)belkı bugun yenı post yayınlamıssındır dıye gunde 40 defa gırılır mı yaa:)mervişim senı yenı takıp edıyor olmama ragmen COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOKKK sıkı takıpcın oldum haberın ola:)sana karsı içimde acayıp bır samımıyet ve sevgı var iyiki senı tanımısım yenı gelın..
    NOT:LÜTFEN GUNDE 40 KERE GOOGLE YE MERVE NİN KIRMIZISI YAZDIRMA :) cok öptum gelıncık
    ÖZLEM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheheh :D :D :D düğün günü bile girip post yazan biri olarak bı kac gun ara verince böyle oluyor demekki :) tamaaam tamam anlaştık 39 kez yazdırsam yeter dimi :D hoouy böyle pozitif yorumlara bayılıyorum,iyiki varsın gelincik özlem :))

      Sil
  3. Bana etamin işi de başka bir şey deme bende bayılırım ve yaparım da ben de kendime seccadeler ve masa örtüsü yaptım büyük bir zevkle misafirlerimi ağırlıorum :) bide ben dantel yapmayı pek sevmiyorum ETAMİN <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen çok sevilesi birşey şu etamin,normalde çok sabırsız bir insan olmama rağmen pek bir hevesle işledim :) masaörtülerini merak ettim doğrusu ;)

      Sil
    2. sayende bende yayınlarım inşşallah canım

      Sil
  4. çoook güzelll çok hoş
    hayırlı günlerde kullanın
    :)

    YanıtlaSil
  5. ay yok cnm zaten kına gecesının ertesı sabahı post yazarak sen zaten tarıhe gectın tatlım,hem sen alıstırdın bızı böyle naaapalım dımı kızlar destek beklıyorumm:)ÖZLEM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o sabahı unutmam herhalde hiç,herkes horul horul ben yatagın ucunda kucağımda laptop :D :D napıyım tezcanlılık bötle bişiiiy :D teşekkür ederim özlemcim ;)

      Sil
  6. Ellerine saglik cok guzel gorunuyorlar
    zaten sen herbirseye takla attiriyorsun merve :p
    opuyorum senii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah ne güldüm :D kime takla attırdığımı gördün aaa aşkolsun :D

      Sil
    2. Attirmadigin sey mi kaldi be gulum,
      herbir malzemeye takla attirip durdun kac zamandir ;))))
      haaa birde ben burda catlamaktan attim oda ayri bisi yani :p

      Sil
  7. marifetli hatunsun daha ne diyelim ellerine sağlık tatlım :)

    YanıtlaSil
  8. harika olmuş bide uydurmasyonmuş :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. canım çok hoş olmuşlar benimde çeyizimdeki seccadelerin büyük bi kısmı etamin işi bende yaptım zamanında şimdi iş güç pek vakit olmuyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim evet şimdilerde vakit bulamıyorum bende iyiki zamanında yapmışım diyorum şimdi :)

      Sil
  10. Yahu sen de herşeye el atmışsın canım etaminde mi yaptın :)) çok güzeller

    YanıtlaSil
  11. cok güzel olmuş onların üzerinde namaz kılanların da sevabını alırsın inşallah :) bu bakımdan seccade bence en kıymetli çeyiz.. Tatlım benm annemde yapar ben de denedim ama sıkıldım olmadı :) bu arada elyaflamak demişssin o nasıl oluyor anlamadım. annem sadece arkasına bir yüz geciririr yani astar bir de ayakların bastıgı yerde beyaz ufak bir örtüye işleme ve danteli olur :) elyaf yok yani bizde ama düşündümde yumusacık olur namaz kılarken :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşaaallh :)) aynen o yüzden sayıca fazlalar..Elyaflıyoruz canım biz ayriyeten ,hani sen demişssin ya arkasına yüz geçiriyoruz diye,işte o yüz astarıyla etamin arasına elyaf koyuyoruz,pofuduk pofuduk oluyor seccadeler :) Eveeet o ayaklıklar benimkilerde de var uçlarında dediğin gibi ince dantelde geçirdik :) Ayaklıkları rahatca kirlenince yıkabileyim diye cırtcırtlı yaptı annem :)

      Sil