30 Nisan 2012 Pazartesi

BİR HAFTASONU DAHA GEÇTİ

Günaydın blogcanlar...
Günlerden yine pazartesi oOof diyenler vardır benim gibi.Çocukluğumuzdan beri düşündüğümüz o 2 gün çalışıp 5 gün tatil yapsak nolurki yaa düşüncesi gerçektede olsaydı ne güzel olurdu dimi :D Neyse neyse işleyen demir paslanmaz diyerek işlerimizin kıymetini bilelim diyorum,haftasonundan karışık görüntülere götürüyorum sizleri..


Haftasonu bizimkiler kahvaltıdaydı,beraber yapılan pazar kahvaltısı gibi yok gerçekten.İnsan mutlu oluyor pazar sabahları sevdiği insanlarla birlikte çayını yudumlarken..
Beyaz servis tabaklarımı hatırlayacaksınız  peçete yüzüklerimi hazırlarken kullanmıştım postta.Çok kullanışlılar kahvaltıda misafirlerime kullanmakten gayet memnunum :) Malum boşuna Merve'nin Kırmızısı demiyorlar bana..İşin aslı mutfağıma dayanıyor,her bir şey kırmızı olunca,kırmızıya kombinlenecek renklerde siyah ve beyaz oluyor çoğunlukla..Bu 3 rengi seviyorum..   ( Beşiktaşk ♥ )
Deep note :) Yüksek besin içerikli fotoğraf,açken bakmayınız :)


Güzel bir kahvaltıda olabilecek şeylerden biride güneşli bir hava.Çok şükür herkesin havası yerindeydi pazar günü :) Buarada sivri zeka fikirlerimden birinden söz etmek isterim,fondüde sucuk fikrini tuttum bu aralar.Sağdaki sucuk tavası metal ayaklığın üzerinde oturmakta :) Altında yanan mumu sayesinde sucuklar donmuyorlar,tavsiye ediyorum :) Fondü ise başka bi servis tenceremin aslında,tesadüfen tava bakıyım sığacakmı dedim,sığdı :) .....
Daldan dala atlıyorum şu sıralar,canım çekti kalktım sütlaç kaynattım :)


Tarif Oktay ustamızdan.2 litre sütten yaptım hala bitiremedik,evde 2 kişi olunca herşey kazanla yapmış gibi oluyor :) 
Aah ah nerde anneannemin yaptığı sapsarı sütlaçlar,bu paket sütlerde anca bu kadar..


Bir sütçümüz bile yok,anlıyormusun,hadi gülümse :D Yok o şarkı öyle değildi.neyse :) Kediyi sütü karıştırmayalım :)


Kuplarım yurtların hayır kesmeslerinden almıştım,çeyiz zamanı ;) Dondurma,puding yemesini seviyorum bunlarda...Nisan mayıs ayı kermes aylarıdır,şimdilerde yine bir sürü kermesler var,2 tanesini gezdim bile harika pikeler vardı :) Pike sevdam bitmeyecek gibi :) 


Başka bir dalda kardeşimin dünya klasikleri var,küçük avukat bey arşivini hergün genişletiyor :) Kütüphanesi yetersiz gelicek böyle giderse kısa zamanda.Star gazetesinin kuponlarını sabırla biriktirdi,sonunda da gitti aldı kitaplarını..


Meraklılarına duyrulur,şimdilerde gazete yine başlatmış kupon olayını...Kendim okuyamıyorum pek kitap,okuyanları görünce hayranlık duyuyorum ne yalan söyleyeyim..


Tanıştırayım başka bir dalda annemin canavarı var :D Her gören kensine ve saz ekibine canavar gibi olmuş bunlar Çiğdem,ne veriyorsun diyor,annemin cevabı ise gayet tıınn..2-3 günde bir su :D


Bu çiçek olayıki,özellikle menekşe büyütme,tamamen insanın elinden ,kimisi gözünün içine bakar ah nolur aç diye,bi cacık olmaz.Kimiside atar köşeye çiçek coşarda coşar.Menekşeler aslında tek bir şeye bakıyor,yeri iyi oldumu ona elleşmiyeceksin.Anneminkiler yerini seviyor yerini,ben çözdüm olayı :D


İşte buda saz ekibi :) Hani dedim ya elinden diye..Kopan yaprağı direk toprağa diken annemin,bir süre sonra bakıyorum o yaprağı ağaç olmuş :D Küçükler hep yapraktan çoğaltma..


Son karede kırmızı mutfaktan olsun o halde :) Süslediğim minnak kavanozlarım ve diğerleri...
Reçel kavanoz kapaklarının kılıflarına bakmak isteyenler buradan yapılışına bakabilirler.
Kırmızı raf Ikea'dan,arkadaki kırmızı plastik kapaklı kananozlar Paşabahçeden,Öndeki minnaklar benden ;)
Hepinize iyi mutlu bir hafta diliyorum.
SELAMETLE

10 yorum:

  1. ooooy ooooy yine cok guzel bir post :))
    pazartesiye an itibariyle guzel basladik nesen hep artsin hatta annenin menekseleri gibi dallanip butaklansin
    ( buda nasil bu dua olduysa :p ) yani hep mutlu ol gibisinden ;)
    Menekselere umarim nazar olmaz yoksa cok yazik olcak merve oyle bir anlattin ki bi an kendi menekseme aktim utan utan dedim cicegeme simdi gonlunu yapmam gerekiyor :p
    Kahvalti masaniz tek kelimeyle harika ;)
    o pecetelerede bayildim ;) merve yazacak okadar cok sey varki yazmaktan parmaklarim yoruldu sekeri azcik dinleneyim :p
    guzel bir hafta bizimle olsun opuyorummm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiin hayatım herkese dair güzel hayırlı bir hafta olsunn :) Menekşeler gibi canavar gibi olalım.Bkz:tazmanya ceeenavarı :) hahah bu kadar üzerine gitme yavrucağın,yerini sevmiyordur o yerini,ben çözdüm olayı :D Minnak parmaklarından öpüyorum seni o halde,klavyene zeval vermesin Allah :)
      Sevilmektesin

      Sil
    2. ama bak boyle yazinca, tekrar yazmama tesfik ediyorsun yazik degil mi benim parmakciklara :p bikac ay sonrasinda ufak ufak tomurcuklari cikti benimkinin bakalim sairsizlikla bekliyorum meneseleri ayri severim zira babaannemin arkadaslariydi onlar :) vallahi hep konusur operdi onlari :)
      kalplerimizin bir olmasina sevindim <3
      bende öpuyorum seni :)

      Sil
  2. pazar günlerini ve pazar kahvaltılarını hep sevmişimdir.senin sofranı görünce bir kez daha sevdim=)
    pazarlar hiç bitmesiinnn!! =)))

    YanıtlaSil
  3. BEN SEVDİM BU FONDÜ SUCUK OLAYINI ;) SÜPER FİKİR ;) AFİYET OLSUN CANIM...KİTAPLARI GÖRÜNCE RESMEN DİBİM DÜŞTÜ :) Bİ AMANIIIN ÇEKTİM YANİ :)))BU ARADA, 2 KİŞİYE 2 LİTRE SÜTTEN SÜTLAÇ YAPARSAN BİTMEZ TABİ :))) AMA BENCE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR,HELE KALPLERLE BERABER DAHA GÜZEL GÖRÜNÜYOR ;) ELLERİNE SAĞLIK ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim tatlim,evet ya bidahakine 1lt den yapcam:-) senin gibi kitap kurdunun dikkatini baska ne cekebilirdi:-)

      Sil
  4. hepsi çooook güzeel :)) kahvaltıda süper görünüyor tamda rejimdeyken yapma böle postlar canım çekiyoooo :))) becerikli marifetli v.s hepsi var vesselam sende :D bu seferki güzel kitaplar vermiş bayasını okumuşluğum var ama keşke benimde kupon biriktirme huyum olaydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne rejimi yau bırak öyle şeyleri :)teşekkür ederim iltifat ediyorsun kuzumm :D

      Sil
  5. merhaba;
    servis tabaklarınızı nerden aldınız?

    YanıtlaSil