25 Şubat 2014 Salı

UMRE ÖNCESİ #1

Günaydınlar blogcanlar
Umre ziyareti öncesi akraba ziyaretleri ve misafirlikler, gidipde göremeyeceğimiz kadar uzak da olan eş dost için helalleşmelerimiz başladı.
Resurullah (s.a.v.) Efendimiz'e hediye etmek üzere salavatları çoğaltanlardan oluruz inş.


Meallli umre duaları kitabı almak en güzeli.Tur acentasının verdiği açıklamalı kitapların yanı sıra af duaları için olsun,nafile ibadetlerde olsun veyahut umrenin farz ibadetlerinde,okumak üzere bol bol dua için tedarikli olmak lazım.Rabbim her birini hakkıyla yerli yerinde okumayı nasip etsin.


Arkadaşlarım,eş dost söyler sizde duymuşsunuzdur ya hep!
Beytullah'ı görünce şunu okuyacağım,şöyle dua edeceğim,böyle af isteyeceğim...
O Mübarek'i görünce kitlenip,heyecandan,şaşkınlıkdan ne okuyacağını ne söyleyeceğini unutanları duyduysak da İnşallah bu güzel kitapdaki  adım adım aktarılan tüm vazifeleri yerine getirebiliriz.


Sayfa sayfa umre vazifeleri ve yerlerine göre renkli baskı dualar yer alıyor. Ben çok beğendim kitabın içeriğini. Evinizden çıkmadan başlıyorsunuz dua ile kalkan oluşturmaya,taa ki geri dönüpde eve girinceye kadar. Benim gibi bir süre,bu maiyette bir dua kitabı arayanlarınız vardır içerinizde; kitabın yayınevi Hayrat Neşriyat.


Arapçasından okuyamayanlar için Türkçe mealide dediğim gibi mevcut.
Sanırım bu kitabı elimden düşürmeyeceğim.Tavafın şavtlarını yaparken veya Sa'y yaparken, kısacası yürürken kitap okumak bakalım nasıl olacak ,inşallah zorlanmam.


Bu cep boyutundaki rehber kitabı ise eşim için almıştım.Gün içerisinde,vakit darlığında cebinden çıkartıp okuyabilemsi için.Bu kitapda ise daha çok umre vazifesinin hükümlerinden bahsediliyor.


Farzlarından,haramlarından ve vaciplerinden...
Bir üst kitapdaki gibi kapsamlı olmasada okunacak dualarda yer alıyor.Hükümlerin açıklamaları Hadis-i Şerif'ler ile beslenmiş.Yazı puntosu oldukça büyük,gençler için çok daha başka alternatif kitaplar var ise de,yaşlı insanlar için okunabilirlik bakımdan güzel.Kitabı almamdaki etkili şey ise kitabın cebe sığıyor ve gerekli bilgileri içeriyor olması.


Geçtiğimiz ay,ferace alışverişimde
(Umre öncesi alışveriş postu gelicek ) hediye edilen bu tavaf tesbihlerinide söylemeden geçmiyeyim madem :) Tavaf sırasında her bir şavtın sayısında şaşırmamak için parmağa takılan yüzük ucuna ip ve bu ipe dizili 7 adet boncuk..Her bir şavtı tamamladığımızda boncuğun birini yukarı çekiyorsunuz...
Hazırlıklarımız sürüyor,bir kaç eksiğimiz kaldı alınması lazım gelen.İnşallah bu güzel hazırlıkları yaptığımız kutsal mekanları yerinde görüp,hakkıyla vazifelerini yerine getirenlerden oluruz.Bunları kalem kalem yazmamın maksadıda yerine ulaşır inş.
Sebebi olabileceğim,bilgilendrebileceğim yada özendirebileceğim tek kişi belkide sizsinizdir!

SELAMETLE








5 yorum:

  1. Rabbim gidebilmeyi vazifenizi hakkıyla yerien getirebilmeyi ve evinize dönü o güzellikleri bize anlatmanı nasip etsin Mervecim... Ahh nasıl gıpta ediyorum bir bilsen... Hele bu son günlerde babamı kaybettikten sonra daha bir arzuluyorum gitmeyi... Dua eder, dua beklerim...

    YanıtlaSil
  2. ayy inanmiyorum cnm umreyemi gidiyorsunuz :((( bende iki sene önce cok istedim ama benimle gelebilecek insani bulamadim :(( ins nasip olur yine allah kabul etsin eger bana iki dakikani ayirip dua edersen allah razi olsun derim cok sevinirim

    YanıtlaSil
  3. canıım ne güzel hazırlıktır bunlar ALLAH her isteyene gitmeyi gidincede kabulünü nasip eder inşaallah..

    YanıtlaSil
  4. Allah kabul etsin sağlıkla gidip gelmeyi nasip etsin inşallah... Annemle babam bu yıl hacca gittiler anlata anlata bitiremiyolar
    Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  5. Şimdiden Allah kabul etsin,bizlere de dua edin....En azından genel bir dua ile (takipçilerim olarak:)) bizleri de hatırlayın inşallah,bize de nasip etsin...

    YanıtlaSil