29 Mart 2013 Cuma

DETOX GÜNLÜĞÜMDE 2. VE 3. GÜNÜM

Günaydın blogcanlar 1. gün zorlu geçti.Lahana çorbası fazlasıyla midemi ayakta tutmaya yetti.Halbuki ooo ben kase kase içerim dememe rağmen..2 gün çok çok daha kolaydı.Sevdiğim şeyler vardı menüde.
Sabah kahvaltısına yeşil elma ve salatalıkla başlıyorsunuz.2 elma ve 2 salatalık...
Salatalıkların henüz tadı olmasa da dünkü şekersiz elma kompostosuna hiç şartsız kabul ederim bugünün kahvaltısını. 2'şer adet diyor ama ben büyük boy 1 elma ve 1 salatalık yedim yetti.Merak edipte baktım bir elma 60 kalori,salatalık ise 11 kaloriymiş.Salatalığın bağırsakları çözdüğünüde bilmeyeneniz yoktur sanırım.


Öğlen ise şahaneydi bana göre.Zaten çokda yabancı olmadığım durumlar bunlar.Yeşil salata var öğünde.Bol yeşillikleri olan bir salata yaptım getirdim yanımda.Kıvırcık,roka ve maydonozla.Zeytinyağı ve limonda koydum.Domates konulmaması yönünde birde ufak uyarı var.Tere,dereotu,kuzukulağı,salatalıkda koyulabilecek sebze yeşilliklerinden...Yanında da 7 kaşık yoğurt yedim.Öğlen güzelce doydum.
Akşam ise yarım kilo kabaktan haşlama vardı listede.Haşlanmış kabak yerine ben çok az yağda küp küp kabakları doğrayıp yemeğini pişirdim.İçerisine bulgur atmadan az yağda ve az tuzda.Gece ise yine 1 adet yeşil elma yedim.

3.gün ise sabah 1 bardak süt ve ceviz var. Süte hiç bir şekilde tahammülüm olmadığından,biberonu attığımm günden bu yana ağzıma sürmediğimden yoğurt ve biraz ceviz yedim. Öğlende ise dün akşamki kabak yemeğiyle 7 kaşık yoğurt yedim.İkindi vaktinde 2-3 kaşık lor peynir kaşıkladım tabakta.Akşamına listede brokoli veya tazefasülye gibi yeşil sebzelerden pişirilmiş bir tabak yemek var.Ben ıspanak yemeği pişirdim ve yedim.Yemekten sonra meyve yerine ise kuru meyve tükettim.Şu sıralar kuru eriğe takılmış durumdayım :) Her gün 2 lt su ve bitki çaylarıda içmeyi bırakmadım.
Sigara,alkol,bağımlılık mad. gibi zararlı ürünler vucudumuzda çok şükür yok ama büyükşehirlerde yaşamış olmanın getirdiği çevre kirliliği, stress, ilaçların getirdiği yan etkiler ne bileyim bozuk uyku düzeni bu gibi şeyler toksinlerle dolup taşmamıza sebeb.
Bedenimiz bize emanet,emanete iyi bakmak gerek.Herkese sağlıklı uzun ömürler diliyorum Rabbimden.Hayırlı Cumalar

SELAMETLE





3 yorum: