19 Mart 2013 Salı

B-FİT GÜNLÜĞÜM VE KARATAY DİYETİM #2

Günaydınlar Blogcanlar.
Uzun haftalar sonunda yazmak isteyipte bir türlü toparlayamadığım postuma nihayet noktayı koyuyorum :) Bildiğiniz üzere B-fite yazılmıştım,diyetlede beslemeye başlamıştım sporumu.3. ayıma girdim mart ayı ile birlikte...Son durumlar ne nasıl gidiyor derseniz her şey yolunda ama ilk iki ay gibi verimli geçmediğini söylemek istiyorum.Eşimin ve ailemin artık yeterli,böyle kalman güzel daha zayıflamana gerek yok ki! sözleriyle gevşeme ipini salma mevcut bende :) Peki bu 3 ayda neler mi yaptım? Neler mi öğrendim? :)

Gün kahvaltıyla başladı haliyle her sabah.Sabahları sıkı kahvaltıyı es geçmeden bakın neler yedim.


Yumurta ve peynir vazgeçmediklerim oldu bu öğünde.Hem kahvaltıyı kahvaltı yapan,hemde tok tutan besinler,çokda severek tükettim.Eskiden olsa haftada 1 yumurtayı zor yerdim,aklıma bıle gelmezdi.Kahvaltıda yeşillik yeme alışkanlığı getirdim.Roka veya maydanoz tükettim genelde.Yumurtayı sıkılmamak için bazen krep gibi tavada,bazen waffle plakasında,bazen cılbır,çoğu zamanda rafadan tükettim.


Karatay diyetinin yanı sıra başka diyetisyenlerede kulak kabarttım.Akabinde yulaf kepeğiyle aşina oldum,şöyle yararlı,böyle faydalı derken alıp denemek istedim.Biraz bahsedecek olursam yulaf kepeği; uzun süreli tokluk hissi sağlıyor,kan sekeri duzenlemesinde yardimci.Mide ve bagirsaklari calistriyor,kahvaltida yulaf kepegi tuketen oglen daha az yemek yiyor.Sabahları pişirip yediğim yumurtamın içerisine 1 yemek kaşığı ekleyip,bir kaç damla sütle çırparak pişiriyorum.


Tost makinamın waffle plakasında bile pişirebiliyorum.Biliyorsunuz tüm diyetisyenler doktorlar su su su diye bağırıyorlar.Günde mutlaka 2 lt suyumu içtim.Masamın başından eksik etmedim.Yulaf kepeği yediğimin sabahları öğlene kadar 2 lt suyu içmiş oluyorum böylede güzel yanı var,susatıyor :)
 

Ayça kaya'nın zayıflama çayı diye bahsettiği yeşilçaylı karışımdan içiyorum çoğu zamanda.Şekersiz çaya,hatta yeşilçaya bile alıştım,bir süre sonra tadı güzel gelmeye başlıyor inanın :) Uno'nun denge ekmeğinide, ekmekden vazgeçemeyenler için tavsiye ediyorum.2 ay boyunca ekmeği karatay diyetinde olduğu gibi yemedim.Bu ay uno dengeye başladım,bir dilimi 39 kalori.Markette reyondaki tüm kepek ekmeklerini kıyas ettim kalori tabloları ile bu ekmek gerçekten çok masum.1 elmanın 60 kalori olduğu şu hayatta... :)


Diyetin getirdiği en güzel kazanımın en sevdiğim öğünümün kahvaltı olmaya başlamasıdır diye bilirim :) Ha bu arada her sabah işe gitmeden çabucak hazırlanan kahvaltı soframızda hangi tabağın bana ait olduğunu belirtmem gerek yok sanırım :) Sabahları nutellalı ekmek yemiyorum yani :)


62 küsür ile başladığım günlüğümde bu günden sonra diyet yapmıyor,dikkat ediyorum inşallah.Tatlıcı bünyem buna nasıl müsade edecek inanın bende bilmiyorum ama bir yolunu bulmak şart.Şekere kanamayanlardanım,çoğu zaman hücrelerimin şeker şeker dediğini duyarım gün içerisinde o kadarki :)


Patates kızartmalarının yendiği bir kahvaltıda kepek ekmek zeytin peynir yemeyi başarıyorum,şekerle olan münasebetime de bir resmiyet getiririm umudundayım :) 

Kendimize iyi bakmamız lazım ;)
Fotoğraflar ınstagramdan;instagram.com/mimarinrenkleri
SELAMETLE

19 yorum:

  1. Canim cok azimlisin masallah basarilar dilerim:)benimde dukan diyet sayesinde icim disim yulaf kepegi ve ravukkkkk oldu:))yakinda yumurtkarsam hic sasmam:))

    YanıtlaSil
  2. kolay gelsin zaten zayıfmışssın ama tabi rahatsızlık veriyorsa halletmek lazım:)
    ben de dukan yapıyorum yulaf kepeği deyince akla dukan geliyor ,dukanı hızlı kilo verdiridği için tercih ettim ideal kiloma ulşatığımda bende karatay beslenme düzeni ve yulaf kepeği ile devam edeceğim inşallah hepimize kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum,yaz yaklaşırken tüm bayanlara kolay gelsin :)

      Sil
  3. Çok faydalı bilgiler edindim
    Benim kıştan kalma 2-3 kilo fazlam var ama sporsuz verilebilcek gibi durmuyor
    Yaklaşık 10 yıldır şekersiz çay içiyorum çok da demli çay içerim şekeri bırakmak o kadarda zor değil aslında
    Sadece ilk günlerde çok zor geliyor ve kesinlikle kiloda etkili çok çay içen biriysenniz.
    Başarıyla sonuçlanmış sizin diyetiniz tebrik ederim:)
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,isteyince her şey oluyo çaylar şekersizde içilebiliyor :)

      Sil
  4. menülerin gayet güzel birde yavaş yavaş vermişin oh daha gelmez onlar sen kendini hangi kiloda mutlu hissediyorsan o kilo iyidir:)) bende resimlerde seni gördüğüm kadarı ile gayet fitsin ya :) daha neolsun 57 kilo boyuna süper maşallah 3-4 kilo için bile güzel bir azim maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyet gibi değil gerçekten yediklerim,hiç yemediğim şeyleri bile yedim sırf diyetin ruhuna uymak için :)Şmdi koruyabilmem önemli bu sayıyı,inşalllah başarırım.

      Sil
  5. azmine bravo...
    bende tatlıyı çok sevenlerdenim hiç diet yapamayanlardanım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aç karnına 3 öğün tatlı yiyebilenlerdenim bende ama artık dikkat ediyorum,kuruincir,kuru kayısı kuru erik gibi doğal meyvelere sığınıyorum çoğu zaman.

      Sil
  6. Bugüne kadar hiç diet yapmadım ama bigün yapacak olursam bişeyler öğrenmiş oldum. :) Kolay gelsin hemde tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  7. kaç kilo oldun şimdi 57 mi? bfit nasıl memnun musun?

    YanıtlaSil
  8. ben de 3 ayda 63 den 60 a düştüm düzensiz olarak spor yapıyor ve düzensiz besleniyorum :( benim de düğünüme 3 aydan az kaldı 57 yi görsem keşke ben de :(

    kilo vermeye çalışan herkese azim ve sabır diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takipde kal bu 3 ay süre zarfında araştırmalarım var :) Uygulamalarımı yazacaım ara sıra,sende biraz azmedersen 3 kilo 3 ay için kolay gözüküyor cnm.

      Sil
  9. merhaba, blogunuza yeni rastladımi kilo vermek isteyen biri olarak artık hep takıpteyım :)
    benmde bir moda blogum var beklerım mutlaka :)
    teşekkürler..
    http://benlimoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. 1 Haftadır Karatay diyeti yapmaya çalışıyorum yazınız motivasyonumu yükseltti.Yulaf kepeği alınacaklar listesinde....Bir de yürüyüşü alışkanlık haline getirirsem ben den iyisi yok ;))
    Sağlıklı ve güzel günler dilerim...

    YanıtlaSil