18 Şubat 2013 Pazartesi

KAHVALTI SOFRASI


Günaydınlar blogcanlar,güzel bir haftaya daha bugün itibariyle merhaba dedik.Yorucu bir haftasonundan güzel bir pazar kahvaltısında soluklandık biz! Mekan bizim yuva ;)


İlklerim sofrası demek istiyorum bu tabloya çünkü bir çoğunu ilk defa deniyorum.Buna rağmen çok iyi sonuçlar alınca gaza geliyorum,daha da çok tarif deneyip,daha çok şeyler öğrenmek istiyorum :)
Bloğumun son zamanlarda güncellemelerinin hep mutfaktan yana olmasıda işte tam bu yüzden :)


Hadi başlıyalım öyleyse ilklerden.
Sütlü ekmek... Bildiğimiz klasik ekmek hamuru yoğurdum sütle,kelepçeli kaplarımın en büyük boyuna koyarak pişirdim.Ekmek işine de soyundum son günlerde vaktim olduğunca pişirip,seralayıp dolabın alt kısmında tutuyorum,ihtiyaç halinde çıkartıp ısıtıyorum.Fazla dayanıklı olmuyor tabi diğer ekmeklere göre bu yüzden dolabda muhafaza ediyorum,içerisinde katkı maddesi olmadığından ;)


Kıymalı gül böreği...Bilğimiz sosyete mantısıda dediğimiz kıymalı gül böreğini tavada yağda kızartmak yerine,aynı şekilde sarıp,fırında pişirdim.Daha hafif oldu haliyle..Aynı karede tereyağı gözünüze ilişebilir.Oda sıcaklığındaki trabzon tereyağını buz kalıplarına sıkıştırarak koymak suretiyle dondurup,çıkardım.


Şöyle bir toplu bakış atalım,bruncha,kahvaltıya misafir alacaklara fikir olabilir.Zira ben misafir alacağım zaman çok fazla görsel gezerim :) Mutlaka kafamda bişeyler oluştururum günler öncesinden.


Bunlardan biride pancakeler...Uzun zamandır yapmayı düşünüpte tarifi yazıp gerçekleştiremediğimdi.Pazar gününün hatrına masadaydı.Reçel,fındık kreması veya tahin pekmezle birlikte şiddetle öneriyorum kendisini :) Heleki birde kilo probleminiz yoksa bu tam size göre,bol kalorili ;)


Teyzemin tarifinden sodalı poğaçalar... Sofranın yıldızını seçicek olursak,kesinlikle poğaçalarımdı :) İlk denemeydi dediğim gibi ama çok zahmetsiz ve kesin sonuç alabileceğiniz bir tarif.1bardak süt,soda,sıvıyağ ,1pkt yaşmaya,2 kaşık şeker,mahlep,un,tuz ;)



Dolgulu cupcakler...Yine sodalı bir tarif içerisinde labneli hindistan cevizi dolguları var,inşallah tarifi bir dahaki sefer aşamalarıyla yazıcam.Ve vişneli yaşpastam...


Kardeşimin isteği ile bu hafta ikinci kez haşladığım sütlü kemalpaşalar..Nasıl şerbetlediğime bakabilirsiniz.


Kısacası güzel bir pazar günü geçirdik biz sevdiklerimizle.Allah ağzımızın tadı bozmasın ;)

SELAMETLE

18 yorum:

  1. acıktıımmmm:)mutfakla aram yoktur ama sayende bigazla giriyorum hep..
    artık misafir gelince sanın bloguna bakıcam direk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok mutlu oluyorum böyle sayemde gaza gelenleri duyunca :D

      Sil
  2. Harikaaa gözüküyor dolu doluuu :):)
    Takipteyimm sevgilerr :)

    YanıtlaSil
  3. yine çok renkli şen-şakrak bir sofra hazırlamışsın canım...
    insan bu sofradan hiç kalkamaz valla :)
    emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi oldu,saatlerce kalkamadık başından sohbet iyi gitti sofrada ;) Teşekkürler canım.

      Sil
  4. hmmmmmmmmmm ellerine saglik bu nasil güzel bir sofra böyle :)) aman allahim bir kus sütü eksik :) sofraniz ins hergün böyle olur :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  5. maşallah rengarenk bereketli bir sofra olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Masa çok muhteşem görünüyor. Hepsi ayrı ayrı çok güzel:) Kesinlikle bana ilham oldu:) Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  7. masallah merve ellerine sağlık herşey çook güzel gözüküyor:) hazırlamak uzun surmuyor mu? senin ne kadarlık vaktini aldı canım yaklaşık olarak merak ettim. bi de bunları hazırlarken yorulmuyor musun? çünkü bende hazırladığım zaman çok yorgun oluyorum acaba var mı püf noktaları:) ben zehra:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler zehra.Yani yaklaşık olarak bir vakit söyleyebilmek çok zor :) Ama her ev sahibi gibi benim yaptığım şeyi söyliyeyeim;sabah kahvaltıya galındıgı ıcın erken saatte sıkışmamak adına tava böreğini ve gül böreğini geceden hazırlayıp,sarıp dolabda bekletiyorum.sabah pişiriyorum,keza tatlılarıda bir gün öncesinden hazırlıyorum.Hazırlık aşamasını uzun tutarsan yani bir çok şeyin zor kısmını bir gece önceden hazır edersen daha az yorulursun :) Tabii bünye ve el pratikliğide var işin içerisinde,ben zevk alarak yapıyorum ;)

      Sil
  8. kossskocaman bir maşallah diyorum sana :))

    YanıtlaSil
  9. bir de benim brunchlarıma abartmışsın diyorlar.burayı görmeliler..

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel Ellerinize sağlık. Şiddetle pancakeler tarifini rica edebilir miyiz?

    YanıtlaSil