4 Şubat 2013 Pazartesi

ÇALIŞAN İŞİ BARDAK MANTISI

Günaydın blogcanlar.
Sizler iyisinizdir inşallah zira ben iki gündür biraz rahatsızım.Özellikle haftasonu güneşli kış gününe aldanıp cereyanda kaldım temizlik yaparken.Öncesinde dikiş diktim,uzun zamandır bitiripte kullanmak istediğim bişeydi.Bitene kadar başından kalkmadım akabinde ev bal dök yala kıvamına getirdim çok yoruldum her haftasonunda olduğu gibi.
Haftabaşında rahat edeyim diye bir kaç kap yemek yapınca üzerinede şimdi aşağıdaki fıstıklarla uğraşınca tam anlamıyla hani derler ya dalım kolum etim budum kırıldı :) Ağrı kesiciyle şuan sırtlarım oturduğum masa başında kemiklerim batmakta,inş ilerlemezde yarına zımba gibi olurum ;)

Bu fıstıklara çalışan mantısı demek geldi içimden mamafih yapımı oldukça şipşak,öyle kayseri mantısı gibi minik mnik kesip kapatmak yok.Herşey kapı komşumun geçen akşam getirdiği bi tabak bardak mantısıyla başladı.Tadına bayıldık eşimle tamda yemeğin pişmesini aç kurt gibi beklerken kapı çalınca silip süpürdük,her ne kadar ben sadece iki tane yemiş olsamda diyetten ötürü tadı şahaneydi.Benim gibi kalın değildi hamuru :D İncecik lokum gibi kaydı gitti boğazımızdan, anlatırken bile bi fena oluyorum :)


'Sen yapabilirsin bunu aşkım' gazıyla tamam haftasonu vaktim olursa yapıcam dedim,zaten hasta olmamın son darbeside ayakta tezgah başında hamur açmamla geldi.Oturarak yapmak masada en güzeli...

1 yumurta ile yaklaşık 3-4 bardak un,bi fiske tuz ve su ile hamuru yoğurduktan sonra bildiğiniz mantı hamuru gibi bezelere ayırıp merdane ile büyüttüm.Benim gibi oklava-merdaneyi elinize sayıca az aldıysanız bile yapabilirsiniz bu mantıyı zira öyle koccaman açmanıza hiç gerek yok .Bezeyi küçük tutup bir servis tabağı büyüklüğü kadar açtım.Yusyuvarlak açmayada gerek yok,ege kıyıları gibi yada kıbrıs haritasına benzer şekilde çok güzel açtim bezeleri :))


Ajda bardağı ile (bunun bide sibelcan versiyonu varmış, geçen öğrendim;ajda beli uzun küt olanmış,sibelcan ise dibi geniş ağzı küçük olana deniyormuş :) ) Hamuru kesip içerisine biraz karabiber ve tuz attığım kıyma koydum.İki ucunu birleştirdikten sonra,kenarlarına sıkıca parmak basarak kapattım.Öncesinde evde üstün performans gösterdiğimden bezeleri o kadar özensiz açtımki artık tüm enerjim tükenmişti.Bir dahakine daha ince ve masada oturarak yapmayı yeğliyorum :)


Sık misafir aldığımdan yemeğe artık hazır mantı almayacağım sıkışmadığım sürece.Çok sevdiğinden, çok yediğinden burnundan artık mantı çıkan bir adamlada evlendiğimden en çok bu konu onun hoşuna gidicek :) Biraz dinlendirdikten sonra saklama kabıyla deepfreze kaldırdık.Artık pişirince nasıl olur Allah bilir :)

SELAMETLE

12 yorum:

  1. gayet mantıklı... :) elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. HER postuna maşallahla başlıyorum becerikli hatun...mantı zor işvesselam annemin dükkanda var ALLAHTAN.biara dükkan için yap sat evden çalış dediydi.hamuru yyogurup beze yapıp verdi kıymayı soğanlayıp verdi.kapaması kalmıştı onuda 4 kilodan sonra pes ettim.
    Çok geçmişolsun inş iyi olursun yarına.Buarada ne diktin:)

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun bunu ben de denemeliyim minnak minnak uğraş nereye kadar :)

    YanıtlaSil
  4. biraz fırınlayyıp öyle kaldırsaydınız.birbirine yapışmaz inşallah.elinize sağlık.bende deneyeceğim

    YanıtlaSil
  5. maaşallah ne becerikli çalışan hatunlarsınız..ben sadece çalışan..((
    ellerine sağlık yapılailinir gerçektende

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel ve pratik gözüküyor, elinize saglik ^^

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım...
    miiis miiis...
    afiyetler olsun....

    YanıtlaSil
  8. :) guzel fikir ama acma ozurlu biri icin de zor yani ben :)

    YanıtlaSil
  9. Ben ce pişirince harika olacak fakat buharda mı yapacaksın suda mı haşlıyacaksın? onu merak ettim?ellerine sağlık canım çok pratik bir yöntem

    YanıtlaSil
  10. " Mamafih " " Burnundan manti gelen " = seviyorum seni merve valla seviyorum ama yaaa :P Ellerine sglik ;)

    YanıtlaSil
  11. valla çok akıllıca :) tebrikler

    YanıtlaSil
  12. Bloğunuzla az önce tanıştım. Maharetlisiniz maşAllah.. Mantılar deepfreezden çıkınca nasıl oldular merak ettim ben de şimdi??
    Takipteyim ;)

    YanıtlaSil