4 Nisan 2012 Çarşamba

GELİNLİĞİMDEN DETAYLAR

Çok istenen aynı zamanda merak edilen hususlardan biriydi gelinlik...Neden çünkü gelinlik diktirmek almak kiralamak zor iş,emek gerektiren sabır gerektiren bir iş..Evlenecek olanlara,gelinlik bakmaya başlayanlar için yardımcı olacak bir post olur inşallah ;)

Haydi başlayalım o vakit..


Hep diyordum gelinliğimin önündense arkasını daha çok seviyorum diye :)) İlgi tüm gün yakınlarım tarafından kuyrukta oldu zaten,çok beğendiler.Kat kat volamlı fransız güpürü işlemeli...Az birazda uzun,ama hareketimi kısıtlayacak kadar uzun değil :) Bu konu önemli kızlar,her kız duvağının kuyruğunun uzun olmasını istiyor şimdilerde duyuyorum görüyorum fakat kaş yaplm derken göz oymayın,kuyruk ağırca bir yük neticede hem gelini yoruyor hemde salon düğünlerinde merdiven çıkmada,dönmede masaya oturup kalkmada sorun yaratabilir,uygun uzunlukta kuyruğu gelinlikçinizle birlikte konuşmanızı tavsiye ediyorum :)


Gelinliğin kuyruk duruşunu düğün evvelindeki bir postta paylaşmıştım hatırlamak isteyenler için Hasret Moda'nın katolog resmine göz atabilirler buradan..


Bedenle kuyruk başlangıcında obje kullandık,genelde gelinliklerde fiyonkda kullanılıyor fakat fiyonk objesi artık sanırım kabak tadı verdi.Günlük yaşamda,gündelik kıyafetlerde bile artık görüyorum bellerde fiyonk detayı var.O yüzden onun yerine ben kuş diyorum,kuş koydurdum :D Kanatları felan varya kuşu anımsatıyor :))


Kuşun altından da aynı birazdan göreceksiniz kol manşetlerimde oluğu gibi boncuklar sarkıyor...


Beden sırt kısmı ise sırt sırta bindirilmiş ipek şantuk kumaştan çalışıldı.Beden kumaşı önemli çünkü atma kaçma yapabiliyormuş düğün günü..Sırt kısmı baştan aşağı düğme gibi gözüküyor dimi :)) Ama değil,İçten kopçelerle sırt kapatıldıktan sonra fermuar çekiliyor,giyerken amaan dikkat fermuar patlamasın diye korku yok yani o içteki kopçeler sayesinde :))


Ön benden kısımının büyük bir bölümü ise iş diyebiliriz.Boncuk,taş,minik payetler...Boğaz kısmı ise türbanlı gelincikler bilirler eşarp bağlamasını kolaylaştırmak açısından son derece kapalı,dik hakim yaka..


İşleme modeli irili ufaklı 3 göbekten oluşuyor..


Kollları özellikle duble manşet olsun istedim,Beden işlemesine uyumlu olarak aynı taşlardan işlendi.Sırt düğmelerinden kullanılarak,manşetden aşağı,kuyruk objemdeki gibi taşlar sarıttık,çokda hoş oldu bu detay :) Manşetten yukarı kolllar ise şifon çift kat kumaş...


Bedenden etek kısmına inişte ise önden dilim açılıyor.Açılan bu dilimin kenarlarıda etek ucuna kadar işleme çevreliyor.


Uçları ise böyle değişik bir işlemeyle bitiyor.Gelinlik gerçekten ağırdı,neden ağır olmasınınki bu kadar işlemeye az bile :)


Eteklerin yan uç kısımları ise balon etekgibi iniyor,üst kısmı ise yine fransız danteli..


Uzun bir süre gelinbaşıma bişeyler eklemeyi düşündüm.Baş aksesuarımın atına ,eşarbımın üstüne aplike yapmak için metre işi fransız güpürü kestirdim..Güpürü Eminönün'nde temin ettim.


Buda gelinlerin olmazsa olmazlarından kese :)
Açık mekan düğün çekimince elimde çiçeğimi kullandım,akşam organizasyon başlayıncada çiçeğimi masamda bırakıp,kolumda kesemi kullandım..


Diğer kullandığım malzemeler duvak,eşarp,saten bone..Duvak ve eşarp Hasret Moda'dan gelnlikle birlikte tabiki..


En önemli mevzum ,uykularımı kaçıran baş aksesuarım buda :D Önden görünümü bu şekilde,iyi anlaşılabilmesi için diz kapağıma oturttum :))


Yandanda görünümü..Uykularımı boşuna kaçırmışım şimdi diyorum :)
Bir sonraki postta inş üzerimde göreceksiniz tüm bunları :)Umarım fikir olabilmiştir gelinlik bakanlara,Allah herkese kalbindekileri nasip etsin.Şimdilik benden bu kadar
SELAMETLE








18 yorum:

  1. maşallah çok güzelmiş:) rabbim mutluluğunu daim etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) aminn herkesin mutluluğu daim olsun inş ;)

      Sil
  2. Canım fotoğraflarına baktım çok güzel bi gelin olmuşsun. Gelinliğinde çok hoş.Çokta güzel anlatmışsın.
    Hayırlı uğurlu olsun hep gül inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz hopada hüpp anlatmışım aslında vaktim kısıtlı olduğundan,yararlı olabıldıyse gelinciklere fikir bakımından ne mutlu :) amiin canım inş :)

      Sil
  3. canım gelinliğine bayılmıştım:))
    maşallah sanada pek yakışmış canım,
    melekler gibi olmuşsun,
    allahım esirgesin mutluluğun daim olsun inş. canım:))
    maşallah tam hayalimdeki gibi gelinliğin:)
    adana da keşke bulma imkanım olsa kesinlikle alırdım:))
    fiyatları hakkında bilgi verebilirmisin canım,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canımmm :)
      ay aiy ay şımartıyorsunuz kuzum beni :D Daha güzelleri senin olsun inşallah,keşke canım ama Hasret Moda sadece istanbulda var diye biliyorum :/ fiyat konusunda bilgiyi burda veremeyebilirim :) yazarım bı ara sana okiş ;)

      Sil
  4. evet bu kişilerden biri de benim.. seni soru yağmuruna tuttuğumun farkındayım.. Yeter!! diyebilirsin :D izin veriyorum hiç sakıncası yok. ama napimmm :(((( hepsi çok güzeel.. o kadarda güzel anlatmışınki detayları sanki karşımda modalist var sandım :D bir gelinlikçiden farksızsın :D:D şantuk mantuk :D:D ben hiçbişi bilmiyorrrummm :( neyseee amannn nazar değmesin tütütütütü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. est. tatlım ne demek ben seve seve hazırlıyorum tum postları :) Demem demem inan ;) Heheh artık gide gele aşındırarak yolları bir kaç terim kapıyosun prova odasında :D aminn ;)

      Sil
  5. süper bir gelinlik bayıldım:)) bu arada rabbim evliliğinizi hayırlı eylesin ...

    YanıtlaSil
  6. Canim Allah bir yastikta kocatsin sizi insallah. Harika gelinlik bence cok güzel ben cok begendim. Ama birde takildigim bir nokta var. Bel kismi üzerinde sanki biraz düsük bel gibi durmus, topuklu giydigin halde yinede yüksek durmamis bilmiyorum belki etek boyundan öyledir yada cok islemeli oldugu icin öyle gözüküyordur ama sonucta cok güzel. Hayirli olsun tekrardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm bende bel oyuntusunun oturabilmesi için seninde dediğin gibi etek düşükten başlıyor benim modelin,tam belden başlasa etek kısmı kiii o modellerde çok var ,prenses etek oluyor adı:) Hani şu kabarık kabarıklar :)Kendi hatlarımı iyi tanıyorum prenses etek bende kilolu duracağından düşük kullandım :D Ama sonuçta begendiğine bende sevindim o halde :D teşekkür ederimm :)

      Sil
  7. merviş:)mutlulugunuz bastonlu,pamuk saclı dede ve babaneler oldugunuzda da hıc eksılmesın ALLAH MESUT ETSIN..tatlım kına kıyafetlerını pendıkten aldıgını soylemıstın pendık de kı hangı magaza yer ve adres verebılırmısın şimdiden tşkler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım öncelikle teşekkür ediyorum tüm güzel dileklerin için.Çok soran oldu şimdi cüzdanımı karıştırdım kartvizitini bulayımda açık adres yazayım diye ama bulamadım,pendik çarşıda özel dikim yapan yeni bir mağazaydı.Bulursam paylaşıcam ;)

      Sil
  8. ÇOOOK güzel olmuş. Hayatınız da böyle ışıl ışıl mutlu huzurlu olsun:)

    YanıtlaSil
  9. maşallah şıkır şıkır bir gelinlik olmuş, üzerinde görebilecek miyiz :)

    YanıtlaSil
  10. bayıldım yahu çok güzelmiş tam benim zevkim şıkır şıkır Allah bi yastık da kocatsın :D
    bana da beklerim
    http://coralsfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. gelinlikte blogda harika sana da çok yakışmış Allah mutlu etsin bir ömür :)

    YanıtlaSil