7 Nisan 2012 Cumartesi

EVE AHŞAP TELEFONLUK VE AYNA YAPMAYA KALKIŞTIM :)

Kalkıştım yazısını okuyunca çalışmanın sonucunun hüsranla bittiğini zannediyorsanız yanılıyorsunuz :) Zira kendilerini bir hevesle özene bezene boyayıp tamamladıktan sonra çok hoşuma gitti ,ilk defa bu kadar büyük ölçekte bişeyler boyamanın endişesi vardı elbet fakat gördümkü kutuları tepsileri boyamaktan farklı değilmiş :)


İlk defa peçetenin dışında dekopaj yaptım,aslına bakarsanız bana daha zahmetli geldi kağıt dekopajı.Peçete çok daha pratik hemen emiyor bide tutkalını..


İşin aslı evin giriş holü için düşündüğüm varak ayna ve tırnak denilen dressuar telefonluklardan almak istiyordum.Portmanto dolabının beyaz lake yaptırdığımız günden sonra varaklı aynanın uyumsuz olacağını düşündüm,en iyisi beyaz çerçeveli bir aynaydı..


Beyaz çerçeveli ayna tamam bulunurda,telefonluk işi ne olacak.Sonradanda kendim ahşap temin edebileceğimi düşünerek kendim beyaza boyap bişiler yaparım diyerek hobby marketin yolunu tuttum.Çeşit çeşit ayna çerçeveleri vardı görmeniz lazım hepsi birbirinden güzel.Sade bişi seçtim boyut olarakta aradığım buydu..


Malzemeler arasında gezinirken bu boyadığım rafı gördüm,etiket kısmına telefonluk yazmışlar :) Telefonluk ama raf telefonluk,aslında olabilir neden olmasın ! Başkada seçeneğim yoktu esasında çeşitli ölçülerde raflardan farklı pekde bişi yoktu.


Eve getirdim bir güzel 4 kat felan beyaza boyayıp,dekopaj kağıtlarını kesip dekopaj tutkulayla yapıştırdım,sonrasını biliyorsunuz zaten su bazlı vernikleme işlemi...Üzerine asacağım duvarda kırmızı duvar kağıdım var diye pembeye çalan güllerin tomurcuklarına kırmızı tohumlar yaptım puan puan..Geriye aynacıdan ayna taktırıp montajlamak kaldı..


O işide hallettikten sonra bakın nasıl durdu :)

SEVGİLER :)

25 yorum:

  1. eline saglık cok güzel görünüyor...
    beyaz ile varak bence güzel ya çünkü bende kullandım bu renkleri dresuarımda...üzeri beyaz lake ayakları varak ve aynası da cercevesiz kendinden kesmeli oldu iyi de oldu galiba =)
    yakışmadığını düşündüğünü söylediğin için bi fikir olsun dedim yoksa senin yaptıklarının yeri ayrıdır ne de olsa emek verdin iyi ki de olmuş duvar renginle harika görünüyor =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında yazıyı okuyunca sizin anladığınız gibi yazmışım ama uyumsuz olan beyaz lake ve varak değil bence :) Portmanto spor kaçtı kapaklarıyla kulplarıyla tarz olarak varaklı oymalı güllü beğendiğim dressuarı yakıştıramadım yanına düşününce..Yoksa sizinde kullandığınız gibi benimd evimde salon yemek takımı ve yatak odası takımım beyaz lake-altınsarısı yaprak varak kaplama..;)Evet Giriş holüm biraz hareketli,çook teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. canım harika olmuş:)) ellerine sağlık
    maşallah çok beceriklisin
    hayırlı günler,sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. Oldukça zarif olmuş,

    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Of diyorum sana of kuzum bu ne hız :) çok güzl olmus sende de marift varmışda görmemişis çok eker beyazı çok severimmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihihi :D Speedy gonzales derler buralarda bana :D Yok ya sadece meraklı ve sabırsız bir insanım,aklıma düşeni uyguluyorum..:)

      Sil
  5. mrb
    ben suzan sizi takip ediyorum ama blogum yok sizi tatip etmek hoşuma gidiyo düğüne hazırlık sürecinizi takip ettim hoş bir düğün hazırlığı ve düğün oldu bence ama ben evini merak ediyorum evinden kareler paylaşmayı düşünüyomusun? sevgiler........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar suzan hanım..Çok teşekkür ederim,şuan bilemiyorum ne desem doğru olmaz,telefonluk boyamam gibi yaptıklarımdan kesitleri evimde yerlerinde görebiliriz belki :) Sevgiler bendende..

      Sil
  6. çok güzel olmuş,ellerine sağlık canım...gerçekten çok beğendim.güle güle kullanın.bende bişeyler yapmayı düşünüyorum bakalım ;) alıp boyayacağım inşaAllah sonucu birlikte görürüz ;) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fırçayla uğraşmak gibisi yok,bencede yapmalısın :) inşallah canım :)

      Sil
  7. İnsanın kendi evine kendi eliyle yaptığı şey o kadar güzel oluyorki şuan şahit oldum resmen... ikisinide sevginin dokundurmuşsun :) güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. mervecim cok hoş olmuş ellerıne saglık guzel gunler de kullan:)
    bu arada nevsehırın neresındensın??? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canm :) Ben istanbul doğmlym tatlım,atalarım nevshırlı,içinden :D

      Sil
  10. marifetli hatunsun vesselam :D ya herkes bişiler yapıyo niiiideeen bende böyle bir marifet yok acaba :D güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estgfrllah efendım :) sendede vardırda ,bismillah diyip girişmek lazım :)

      Sil
  11. MRB MERVE HANIM

    SORUMA CEVAP VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BEN GENEDE YAYINLARINIZI TAKİP EDECEĞİM BELKİ YAYINLARSINIZ UMUDUYLA HOŞÇAKALINIZ..BUARADA EVİNİZİN MUTLULUĞU VE BERKETİ HERDAİM OLUR İNŞ. (SUZAN)

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık.Allah huzuru,bereketi evinizden eksik etmesin inş. Dekupaj yapmak için zeminin illa açık renk mi olması lazım?Kırmızı boyanmış bir kutu üzerine peçete dekupaj yapmaya kalkıştım ama sonuç hüsran :( bu dekupaj kağıtlarını yapıştırmak için sadece resmin altına mı tutkal sürüyorsun yoksa peçetedeki gibi üstüne mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende işin erbabı değilim tatlım ama evet açık renk olması gerekiyor,yadeyse peçete çok ince bişiy olduğundan deseni kaybolup gidiyor.Kırmızı gibi renklere örneğin benim telefonlukta yaptığım gibi ,kağıt dekopajlardan kesmelisin ;) Kağıtların önce altına sonrada üstünden ince bir kat sürün denmişti bana ama üstten sürmeye gerek duymadım ben, altına sürünce hemen yapışıyor tutkalın sayesinde..

      Sil
    2. Teşekkür ederim bir de kağıtlardan denemeleyim o zaman :)

      Sil
  13. çok güzel olmuş.ellerinize saglık iyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil