15 Mart 2012 Perşembe

YATAK BAŞLARI

Mobilyalar evimizin en kıymetlileridir,yatak odası takımları ise hanımların en çok değer verdikleri diye düşünüyorum.Dolabıyla,komodiniyle,makyaj masasıyla ve tabiki yatak başlığıyla bir model büyüleyi verir sizi :)
Ev dekorunda tarzım avangard ağırlıklı,iş böyle onunca yatak başları ben ve benim gibiler için daha da bir önem arz ediyor...

 
Avangard ve klasik modellerin vazgeçilmez malzemeleri varaklardır.Hemen hemen her modelde görebilirsiniz.Bunun yanı sıra klasizmi anlatan oymalar,gül motifler,ultra parlak cilalamalar..


Tüm çeşitlemelerinde gösteriş ön plandadır hemen dikkat çekerler :) 


Hem insanın dinlenme odasına uygunlukta rahatlık,hemde göze hitap edecek kadarda elegant modeller hakimdir.Avangard mobilyalarda bu ikisini bulabilmek çokda zor değil.Başlı başına bir zevk aslında bu mobilya ve dekorasyon işi,renkler ve zevkler tartışma götürmez biliriz ama insan bunları gördükten sonrada spor modelleri gözü almıyor :D


Peki nedir bu avangard mobilya neyi temsil eder kelime anlamı neye takabul eder? Aslında bakarsanız avangard sözcük olarak öncü düşünce öncü akım kültür anlamına geliyor.Fakat moblede kullanılışında ;eskiyi yeniyle modernize etmede diyebiliriz.Geçmişe gönderme var yani ;) Tarihsel süreç günlük hayatın gereksinimleriyle benzenerek yeniden önümüze sürülüyor.

 
Her nekadar avangard mobilyaları ele alsamda bu tarzın birçok alt kanadı vardır. Konstruktivistler, fütüristler, sürrealistler, dadacılar v.s gibi. Fakülte yıllarından kalma hatırlıyabildiklerim...Hiç korkmayın bu konulara girmiycem ama :D
Ayrıca resim, edebiyat, müzik, sinema gibi birçok alanlarda da avangarde teriminin içerisine yerleşecek sanat eserleri bulunmak bunuda belirtmek isterim :)


Bu tarz mobilyaları kullanmak için yaşın biraz kıt değilmi tatlım diyebilirsiniz çevremdekiler gibi :) Fakat gönül bu laf dinletilmiyor.Güzel kavramı oynak bir kavram bana göre :) Güzel ama kime göre ve neye göre ?
İşte bu soruya bana göre ve mobilyaya göre diye cevap veriyor,herkesin görsel algı ve beğeni yeteneğinin bir olmadığını vurgulamak istiyorum ;)


Genelinde dikkatimi çeken hep şu olmuştur yatak başlarında fonda hep bir duvar kağıdı mevcuttur,yatak başı çok yüksek değil ise temsili bir cibinlikle hareketlilik verilmiştir,ışıklandırma tavan arasına gizlenerek gizemli bir hava oluşturulmuştur..


Deri,ahşap ve kadife malzemelerle yatak başlıkları kombinleri ağırlıkta,kimisi taş baskı,kimisi oyma,kimiside kabartma tekniğine sahip.. Fakat hepside çok şık :)


Son modelde benim tercihim oldu,şık olduğu kadarda zarif :) Herşeyiyle serili bir biçimde dekore ettiğim odamda daha şirin duruyor :)
Sizin zevkiniz hangisinden yana ;)

SEVGİLER

19 yorum:

  1. ilk baştaki oymalı başlık güzelmiş ama alırmıyım

    yok :)

    benimki mümkünse sade olsun
    hooooppp hemen alabiliyim tozunu :)

    zira evdeki salon takımının oyması yeterince soğuttu beni oymalardan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oymalı eşyaların başında elinde cam sil ve toz beziyle nöbetçi dikmek lazım esasında çok haklısın :)

      Sil
  2. inanırmısın dün daha baktım bikaç resimde gördüklerim arasındaydı bu modeller çooook güzel olmasına rağmen pahalı ya. bende ne olursa olsun avangard mobilya alamasamda en azından benzeyen başlığını mukakkak alıcam ben 3.sü hoşuma gitti ve okudum okudum tam sona geldim öff bu ne nekadar zarif dedimkiii senin almış olduğunmuş şuan zewkine hayran kaldım süpersin. güle güle kullan huzurla uyu huzurla uyan inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gösterişli şeyler bu devirde evet biraz daha maney istiyor :D ama aslında posta yatak odasından ziyade yatak başlıklarına dikkat çekmek istemiştim,bu yönden akıllıca bişi söylemişsin çok hoşuma gitti,avangard mobilya alamasamda en azından başlığı alıcam.. güzel bı fikri,istenilen başlık bazalara monte ediliyor artık ;)teşekkür ederim amin inş :)

      Sil
  3. güzel bir post daha..
    başlıklar al beni diyorlar..
    seninki de çok hoş canım, ağız tadıyla kullanmak nasib etsin Rabbim..

    YanıtlaSil
  4. Bende üçüncüyü ve senin aldığını beğendim ama alırken bu kadar çabuk karar veremem eminim :)
    Güle güle kullan inşallah.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende tam tersi biliyomusun her işte aceleciyimdir hemen buu derim :) teşekkür ederim canım :)

      Sil
  5. bloğunu yeni keşfettim canım,güzel bir yazı olmuş,Allah tamamına erdirsiiin!:)ben de taşınma ihtimaline karşı ucuza aldığımız ve 3 yılda elimde kalan yatak odamı değiştirmeyi düşünüyorum. odam yeterince büyük olursa şık bir yatak başlığıyla beraber ayak ucu koltuğu da istiyorum,bakalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim serpil hanım,inşallah Allah gönlünüze göre versin :)

      Sil
  6. zevkler tartışılmaz tabi..ama sade ve zarif birşeyler arıyorsan benim blogumda yatak başıma bakabilirsin...bunlar çok frapan geldi bana...saray mobilyası gibi...gümüş ve altın varaklardan hiç hoşlanmam zaten...linki bu şekilde...
    http://pembekabuk.blogspot.com/2012/02/krlent-askm-bitmiyor.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım fakat aramıyorum aksine buldum :D

      Sil
  7. bana biraz fazla gösterişli geldi. ben yatak odamı sade istiyorum:))
    ama onun haricinde süperler:))
    hayırlı cumalar,sevgiler:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. country tarzı mobilyalara göz attınmı onlarda çok hoş hemde istediğin gibi sade :) teşekkür ederim canım ;)

      Sil
  8. gülerek hep mutlu günlerde kullan canim anlasildigi üzere yakinda dügün+n var Allahim iki cihan saadeti versin utandirmasin hayirli olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amiin çok teşekkür ederim evet çok az kaldı hayırlısıyla inş :)

      Sil
  9. canım düğünden sonra evinin,eşyalarının,gelınlığinin ve bıze göstermediğin biçok şeyi yayınlamanı sabırsızlıkla beklıyorum :)benımle aynı fikirde olan bicok kişi var.. :)

    YanıtlaSil
  10. Guetta art firmasının yaptığı modeli çok beğendim kod numarası paris

    YanıtlaSil