17 Mart 2012 Cumartesi

GELİNLİĞİMİ TESLİM ALMAYA GİDİYORUZZzz :)

Merhabalar blogcanlar bu cumartesi sabahın erken saatlerinde başladı koşuşturmalarım,zaten sabahları uyumak ne mümkün :) Eskiden saati 08.15 e kuradım o telefon çaldığında neden ama neden yaaa diyerek isyan modunda zar-zor kalkardım yataktan,bı kaç haftadır 7 den sonra uyuyamaz oldum :)
Hasret Moda'da bu hafta son prova ve teslimim vardı,yine düştük yollara.Fakat bu kez karşıya arabayla geçmedik geçenki ders oldu bize eminönü malum kalabalık durmak bişeyler almak,gezmek dolaşmaya kalkışmak haram :) Bu kez eminönünü doyasıya gezdim,yaşasın gezentesizm :D

Eminönü turistik mekan otantik aksesuarlar turistlerin dikkatlerini çekiyor haliyle,bindallılar kaftanlar fesler heryerde :) Ağırdan ağırdan gezdik sokakları saatin erken olmasıylada sakinlik hatsafhadaydı,hiç böyle görmemiştim :)


Yine kına gecesine dair sepetler,tepsiler mumlar vesair..Şimdilerde moda oldu sanırım çünkü çok görüyorum osmanlı havasındaki sarı sırmalı kına tepsileri gerçekten hoşlar :)


Aiiy diye yanına yaklaştığım dükkanlardan biride bu bakırcı gümüşçü oldu,2 sene evveldir istiyorum bu kahve lokum setlerinden Adana'da birine sordurmuştum 2 fincan için bile dünyanın parasını istemişlerdi..Bakır gümüş renk renk çeşitlerimi varmış,en çokda ortadaki sarımsı kırmızı püsküllü takımı beğendim :)


İlerki zamanda gelinliğim ve aksesurları konusunda detaylı bir post hazırlıyacağım nişanli gelinlere yardımcı olabilirim inşallah diyerek hemen tuhafiyeden görüntülere geçiyorum :)
Efendim gelinliğimde eşarbımın üzerine,duvağımın altına yerleştirmesi üzere aplike yapılacak metre işi dantel almak istiyordum.Gelmişken eminönünün çeşit bereketinden yararlanalım dedim.Kimilerinin üzerleri boncuk işli,kimisi sade model model yerli ve fransız danteller mevcuttu.Beyaz,kırık,krem,kese kağıdı ve pudra pembesi tonlarında bulmak mümkün.Ben işli kırık beyaz ve geniş modelde bir dantel kestirdim.Fiyatları değişken metresi 10 tl'ye vardı çok pahalı olanlarıda :D 1 metre fazla fazla işimi görecek benim inşallah..


Sonra bakın yan bölümde neler vardı :)Saç aksesuarları ve taçlar model model.Bu sokağın en güzel yanıda neredeyse tüm dükkanların benzer şeyler satması,beğenmedinmi çık diğer dükkana gir :D


Broşlar,aplike kumaşlar,takılar,tokalar :D Gezimiz burada son buldu,yolumuza devam edip Hasret Moda'ya nihayet vardık.


Prova Saatimizi beklerken katolg modellerine göz attım yine.Aylardır baka baka bitiremedim :D
Dikkat çekenler modellerden bi tanesine sanırım biraz fazla bakmışım,dalıp dalıp gitmişim,müstakbelim çok beğendin herhalde abiyemi diktiricen bu modelden diyip beni tiye alsada kapak cevap benden gecikmedi :D Yok tatlım ya tarzım değil biraz fazla kapalı :D
Gelinliğimi deneyip son kez, baş aksesuarınada karar verdikten sonra teslimatı aldık :) Duvak,kese,başlık ve tabiki enfes bir gelinlik artık elimdeki çantada :D Koca bir oohh çektim inanınki, 5 aydır gelip gitmedim az :) Detaylar düğünden sonra merak etmeyin :)


Vapura geçmek için tekrardan Eminönüde indik.Şu balık ekmek satan yerler ne kadar güzel olmuş öyle ilk defa görüyorum bu son halini,Osmanlı çadırı havası vermişler,denizin üzerinde balıklar pişirilip,karada bekleyen kalabalığa siparişleri veriliyor,diğer yandanda biri ödemeyi alıyor.Çok ilgincime gitti ne kadar hoş :) Balık ekmek 5 tl benden hatırlatma ;)


Küçük minyatür masalarda yazdığı gibi Bir Tarih Yatar Adında Eminönü İstanbul :)


Bitmedi :) Geçitin karşısına aralıklarla Osmanlı turşuları satılıyor benim gibi turşu delilerinin kokusunu duyar duymaz ağzı sulanıyor böylelikle :)


Balık turşu iyice karıştırdım anlıyacağınız :) Suyunu büyük bir hazla içtikten sonra tüm gün hararetten yandım heheh :D


Koca bir yorucu günün yorgunluğu feribotta çayla atılmaya çalışıldı :)
Bu hafta sonu düğün var,koşuşturmaca devam kısacası,misafirler,kına gecesi..Salıdan sonra artık işten izne çıkıyorum inşallah,heyecanlı bekleş bunlar,dua etmeyi unutmayın kızlar ;)
Hepinize SEVGİLER

21 yorum:

  1. canım herşey gönlünce olsun,
    umarım süper geçer,
    rabbim bir yastıkta kocatsın inş.
    hayırlı geceler,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. valla canim bende seninle heyecanliyim :) cok merak ediyorum gelinliginle salonu felan :) ismimi yazacaksin dimi canim :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. detaylar görüntüler artık düğünden sonra tatlım,tabıkı yorum kısmına adını yazan tüm kızların adını tek tek yazıcam ayakkabının altına :)

      Sil
  3. ayyy çok heycanlı ben bile heycanlandım seni düşünemiyorummm.. allah kolaylık versin ağzının tadı hiç bozulmasın inşallah.. sorunsuz musmutlu huzurlu bi günün olur o gün innşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh son hafta gelmesıyle bırlıkte heyecan bıraz bıraz var,sona doğru ne olur bılemem :)amiin canım inşallah :)

      Sil
  4. Son 6gun senin yerine cok cok heycanliyim bilesim merve :)))
    Herseeeeeeey cok guzel olsuuuuuuuuuuuuun insallah

    not : dugunden sonra alirim bir evlilik hikayesi senden heberin olsun :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay canım yaa amiin inşallah :) ımm şey hani ben yani bilmemki :D

      Sil
    2. nankööör :p verme hii :p

      Latife ediyorum canim benim diledigin gibi olsun;)

      Sil
    3. damama damam dillere deestan olmuş miamrın ve mühendisin aşkı :P evlilik hikayeni kaleme alıp yazmakta zor iştir hee :D

      Sil
    4. zor ama guzeldir :)) neyse senden bi kac sene sonra alalim bi hikaye olmaz mi ;)

      Sil
  5. Çok heycanlı :) Miğdende kelebekler uçuşuyodur şimdi :)
    Rabbim sorunsuz gönlüne göre ömür boyu güzel hatırlayacağınız bi düğünün olmasını nasip etsin inşallah :)
    Birde bütün ayrıntıları merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aradığım tabir işte bu midemde kelebekler uçuşuyor evet :D amin canım isteyen niyetlenen herkese :)

      Sil
  6. Ayy haketten seninde dediğin gibi ağzım sulandı yaa
    Banada beklerim bubenimdefterim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Cok istedim gelmeyi ama ne yazikki okul dolayisiyla mümkün degil. Neyseki buraya olani biteni yaziyosunda biraz icim rahatliyo Merve abla :D
    En kisa zamanda yeni yeni detaylar bekliyoruz ;)
    Insallah hersey gönlünüzce olur, bir terslik cikmaz insallah..

    Öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh bu okullar :D Türkiyede de aynı sorunlar var okul dolayısıyla gelemeyenler,amaan bu hayat böyle okul bitiyor sonrada benim gibi işten izin alamıyorum gelemiyorum diyosun arkadaşlarına :D Merak etme resimleri görünce Kübracım düğüne gelmiş kadar olucaksın hohoh :D amiin inşallah ;)

      Sil
  8. :)))))))))) çokk heyecanlıııııı :))))

    YanıtlaSil
  9. bende en kısa zamanda eminönüne geçip balık ekmek yemek istiyorum...
    ve yiceeem.......
    canım çekti yaaaaaaa...
    yiceeeeeeeeeem............
    sevgiler canım...

    YanıtlaSil