7 Şubat 2012 Salı

PERDE SEÇİMİM

Yaklaşık bi kaç hafta evvel siparişlerimizi verdik perde alışverişimizi yaptık.Ne zor işmiş perde seçmek,biiirde olaya vakıf oldukça detay öğreniyorsun,meğerse heee o öyle olamıyormuş,bu böyleymiş felan diyosun :)) Salon için istediğim perdeyi yaptıramadım evvela onu söyleyebilirim,tuğra baskılı kadife japon perde istiyordum,araya başka fikirler girmesiyle kruvaze perdenin daha kullanışlı olacağına karar verdik :) Ah ben! Sabit fikirliyim,kararımdan zor vazgeçerim,bundada öyle oldu :) Çoğu evde gördüğüm şeylere sahip olmak en sona bıraktığımdır... Bazen kafanızda bitiriyorsunuz olayları günlük yaşantınızda fakat karşınıza çıkan ortam öyle olmuyor,stil sahibi eve sahip olabilmek imkansızlaşıyor,markalaşma ve trend üretim kısıtlıyor müşteriyi malesef.Hayırlısı olsun diyelim ;)


Şimdilerde sakallı perde diye tarif edilen bu tüller revaçta,brillant perde.Salon için seçtik bu tülü,arkasına güneşlik stor içinse altın sarsı simli olanı.Aslında bu kadar cart sarı durmuyor,flaştan olsa gerek baya sarı çıkmış.Mobilyalarımız beyaz lake ve altınsarısı varak,inş uyumu yakalarız.Uygun dilim modeli ve inci uç boncuğuyla kombinledik.Çok görmek istediğim tuğra figürünü ise sarkaçla tamamlıyorum.


Mutfağa dair bir çok şeyim kırmızı,perde ve halıda renk olarak kaçınılmaz oluyor bu durumda.Mutfak tam bir Merve'nin Kırmızısı yani :) Dümdüz kırmızı bir stor olmasın dedim,narçiçeği kırmızı kombinli bu storu seçtim.Gördüğünüz bu güllü vintage kumaşla ise yan kanat ve üstte farba yapılacak.( farba kelimesini bende perdecimizden öğrendim,hani genelde mutfak perdelerinde fırfırlı veya pileli kısa etek oluyorya tavandan işte ona deniyormuş) Kiminin puantiye kiminin ekose tutkusu vardır.Gül motifini sevdiğimi kaç kez söyledim bilmiyorum ama yine tekrarlamak istiyorum kızmayın bana bende gül desenine hastayım :)

Oturma odamıza gelicek olursak,spor bir havası olması için elimden geleni yaptım,perde seçinde alengirli bişiden ziyade kullanışlı olmasını istedim.Neticede evde olduğumuz süre içerisinde hep bu odayı kullanıcaz.Zebra perde aklımdaydı hep,pembesini istedim fakat renk olarak koyu pembe lila tonları mevcuttu,beyaza talim ettik.Yan kanat olaraksa yukarıdaki pembe tril tril duran kumaşı beğendim.


Zebranın pembe rengi olsaydı işte yukardaki internetten bulduğum bu stor gibi olucaktı.Kanatın pembe olmasından dolayı aslında zebranın beyaz olması bir bakıma iyi oldu :)


Gelelim yatak odasına,en çok kararsızlık yaşadığım salon ve yatak odası oldu.Yatak odası içinde salon perde tül kumaşına benzer sakallı tüllerden seçtim.Dümdüz inecek,kruvaze toplama olmaksızın.Yan kanat ve farba olaraksa duvar kağıdına ve mobilyaya uyumlu olaraktan bu tafta benzeri kumaşı seçtim.
Seçimlerimi nasıl buldunuz,Sizinde varmıdır renk model favoriniz.Yakın zamanlarda perde yaptıranınız varsa önerilerinizi zevkle değerlendiririm.

18 yorum:

  1. ben çok beğendim seçimlerini ne yalan söliim.çok hoş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım,bitmiş halide güzel dedirtir inşallah :)

      Sil
  2. canım hepsi çok güzeller zevkli kızsın vesselam :) bi kaç ay sonra bende bu kararsızlıkları yaşarım herhalde ama seninkileri beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh teşekkürler tatlım:) evlenen insanların yaşaması gereken acı gerçekler bunlar :) ev hazırlığı cidden zor iş,şimdiden sanada kolay gelsin diyelim :)

      Sil
    2. sağol canım teşekkür ederim bunlar işin prosedürleri Rabbim onlarla huzurlu mutlu bi yuva nasip etsin inşallah bizede cümlesinede

      Sil
  3. Çok önemli bir işi halletmişsiniz canım oralara biz de gelebilsek:) hepsini güle güle kullanın en çok oturma odası için olan seçimini beğendim, zebrayı büromuzda kullanıyoruz evde de mutlaka kullanacağım çok beğeniyorum ben!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evi gösteren perdedir derler gerçektende öyle,büyük önemli işlerden birini hallettık doğru diyorsun,seninde zamanı gelince ne demek istediklerimi daha iyi anlıyacaksın :) Teşekkür ederim ne yalan söyliyim bende en çok oturma odasını sevdim,zebra kir tutmuyo diyorlr bakalım görücez :)

      Sil
  4. güle güle kullan canım hepsini.bu arada perdecilikle ilgili bir kaç terim de ben öğrenmiş oldum ;)

    YanıtlaSil
  5. birçok terimi anlamadım ya ben nasıl ev dizecem :)) son hallerini inanılmaz merak ediyorum yalnız çünkü bende mutfağı kırmızı oturma odasını pembe salon beyaz vs düşünüyordum okudukça gülümsedim :)) Rabbim huzurlu mutlu bir yuva eylesin inş .

    YanıtlaSil
  6. bende fransızdım ama olaya vakıf olunca herşeyi öğreniyorsun tatlım:) aaa ne hoş bir tevafuk olmuş desene,inş bitmiş hallerinide paylaşırım kendi açındanda değerlendirirsin :) amin inş,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. ALLAH yardımcın olsun zor işler bunlar birde ev ahalisi ne kadar karışmasada illa ucundan yorum yapar):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen tatlım salonda etkili oldular :D teşekkür ederim amin :)

      Sil
  8. ZEVKLİ KIZSIN:))BEN SEÇİMLERİNİ ÇOK BEĞENDİM..HAYIRLI OLSUN..İYİ GÜNLERDE KULLAN..SEVGİLER:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler,beğenenler oldumu seviniyorum inanın,karasız kalmak çok tuhaf bır duyguymuş :))inşallah,bendende sevgiler :)

      Sil
  9. zebra perdem var benimda oturma odamda siyah...inanılmaz rahat birşey ..hatta mümkün olsa tüm evi zebra yapıcam...güneşlik derdi yok...mis gibi...güle güle kullan canım...

    YanıtlaSil
  10. aman yarabbi kruvaze , sakallı perde , zebra perde ne bunlar :D ben hiçbişi bilmiorummm :((( ben bide düğüne 20 gün kala hallederim nolcak herşeyi diorum :(

    YanıtlaSil