28 Ocak 2012 Cumartesi

ÇEYİZLİK BİR KAÇ HAVLU MODELİ


Hayırlı akşamlar kızlar,bir kaç gündür İstanbul'da dondurucu soğuklar var.Bu soğuk havada hastalanıp yatak döşek yatanlarda!Yani ben :) Gribal enfeksiyon,ateş üzerine mide bulantısı,baş ağrısı of off.Salgın olduğunu söyledi doktor bey,gerçektende öyle çevremdeki her 4-5 kişiden kesin 1 i burnunu siliyor :) Herkese geçmiş olsun diyip,Allah!tan herkese şifa dileyip havlulara geçiyorum :)


Bi ara bende oluyor sizde de oluyor mu bilmiyorum,böyle bişeyi tutturdum mu suyunu çıkarana kadar yapıyorum :) geçen seneydi sanırım belki 30 tane,ne 30 'u ya fazla :D havlu oyaladım,süsledim,kendime iş uğraş çıkardım.İşten eve giderken havlu satan yerlere uğramadan dönemezdim,mutfak havlusu olsun misafir havlusu olsun veya ayak havlusu...Hiç ayırt etmeden kapıp geliyordum :)O zamanların ürünlerinden bazıları.Yukarıdaki havlunun kenarını oya halkalarıyla artan iplerden yaptım.Panch iğnesiylede havlunun deseninde var olan kalplari takip ederek süsledim.



Bu oya ise hediye,uygun havlu alıp kenarına çekmiştim.Yapımı kolay hemde gösterişli bir model,çıtı pıtı :)



Genel olarak mor tonları ve ona yakışacak renkler aldım iplerimi.Banyoda mor saplantılı biri olarak,aykırı bir renk gördüm geçenlerde hurçların içerisinde çıkarıp kenara koydum o derece :)



Son zamanlarda bu işlerle uğraşırken hep aynı marka havlu tercih ettim.Nedeni havluların dokusunun çok iyi olması,elleyince kadifeye dokunuyormuş hissi veriyor.Düşünüyorum neydi markası diye çıkartamadım,aklıma gelirse bi ara yazarım.Zira daha çok havlu işi paylaşmayı düşünüyorum.Yukarıdaki havlu kenarını pembe ortası boşluklu pullardan yapmıştım,model tamamiyle spontane :)


Buda yine yapmış olduğum spontane havlulardan.Havlunun üzerlerinde kendinden desen bulunuyor,pullarıda o desenın üstüne işliyorum,pul kurdele kullanarak.

Yakın zamada etaminden yapmış olduğum havlu kenarını paylaşmak istiyorum,ayrıca ayak havlusu kombinlerimle :) Şimdilik bu kadar,model arayanlara yardımcı olur inş resimlerim.
Herkese şimdiden hayırlı pazarlar,
SEVGİLER

11 yorum:

  1. pembeli olanin aynisinin sarisindan benim vardi:)hey gidi günler:)
    iyi günlerde kullan canim:)

    YanıtlaSil
  2. merve havluların güzel ama ben ceyizlikte olsa havlularda bu kadar süsü sevmiyorum nasılsa ıslanıp mahvolacaklar düsüncesindeyim ayrıca bende mimin var cevaplarsan cok sevinirim canım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim zevk meselesi tabıı coğu işte olduğu gibi,elbette bir ınsanın tüm havluları böyle süslü değildir :),bunlar aralarından seçtiklerim.Kendim süslü allı pullu şeyleri sevdiğim için benım havlularımda benı yansıtıyor diyelim :)hemen bakıyorum...

      Sil
  3. Hepsi coook guzeeel :) bazilari kendimden tanidik da geldi :) Guzel gunlerde kullan insallah.

    YanıtlaSil
  4. hepsi harika da bunları kullanmaya kıyamazki insan
    sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) teşekkür ederim canım,tadını çıkara çıkara kullanmayı düşünüyorum :D

      Sil
  5. hepsi çok güzel ama anlamıyrum ya çeyiz çeyiz die tutturuyolar bu güzelim el emeği havlular kullanılmıyorki sandık bekçisi.. ama olmassada olmuyomuş bizimkilerde bisürü yapıp duruyolar yapmayın bak kullanmam diorum ama nafile.. direk daldım he :D
    allah yardımcın olsunnn ah ah bende senin durumdayım kader arkadaşın ;) sevgiyle..

    YanıtlaSil
  6. Iyi gunlerde kullan havlularini.. Ben sahsen kullanmaya kiyamiyorum oyle sus niyetine, yine'de gozumun onunde olsunlar diye banyoya falan asiyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Maşallah, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil