1 Nisan 2013 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ


Günaydınlar blogcanlar.Herkese huzurlu bol kazançlı bereketli bir hafta diliyorum.Bu haftasonu havalar mis gibiydi.Yavaştan yavaştan bahar artık geliyor sanırım,ne kadar şikayet etsek de yağışlı günleri özleyeceğiz yine havaların ısınmasıyla.Güzel havalarda insan daha da bir pozitif oluyor kendini mutfağa atıyor :) 

 Güzel bir tarif var, bizimkilerin çok sevdiği gün aşırı pastaneden alınan paskalya çöreği. Ben çok severim hafif tatlı yumuşacık dokusuyla,sıcak çayla... Miss :)


Anne tarifine biraz yorum getirerek yaptım,ufak tefek değişikliklerle.Kahvaltıda şahane gidiyor,tavsiye olunur ;)
5 bardak una,bir paket kuru maya kullandım (yarım paket yaş mayada kullanılabilinir) 1 bardak süt yarım bardak pudra şekeri,iki çay kaşığı tuz ve 4 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine ayırdım) ,1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ, yarım bardak su ve bir tatlı kaşığı mahlep ekleyerek hamurunu yoğurdum.Ağzını kapatarak 1 saate yakın dinlendirdim.

Hamurumu önce 2'ye, 2'ye ayırdığım her hamuru sonra 3'e ayrıdım saç örgüsü yapmak üzere. Daha küçük porsiyonluk yapmak isterseniz beze sayısını arttırabilirsiniz.Toplamda 6 eşit parçam oldu ve bunları tezgah üstünde güzelce eşit şekilde rulo yaparak uzattım.


 3'er li olarak saç örgüsü şeklini verip tepside yarım saat mayalandırdım. Üzerine, ayırdığım yumurta sarısını sürüp,fındık serpip,yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 170 C de pişirdim.Afiyet olsun.

SELAMETLE

10 yorum:

  1. yaaaaaaaaaaa.kıskanıyorum been.bende yapmak istiyorum.yapmak değilde yapmayı sevmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir konuşuyosun ki sanki çoluk çocuk yok,bekarsın falan.. :) Yemek zaten yapıyorsundur,azcık değişik tariflerle uğraş gereğinden fazla seversin ;)

      Sil
  2. bende bunu yaptim okulda ufakliklarla :) almanyaya özel bir tarif bu cok seviyorum ellerine saglik canim :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet orda tatili bile var dimi paskalya tatili :) Teşekkür ederim ;)

      Sil
  3. yokyahu ben senin kış zamanlarınıda biliyorum :))
    mutfakla gayet haşır neşirsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak tefek bişeylerle başlamak lazımdı,kış aylarından hatırladıklarında onlardan ;) Daha iyi olucam inşallah azim var o yönde.

      Sil
  4. hayat enerjin daim olsun bir çörek insanı bu kadar mutlu edebiliyosa bu harika bişey süpersin.. esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Esra'cım.Hayattan mutlu olmasını bilmek gerek çoğu zaman,hava güzel,kendi havamız çok daha güzel sebeb varmı mutsuz olmaya ;)

      Sil
  5. Bende hep hazır alırım pastaneden nasıl yumuşacık oluyor mu Merve? Bi denerim ama bu ara mutfakla aramıza mesafe girdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlara 5 basar diyeyim o halde Esra :) Senin mi ? Hiç inanmam :) Çok hoş tarifler yapıyorsun,seviyorum senin bloğunu.Ara ara oluyor bende de geçici merak etme,dikişe, boyamaya ağırlık verdiğindendir.

      Sil