9 Şubat 2012 Perşembe

TAŞ BASKI ve VARAK ÇERÇEVELER ÇOK GÜZEL OLDULAR :)



Hayırlı sabahlar.Bugün yapmaya çalıştığım taş baskı panolarımı sizinle paaylaşmak istedim.Her zamanki gibi boş durmadım :) Evde eksikler çok tamamlamak lazım,original fikirler üretmek gerek.Bir kaç ay evvel salonun için tablo bakıyordum,girdim bir aksesaur ve hediyelik mağazaya bakındım etrafıma.Salon duvarlarım çok boş en azından bir duvarı hareketlendırmek gerek diye düşündüm.Salonumun bir duvarında tavandan renkli led ışıklandırma yaptırdık,ışıklandırmanın altında mobilyaya uyacak çerçeveli ayetel kürsi,besmele-i şerif panolar çok hoşuma gitti,devamında Allah (c.c),Hz.Muhammed (s.a.v.) işlemeli,taşlarla bezeli olanlar...Fiyatları oldukça fiyatlıydı,sanırım böyle olmasının sebebide kullanılan taşlardan ötürüydü.Bu kanıya varıyorum çünkü yakından inceledim,taşlar oldukça göz alıcıydı :) Evimde hep olmasını istediğim şeyler bunlar,insan baktıkça yaradanı hatırlamalı, fakat o gün yüksek fiyatlardan ötürü boş çıktım mağazadan.

Gel gelelim hobi marketimde bir gün dolaşırken taş baskı bu çıkarma yazıları farkettim,abuk sabuk şekillerden tutunda,tuğra,besmele-i şeriflere kadar her türden mevcuttu.Bense Allah (c.c), Hz.Muhammed (s.a.v.) işlemelerini attım hemen sepete ;)

Arayıpta bulamadığım ayağıma gelmişti,çok sevinerek hemen evdeki kumaşları çıkardım elimde mor,kırmızı ve siyah renklerde pamuklu satenler vardı,siyah olanını seçtim.

 
Kendice bir ölçü çıkardım kestim kumaşı,taşlar ütüyle yapışan taşlardan,yapımı tahmin ettiğimden daha kolay oldu.tersini çevirip kumaşın üstüne koydum,arkasındanda ütüyü sıcak bastım ,bır kac dk üzerinde gezdirdim :) İşte bu kadar sonra taşlar zaten kendiliğinden kumaşa adapte oldular :)


Yan yatan bazı taşlar oldu onlarıda cımbız yardımıyla tutup dikkatlice geri yerine yatırdım :) Daha sonra 35'e 35 boyutlarında sert mukavvayı keserek ,satenlerimi mukavvaya gergincene sabitledim.Bu işlemide silikon tabancamla yaptım.Silikon tabancası olmayanlar şeffaf koli bandıylada yapabilirler.Neticede arkasından yapıştırıldığı için gözükmüyor ;) Bir kaç hafta odamda bekledikten sonra çerçevecinin yolunu nihayet arkadaşımla beraber tuttuk :) Kendisi puzzle canavarı olarak 1500 parçalı puzzle çerçeveletecekti :)


Çerçeveleteceğimiz yer aynı zamanda benim gibi varak meraklıları için cennet kıvamında bir yer.Müthiş aynalar vardı,dükkana daha girmeden sağıma soluma bakmaktan başım döndü :) Ha bire birbirimize aaa buna bak şuna bak demekten elimizdeki panoları unuttuk,sanki ayna almaya bakmaya gelmişiz :D


Yukarıda asılı olan ortadaki aynayı gözüme kestirdim.Alıcam seni ayna,benim olucaksın :D


İçeri daldık hemen,ıslık efekti yapıyoruz tabii ikimizde içimizden :D Coşmuş şekilde her aynadan kendimize bakıyoruz :)hahah halbuki aynalar aynı çerçeler farklı :D Panoları verdik,çerçevelerimizi seçtik,akşamda gittik teslim almaya,nasıl oldu acaba diye diye :) Rüzgara karşı yürüdük,donduk donduk :)


İşte bu arkadaşımın puzzle panosu.Çeçevesini içersisindeki renklere uyumlu olsun diye bakıra dönük bronz bir renk seçtik.Puzzle desenine bayıldım,flaş üzerine patladığından pek belli değil ama hürremden bir sahne var :)
Sıra benimkilerde :)


Benimkiler masada kuzu kuzu yatıyorlardı,yeni bitmişler belli :) Ben çok beğendim akşam ışığında duvarda ışıl ışıl duruyorlar.İyiki o hazır panolara o kadar para vermemişimde kendim uğraşmışım dedim.Bakmayın çerçevelerin gösterişli pahalı durduğuna metresi 8 tlden ;) Üzerindede tabiki cam var birde onun maliyeti.


Eve getirdim bir kez daha fotoğrafladım,çok beğendim ne yalan söyliyim :)


Taşlar pırıltılı pırıltılı çıkmış :) Eve bir an evvel gidipte yerini belirleyip asmak için sabırsızlanıyorum :)


Şimdilik bu kadar,hepinize benden
SEVGİLER








40 yorum:

  1. Çercevelere bayıldım, çok güzel bir seçim oldu. Taşlar ışıkta ne güzel parlıyor, evinin duvarında da kendini ışıltılı ışıltılı sergileyecek.. ((:
    Gelelim Puzzle'cığıma.. Pek gösterişli pek güzel, evin duvarına çok yakıştı.. Milletin değilde benim nazarımdan çatlayacak tablo.. ((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım evet ya nasıl parlak purlak çıkmışlar :) senin puzzle da yani burdayım diyor :)

      Sil
  2. el emeği olan herşeyi çok begenıyorum... bu arada hobi marketi demişsin acaba nerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende aynen kendim yaptım demekten haz duyuyorum :) bu hobı marketı soran çok olmuş,semtinizdeki büyük bir tuhafiyeye sorsanız aslında yapışkan taşlar oralardada olabilir diye düşünüyorum.Hobby marketin baktım nette ancak bu bılgısı var,semt olarak nerde diye merak edenler için; http://www.tubiba.com/kaplan-creative.

      Sil
  3. Merve süper güzel olmuş tablolar canım.ellerine sağlık.çok beğendim.MaşaAllah SubhanAllah diyorum sana...güle güle kullan.bi de hobi marketinin yerini çok merak ettim.bi de girişinin düz olup olmadığını ;) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canımmm :) girişinin düz olup olmadığını derken ,anlıyamadım? hobi marketin adresini üst yanıtta paylaştım şimdi canım :) bendende sevgiler :)

      Sil
    2. ay çok afedersin canım.yani tekerlekli sandalye ile rahat girilir mi? onu sormak istemiştim :)

      Sil
    3. rahat tatlım giriş problem olmaz,ufak bir rampa mevcut,sandalye rahatlıkla çıkabiliyor.

      Sil
  4. her ikinizinde ellerine sağlık
    iyiki kendin yapmışsın canım
    hem daha ucuza getirmişsindir hemde
    el becerini sergilemişsin:)
    puzzle bende yapmak istiyorum ama oğluş var malum
    inşallah nasip olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi hazırlara göre baya bi ucuza geldi,onların fiyatları uçuktu zaten :) puzzle tavsiye ediyoruz çok zevkli bişiy,inş yakışıklıdan fırsat bulursun ;) sevgiler

      Sil
  5. eline sağlık çok güzel olmuşlar. ama ben taşları nasıl yapıştırdığını anlayamadım. Lafzı çizdin mi önce kumaşa. bir de alttan nasıl ütüledin kafam karıştı:)
    neyse
    güle güle kullan cnaım. yapabileceğimi bilsem ben de yapmak isterdim bu tablolardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır çizme felan yok tatlım,yapışkan taşların önü ve arkası şeffaf bir kağıt üzerinde,arkasındaki kağıdı çekiyorsun ve kumaşa oturtuyorsun.ütü bastıktan sonrada önünde kalan kağıdı çekiyorsun.Taşlar kumaşta kalıyor :) teşekkür ederim,çok kolay ya bakma böyle uzun uzadıya yazdığıma :)

      Sil
  6. kesinlikle çok akıllıca vede çoookm beğendim,evini kötülüklerden korusun inşşşş

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor ışıl ışıl :)
    güle güle kullanın inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. bi deee bu baskıları tam olarak nerelerde bulabilirizz acaba canım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim aldığım yerin adresi http://www.tubiba.com/kaplan-creative.Tuhafiyelerdede bulunabilir diye düşünüyorum.

      Sil
  9. ya merve harika olmus bunlar :) evindede gormek nasip olur insallah :)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş çokkkk.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. mantıklı olmuş valla çok pahalı böyle şeyler...bu taşların altın rengi olanı varmıydı...bende biraz renk takıntısı varda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ımmm yoktu tatlım olsaydı zira altın sarısını tercih ederdim :)

      Sil
  12. süperrrrrrrr olmuş canım evinede yakışacağına eminim ya özel değilse sana nekadara mal olduğunu yazarmısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ettim tatlım,tabiki ne özeli yahu :) çerçevenin bir tanesini sıkı pazarlıkla 15 tl ye yaptı çerçeveci amcamız :) taş baskıda yalan olmasın tanesı 6-7 tl bişiydi,kumaşta evde vardı :D

      Sil
    2. fiyat çok makul valla çünkü böyle bi çerçeve çok pahalı bildiğim kadarıyla maşallah kız sana birde birşey sorucam düğünün adli restarontta olacak tuzlada sanırım evindemi tuzla da bende tuzlada oturuyorumda merak ettim :)

      Sil
    3. tabi gerçek yaprak varak değil :) gerçek varak aliminyum folyodan daha ince taneyle felan satılan bır velet,varak görünümlü olduğu için fiyat uygun :) yok tatlım düğün organizasyonunu beğendiğimiz için tercih ettik,tuzlayı pek bilmem hatta.Tuzla ila kartal arasındaki semtteyim;)

      Sil
    4. hımm merakımdan sordum canım :) anladım o semti biliyorum tahmin ediyorum daha doğrusu yanılmıyorsam :) :)

      Sil
  13. benim salonum kahve tonlarında ondan sordum canım...bir tanede kapının tam karşı duvarına yaptırmak lazım böyle şeyleri ...gelenin nazarını çeksin diye...malum yeni evli evinin eşyaları güzel olur nazara gelmesin mazallah...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede,yabancı birsinin eve girerken ilk bakışını bir şeyin hapsetmesi gerekmiş,dinen mesela nazar boncuğunun bir anlamı yok ama,ilk dikkati çeken şey olmasından ötürü girişe asarlar evlerde,kötü gözlerin enerjisini alsın diye :D evlerin antrelerine şart bunlar :)

      Sil
    2. aa bak birde şey var...tam giriş kapısının üstüne besmele yapıştır insanlar altından geçsin :) o maneviyat gelenlerdeki kötü enerjileri düşürüyormuş...valla kendimi medyum gibi hissettim bir an :)))) ama etrafta çok kötü insanlar var..insan korkuyor...

      Sil
    3. çokta en kötüye yormamak lazım çok kötü insanların evimde zaten işi olmaz tatlım :) amaç sadece nazardan korunmak :)

      Sil
  14. Cok guzel olmus gercekten.. Insallah evine gelenlerin kotu gozlerinin enerjisini alir :)

    YanıtlaSil
  15. Aynalar,Baskılar bayıldım muhteşem olmuş..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  16. çerçevecinin adresini öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
  17. AYNALAR BASKILAR ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK ÇERÇEVECİNİN ADRESİNİ VEREBİLİRMİSİNİZ

    YanıtlaSil