17 Şubat 2012 Cuma

KINA GECESİ ALIŞVERİŞİM

Merhabalar blogcanlar,kına gecem için alıdıklarımı paylaşacağım bu postumda.Her gelin için alınan şeyler aslında hepimizin gördüğü bildiği şeyler...
Aklımdaydı hep diyordum;kına tepsim ve kına sepetim otrişli olsun otrişli olsun,aradım taradım netten sipariş verilenlerden başka oturduğum semtte bulamadım istediğim şeyi.Bulduklarımın ya tüyleri kalmamıştı :) Yada renkleri solmuştu :)

Gelinliğimi fatihte bir moda evine diktriyorum,her ay düzenli olarak karşıya geçiyorum yani,arkadaşlardan biri eminönündeki kürkçü hana gitmemi önerdi.Aradıklarını orada çok uyguna bulursun demişti,dedimki madem provaya gidicez hadi dedim kürkçü hana :D Orasıda neresıdır inanın bende bilmiyordum sora sora bulduk sonunda,cennete düşmüş gibiydim,o kadar çok kına için tepsi ve sepet çeşiti vardıki,hangisini alacağımı şaşırdım :) Yine sağ sola bakmaktan başım döndü :)))
Kına sepetimi çekmemişim ama,niye çekmemişsem :)) Kına tepsimi sağda görüyorsunuz zaten,tam bir kokoşluk abidesi :)) İçine kırmızı tealıght mumlardan ekliycem ama,3 tanecik koymuşlar :)Kına sepetimde aynı tepsisi gibi tüylü ;)
Sepetle tepsiyi hallettikten sonra çerezleri koymak için çıt çıtlı poşetleri ve keselerini aldım.Yani çerezler önce poşete sora keselere konacak,keseleri kırmızı ve beyaz aldım.Eminönündeki kürkçü hanı tüm evlenecek kızlara tavsiye ediyorum ;)


 Kına yakılırken başına örtülür ya gelinleri işte o süslü örtümü yazın eskişehir tatilinde almıştım :) Hazırlıklara başlayışım 1 sene olucak yani :) Ben zaten hep öyleyimdir,beğendiğim oldumu koyarım kenara,zamanı geldimi çıkarırım ortaya,iyikide almışım.Şimdilerde bu kadar kokoşunu göremiyorum :D Sırf pul işli,4 kenarında ise sallanan boncuklar payetler var.Takım aslında bu örtü,2 tanede kına eldiveni var,fakat eldivenler kullanışlı olmuyor kınalarda,onun yerine kullanmak için,kendi yaptığım avuçiçi kına güllerimi görmek isterseniz


 Gelelim fasulyenin faydalarına :) Bunlarda ne şimdi diyenler olabilir.Bunlar benim eskişehirden aldıklarım dağıtmalık alyazmalarım,kendileri kına gecesi pisti boş bırakmayan arkadaşlarımın sırtlarına annem tarafından atılacaklar,adettendir :) Oynayanlara verilir yani ona göre kızlar :D heheh


Sağda duran kalın kırmızı kurdelenin nasıl bir amaca hizmet ettiğini görmek isteyenler buradaki posta gözatabilirler :) Keseler,halay mendilleri,kına gülleri vesair evde koca bir çanta tıka basa,daha resimleyemediklerim mevcut.Ara ara yayınlıycam,düğün hazırlığı yapanlarada fikir olur görsel açıdan.Hazırlıklarım hala devam etmekte işten sonra akşamları yavaş yavaş yapıyorum bişiler,bitsin inşallah göreceksiniz.Şimdilik bu kadar :)


25 yorum:

  1. Canım benm çok güzl şeyler almışsın senin herşey bitt galiba :) ne güzl ben hiç bişey bakamadım henüz senn dğün ne zaman ?

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim,kına 22mart tatlım benım fazla vakıt kalmadı :)

    YanıtlaSil
  3. aynen bende eminönünden gidip aldım..çok iyi yapmışsın oraya gidip almakla...

    YanıtlaSil
  4. ayyy canım yaklamış vallahi senin kına.bende mayısta gidicem kürkçü hana heryeri talan edicem istanbulda çok eksik var çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveeet :D gidin mutlaka çok ucuza harika şeyler var,almayanı dövüyorlar kürkçü hana giripte :D

      Sil
  5. Merhaba, çok güzeller Allah hayırlı etsin. Mutlullukla, sağlıkla kullanın. Bloğunuzu çok beğendim. Zevkle izlemeye aldım. Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. amin inşallah,çok teşekkür ediyorum.Bendende sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. oooooooh seeeeefan olsun
    :)
    şöyle salına salına gir içeri
    yakışır.
    :))))

    YanıtlaSil
  8. çok güzeller hepsi.herşey istediğiniz gibi olur inş

    YanıtlaSil
  9. ben de gitmek istiyorum orayaaa:D bayıldım hepsine, hazırsın artık yani kınaya;) canım ben esk.teyim sen nerden aldın bunları bakiim:) bizim tuhafiyelerin falan olduğu küçük bir cadde var ordan mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mevki adını bilmiyorum yaa ama kuyumcular vardı ordan aşağıya dediğin gibi ufak ufak dükkanlar vardı peşpeşe sünnet kına malzemeleri satan...onlardan birinden almıştım :) Donas yemeğe gittiğimizde :)

      Sil
  10. herşey çok güzel de sakızların kerameti çıkmamış ortaya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çıkınca aamaan bumuymuş diceksiniz eminim :) daha hazır değiler tatlım :)

      Sil
  11. canim ben sanki senden daha cok heyecanliyim :) insallah istediign gibi olur hersey ama sanki hersey bitmis gibi baya hazirliklarini tamamladin sanirim :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh tatlım yaa walla bende heyecan tavan gun yaklaştıkça :) amim inşallah kına abayem yok henüz bakalım,eksikleri tamamlıyoruz :)

      Sil
  12. hepsi çok güzel kokoş kokoş maşallah

    YanıtlaSil
  13. ne kadar güzel hazırlıklar bunlar böyle.. her şey gönünüzce olsunn=)

    YanıtlaSil
  14. istanbula yeni gelmiş hiçbir yeri bilmeyen ama yakında düğünü olacak insanlara yardım için daha ayrıntı istesem ayıp mı olur :)) kürkçü hana nasıl gidebilirim fatihte gelinlikçilerden kimi önerirsin gerçi ben hiç birini bilmiyorum ama birde 28 agustosta düğün için henüz birşeyim yoksa çok mu geç kaldım :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım sokak cadde adı bılmıyorum fakat cok kolay yeri,zaten kürkçü han çok bilindik bi yer orada,sorunca gösteremeyen olmaz,eminönünde vapurların karşısındaki camimiz varya onun ara sokağında kalıyor,senin nerde olduğunu bılmıyorum,anadolu yakıasından gelıceksen vapuru kullan derim :) Herşey baya bi ucuz orada gidince herşeyini al...Fatihte tek bir adres var tatlım başka yerleri hiç dolaşma,fatih itfaiyeye 100 m diyebilirim.Hasret moda evi... zaten oldukça ünlüler,facede sayfaları var,web üzerindende iletisime geçebilirsin siteleri var,haute couturede çalışıyolar,şiddetle tavsiye ediyorum :) Gelinlik için artık model beğenmeye moda evine gitmeye başla çünkü 5-6 ay evvelden alıyorlar özel dikimleri çünkü :)

      Sil
  15. düğün salonlarıbu mekanıda değerlendirmeniz gerekir bence ayrıca sayfanızda çok güzel.

    www.salonselay.com

    YanıtlaSil