21 Şubat 2012 Salı

GELİN DAMAT OLUYORUZ :)

Merhabalar ,son zamanlarda gelinliğimle ilgili kendi arkadaşlarımın yanısıra,bir kaç blog arkadaştanda bu konuyla ilgili sorular aldım.Sizi çok iyi anlıyorum çünkü bir kaç ay evvel aynı sizin durumunuzda; nasıl gelinlik giyicem,satınmı almalı yoksa kiralıkmı,nerden baksak gelinliğimi gibi sorular çepeçevrelemişti.O kadar ki artık internette geçirdiğim tüm vakti gelinlik modelleri üzerine,googleda searce yapmak adınaydı :D Şu anki diktirdiğim moda evine kendimi teslim edene dek mübalagasız 10 tane moda evinin kapısını çalmışımdır.Hepside fiyasko,hüsran idi.Bir kere güven veremiyorlar,özel dikim olucak fakat ya bambaşka bir şeyle karşılaşırsam endişesi yiyip bitiriyor sizi...Bi ara gittiğim her gelinlikçinin kartvizitini aldığımdan,aldığım tüm kartvizitlrtin resmini çekmiştim şöyle yan yana koyup,resmi bulamıyorum o resmi görseydiniz anlardınız ne derece sefilleri oynadığımı..:D
 Ben çektim benden sonrakiler çekmesin istiyorum,tüm yaşadığım tecrübelerimi elimden geldikçe paylaşmak isterim,her türlü soruyu sorabilirsiniz kızlar ,özellikle türbanlı gelinlik konusunda tez yazabilirim :D
Fakat gelinliğe geçmeden evvel haftasonundaki smokin alışverişimizden bahset istiyorum.


Nihayet damatlığımızı aldık,alışverişimizin büyük bir kısmını hallettik çok mutluyuz :D  Daha evvel tam detaylı bakamasakta vitrinlere göz aşinalığımız vardı,SARAR,AYDINLI,HATEMOĞLU,PİERRE CARDİN modellerini inceledik,denedik.Kararımızı DS DAMAT'tan yana kullandık.Daha görür görmez sanırım bunu alıcaz dedik :D Üzerine ceketi takar takmaz zaten ceket kendini gösterdi,kumaşları dikişleri ve işçiliği çok güzel.Slım fıt takım kullanıyoruz dolayısıyla her model üzerimize oturmuyordu damatlıkların,ilk defa giydiği bir takımı beğendim diyebilirim :)
Daha kasaya gitmeden ceketin yaka kısmını fotoğraflamak çok istiyordum fakat nasıl olduysa unuttum :) Resimdeki smokin modeli gibi yaka oval kesimle aşağıya inerek iki düğmeyle birleşiyor ve tabiki arkadan tek yırtmaç...


Bilmeyenler için söyliyeyim çünkü bende damatlık baktıkça öğreniyorum bir çok şeyi,yaka kısmı smokinlerde siyah satenle kaplı,aslında kaplı demekte yanlış olur yaka kısmı biz fark edemiyoruz resimlerde fakat 2 katlı.Düğünden sonra o takım kaldırılıp dolapta bekletilmiyor yani :) Saten yaka çıkartılıp düğmeleri değiştirilip çok şık bir takım elbiseye dönüşebiliyor. ..


Papyon ise en büyük korkumuz :D Nişanlımda bende öcü gözüyle bakıyoruz kendilerine :) Eee peki nemi kullanıcaz,hemen söylüyorum,resim bulamadım ama şöyle anlatayım,papyonun fiyonksuzunu düşünün,kalın bant şeklinde,hafif sufiyi anımsatan bir hava katıyor damatlığa...


Ata yaka altında kalın bant takıcaz,pierre cardinin modellerinde mevcut bir model aslında ama bununla ilgili görsel bulamadım henüz,birebir çektiğimde paylaşırım inş.Ata yaka beyaz gömleğimizle ilgilide kurallarımız var :D (Damatlar çok kaprisli şimdilerde) :)))
Gizli düğme olmayacak ve düğmeler kol düğmelerinin minyatürü siyah düğmeli olucakmış,hadi bakalım,bir kaç model bulduk henüz karar veremediğimizden henüz almadık.Bu arada ben diyorum ya gelinliğimde kırmızı detaylar olucak,gelin şemsiyem,el çiçeğim,ayakkabım kırmızı felan diye,damat beyde benim neyim eksik diyip,bel kuşağını ve yaka altı bandını bordo istiyor :) 


Resimdeki kahve tonlarında bunun daha bordosunu düşünün,pierre cardin bu konuda bonkör davranıp her renkte çalışmış neredeyse,mor beyaz krem siyah bordo renkler damatların en çok tercih ettikleri renkler..


Gelelim gelinliğime :)
Gerçekten anladımki gelin olmak zor iş arkadaş! :D
Onca moda evi gezdim,istediğim şeyi fatih'teki Hasret Moda'da buldum diyebilirim.


Bigilerine ulaşmak isteyenler kendilerinin web sitesine linkten ulaşabilirler.İçeri girer girmez gözlerim kamaştı,işte budur ya budur diyerekten çıktık prova odasına :)Zaten rastgele giripte baktığım bır moda evi değildi,araştırdım baktım tesettürlü modellerde patentli çalışıyolar,müşterileri öve öve bitiremiyor,bide biz gidelim dedim :) Aslına bakarsanız Fatih bana oldukça uzak,o kadar yolu sırf gördüğüm gelinliklerine hayran kaldığım için teptim :)
ilk gidişim 11.aydı yani düğüne 5,5 ay falan kala..Bu önemli çünkü yoğun olduklarından dikim konusunda moda evleri sıkıntı yaşıyabiliyor,gelin olucaklara tavsiyem herşeyi son aylara bırakın ama gelinliği sakın... :)
Hep istediğim şeydi pelerinli gelinlik giymek,o pelerin için kaç moda evi gezmedimki.Tam yerini buldum derken,öyle bir model beğendimki gelinliğimin arkası önünden daha güzel :) Eee pelerin gelinliğimin arkasını kapatıyorrr :/ Gelinlik mi önemli pelerinmi dedim kendime,gelinlik tabii! Böylece pelerin sevdamda vazgeçmiş oldum,normal duvaklı gelin olucam sözün özü :)


Gelinliğimin fotoğrafını paylaşamıyorum malesef çünkü dikim aşamasında çalıntı modellere karşı fotoğraf çekimi yasak kızlar üzülerek söylüyorum :) Ama şunları söyliyebilirim gelinliğimde ; ipek şantuk, swarovski ve gelinliklerin olmazsa olmazı fransız dantel ağırlıklı...


Fotoğraflar Hasret Modanın katolog çekimlerinden.Az çok bu resimlerden nasıl bir gelinlik olacağını tahmin ediyorsunuzdur :) Bu cumartesi son provam var çok heyecanlıyım,bakalım herşeyiyle üzerimde nasıl duracak.Artık gelin baş aksesuarımıda seçicem bu hafta,bilerek son provaya bıraktık...
Gelinliğimle çekimlerde kullanmak üzere yaptığım şemsiyemi görmek isterseniz kokoş kırmızı şemsiyem, altına giyeceğim ayakkabım için ise ayakkabım burada :)
Ayakkabımın altına bekarlar isim almaya devam ediyorum isterseniz adınızı yazıcam ,bakalım kimlerin isimleri silincek,buradan...
Şirin mi şirin tatlımı tatlı fotoğrafçımla ilgili post hazırlıyacağım inşallah,şiddetle tavsiye ediyorum kendisini.Eğerki 2012 geliniyseniz çalıştığı fotoları ve fiyat bilgisi almalısınız diyor,şimdilik benden bu kadar diyerek ayrılıyorum..
Hepinize SEVGİLER

12 yorum:

  1. canim eminim cokkkkkkkk güzel olacaksin bol bol dua et nazar felan degmesin :)) allah istedigin gibi bir evlilik,es,dügün ne istiyorsan versin :)
    cok merak ediyorum:)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çook teşekkür ederim tatlım inşallah dediğin gibi olurum :)amiin herkeslere :)

      Sil
  2. ben ferahladım valla ne güzel bişey kalmadı sizin herşeyi hallettiniz:) biz de görürüz o günleri en kısa zamanda inşallah:) rica etsem bana damatlığın fiyatı hakkında bilgi verir misin canım?
    prensinibulanprenses@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok az kaldı ,herkes misafir gözüyle bakıyor şuan bana :)tabii tatlım smokin çeşitleri mevcuttu alıcak olanlara tavsıye ederım :)

      Sil
  3. çok güzel koşturmalar bunlar inş. herşey gönlünce olur. papyon konusunda bende aynı fikirdeyim bizim kültürümüze ait bişey olduğunuda düşünmüyorum zaten bant şeklinde olanı en güzeli bence çok ta hoş duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. papyon sevmiyoruz bakalım bant nasıl olacak :) teşekkür ederim canım :)

      Sil
  4. benimde düğünüme 3 ,5 ay gibi bi zaman var geç kaldım sanırım hep aklımda sorular bu işide bilmeyince nerden baksak ne yapsak fatihe gitmek istiyordum çok çeşit olduğu için bu post tam bana göre olmuş:)geç kalmadan en kısa zamanda giderim inşaallah senin gelinliğinide merak ettim zevkli kızsın kesin güzeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özel dikim istiyorsan kısa zaman içerisinde kendini bir moda evine at tatlım,yetişmeyebilir işleri yoğun dikim evlerinin mevsim açılıyor..Faydalı olabıldıysem ne mutlu :) az kaldı 1 ay sonra gelın damat postumuzla karsınızdayız inş :)

      Sil
  5. Cok guzel olursuuuuuuuuun insallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah :))

    Bizler icinde onerilerde bumdugun icin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  6. postlarına bakılırsa gerçekten her şey çok güzel ve yolunda gidiyor,,,darısı başıma:)) benim de düğünüme az kaldı diyebilirim ve şimdilik evimizi tuttuk eşyaları alıyoruz yavaş yavaş,düğün yeri ve fotoğrafçımız hazır,izmirde kuracağız evimizi o yüzden her türlü alışverişi de orada yapacağım bizim için de biraz yabancı bir şehir,biraz stres var üstümde,izmirle alakalı bilgisi olan(özellikle gelinlik alışverişi için) bloguma uğrayıp bana fikir verirse çok sevinirim doğrusu.sana da çokk kolay gelsin merve,seni yakın takibe aldım;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım sanada Rabbim kolaylıklar versin,tatlı telaşlar bunlar :)İnşallah herşey gönlünce olur.

      Sil