20 Şubat 2012 Pazartesi

EV DEKORUNDA RENK ve DUVAR KAĞIDI



Hepimiz isteriz evimiz güzel olsun,farklılık yaratsın iç açsın...Bazende kaş yapalım derken göz çıkartırız ya tam da bununla ilgili güzel bir makalem okudu geçenlerde.Makalede şöyle diyordu;

Evlerinizde pastel ve tek renk gölgelendirmeler yapın,duvarlarınızda aşırı cafcaflı renklerden kaçının.
 Çoğumuz gibi  m2 sınırlandırması bulunan apartman daireleri içinse aklımda kalan renklerle bakın neler yazıyordu...Beyaz,leylak,zeytin yeşili,deniz mavisi,pembe gölgelendirmeler odanızı daha ferah ve geniş gösterecektir.Çok doğru küçük 10 15 m2 lik bir odayı koyu renk mobılyayla döşemek ne yanlış olur.Yada 20-25 m2 olan bir salonu koyu yemek odasıyla donatmak...Her gün elimden projeler geçiyor,etüd çalışmaları,avan projeler çoğuda küçük parseller üzerine inşa edilecek mütahhit işleri.
Eskidenmiş büyük evler geniş salon salomanje mahaller.Artık salonların ortalama m2 sını soylıyım size 25 m2!..Misafir bile zor ağırlanır oldu misafir odalarında.
Şimdilerde bakıyorum herkes bilinçli özellikle yeni ev kuracaklar.Evlerini enine boyuna iyi etüd ediyorlar.Modanın beyaz mobilyadan olmasıda ayrı bir avantaj evler için,koyu renk moble alan yok gibi bişiy,zaten üretimde zayıf bu konuda.


Küçük odam için seçtiğim duvar kağıdını görüyorsunuz.Kalmadı artık tüm duvarları kağıtla kaplayanlar,plastik veya saten boyayla kombinlemek trendler arasında.Hem odayı boğmamış oluyorsunuz böylelikle.


Tek bir duvara renk atmak gibide düşünülebilir,dekorasyonunuza ait bir rengi ön plana çıkartarak.Örneğin bu odayı ele alıcak olursam dar uzun bir oturma odası,tek cepheden güneş alan..Duvar rengi her zaman küçük odalar için açık renkler tercih edilmeli,daha ferah ve aydınlık göstermesi açısından.İşe duvarları beyaza boyamakla başladık.

(ESKİ HALİ)
Boyanmadan evvelki hali ; gün ışığının en verimli olduğu saatlerde bile loş bir ortam yaratıyordu,zemin koyu,duvarlar şampanya.Evlerini kum beji,kese kağıdı,koyu fildişi,keten ve şampanya tonlarında boyatacak olanlar,mahelleri küçükse bir kez daha düşünsünler derim.


Bazende esinlenilebilir ve birazda yaratıcı olmak gerekebilir :) Sağdaki duvar kağıdı benden,soldaki ise esinlendiğim...Ufak detaylar bazen tüm bütünün havasını değiştirmeye yetecektir ;)


Işıklandırma ise sabit eşyalarla uyumlu olmalı diyordu yine makalede,modern temalı odalarda led ışıklandırma,bütün ve parçalı aydınlatma öneriliyor...
En çok bu cümleyi tutmuştum,parçalı aydınlatma hakikaten bir odayı bambaşka bir hale büründürebiliyor.Yakından yaşıyarak gördüm ki zira evde led ışıklandırma kullandım.Metre işi satılan bu ledler tavanla duvar arasına gizlenerek döşeniyor,maliyeti ise oldukça uygun.Postun ilk resminde fark etmişsinizdir mavi led ışık kullandım oturma odasında,daha modern bir hava kattı.Bunun yanı sıra yerden abajur ışıklandırması,spot ışıklandırma,duvarda şamdanlarda tercih edilenler arasında..


Eğer ki bunun yanısıra derseniz,benim evim odam geniş ferah mobılyam desen zaten beyaz,o halde  şatafatlı görselliği öne vuran duvar kağıtları tercih edilebilinir.Mobilyamın dokusuna uyumlu olarak tercihim bu oldu :)


Bu resme aramızda mutluluğun resmi diyoruz :))
Yuva önemlidir unutmayın,mutlu olduğunuz şeyleri yapın...

Hepinizi mutlu günler diliyorum
SEVGİLER


11 yorum:

  1. kral tacı süpermiş...bunların hepsi ayrı bi güzel şimdi seçemedim ki...alacak olanın işi zor valla.

    YanıtlaSil
  2. Allah huzurla oturmayı nasip etsin canım ne güzel olmuş kağıtlar

    YanıtlaSil
  3. çok güzeller hayırlısıyla oturmak nasip etsin rabbim resim çekindiğin sarı duvar olan neresi yatak odasımı cnm salonmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin herkese inşallah yatak odası tatlım :) sevgiler

      Sil
  4. birgün olur da ev alacak olursam içini sana dekore ettireyim ben :)

    YanıtlaSil
  5. kagit ustune tas yapistirmak cok guzel bir fikir :))))

    supersin seeen super:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görünce bende ana dedim :D hemen gittim uyguladım :)
      Est. tatlım :)

      Sil