31 Aralık 2013 Salı

İKİ KİŞİLİK KAHVALTI SOFRALARIMIZ


Evvela yazıma koca koca kalplerle başlamak istedim.
Birbirlerini en iyi anlayan insanlar çiftlerdir,birde anneler sanırım.Anneler bir yerden sonra hayatlarımızda bir saf geride kaldığı durumlarda bu yeri doldurulamaz boşluğu eşler birbirleriyle tamamlar.Tam da bu mevzuda onlara ikramda bulunan hanımları devreye girer.Bizde de durum pek farklı değil.Sonsuz şükür ile şafağın sökme vaktinde demlenen çayın,ocakta cızırdayan nimetin tadını hiç bir sofrada bulamaz duruma geliyorsunuz.


 En tatlı sabahlar,onunla başlar diyerek hamd ederek,sabahın şafak vaktinde çaydanlığın buharıyla buğulanmış camıma kalp çizmek,bunu sağlıklı ve sıhhatli huzur dolu koşturmacada gerçekleştiriyor olmak herşeyden herkesden tatminkar bir insan yapıyor beni.





'Bir kimse ,fakirliğini basiret sahiplarinden birine şikayet etti ve bundan çok üzüldüğünü belirtti.O basiret sahibi ona dediki :  -Senin iki gözünün kör olup,on bin dirheminin olması seni sevindirir mi? -Hayır ,dedi. -Dilsiz olup on bin dirhemin olsa! -Hayır . -Ellerin ,ayakların kesik olduğu halde,yirmi bin dirhemin olsun. -Hayır.Deli olup da on bin dirheme sahip olsan? - Hayır...
-O halde utanmazmısın ,Mevla'nın senin yanında elli bin dirhem değerinde nimetleri var,hala şikayet ediyorsun.' 
Sözün cümlelerin bittiği yerde olmuyor mu insan,aslında hep şikayetkar ve taminsiz iken hiç birşeyden zevk almaz,memnun olmaz hale gelmişken aslında ne kadar hamd etse ve  ne kadar alnını secdeden kaldırmaz ise yinede bu nimetlerin şükrünü yerine getiremeyecek iken..



 Herşeye herkese vakit var,şükür etmeyede...
Dünya nimetlerinin farkında olarak,bu nimetleri en güzel şekilde değerlendirerek yaşayabilenlerden olmak,bu yazıyı okuyan hiç tanımadığın bir insana edilebilecek en hayırlı dualardan bir kaçı olsa gerek...
 
SELAMETLE
İnstagram:MİMARINRENKLERİ










4 yorum:

  1. Mesleğinizdeki estetik masalara da yansıyor :)

    YanıtlaSil
  2. Sağlıklı mutlu bol kazançlı yıllar:)

    YanıtlaSil
  3. Allah şükrünü arttırsın canım

    YanıtlaSil
  4. MaşaALLAH çok beğendim yazınızı çok anlamlı ve güzel olmuş. Rabbim mutluluğunuzu artırsın inş.

    YanıtlaSil