18 Eylül 2013 Çarşamba

MOR AHŞAP TEPSİ

Günaydın blogcanlar.
Bir türlü hastalıktan kurtulamayan ben,koca bir haftasonu evde yatmaktan sıkılınca boyalara sardım.
Uzun bir süre önce bembeyaz olarak boyadığım ve hep öyle kalacağını sandığım tepsim,zamanla renginde sararmalar oldu.Beyaz ve açık renkli boyalarda su bazlı vernik kullandığımızdan mıdır nedir,beyazın rengini sabitleyemedim.Yine bundan mütevellit uzun bir süre kullanmadım gözüme güzel görünmediğinden.


Evdeki koyu renklere göz atıp,mor renge karar kıldım.Tepsinin yalnızca içini boyadığımı belirteyim,çünkü sorun sadece iç kısmındaydı.Alt ve yan kısımları hala beyaz yani :)

Daha önce (sanırım geçtiğimiz sene) bir kaç kişiden mail gelmişti yine bu konu ile alakalı.Demekki bir tek ben aynı sorunu yaşamamışım dedim.Çay servisinde oluşan lekeler kalıcı oluyor,nasıl çıkartıyorsunuz? ...Gerçekten de öyle,beyaz el boyaması ahşap tepsiler uzun soluklu olmuyor,ister cifle ister çamaşır suyla nemli silin çıkmıyor..


Koyu renklerde kullanılan vernik ise çok daha koruyucu,şu yat verniği dediğimiz cinsten.Tek dikkat edilmesi gereken vernikleme işleminden sonra fırçayı hemen tinere yatırmak ;) Siz benim hemen fotoğraflayıp,kurdeleler taktığıma da bakmayın.Bir kat daha verniklenecek bu akşam,pürüzler minimuma inmeli,fırça izleriyle...
Gündelik kullanmak için ne tranfer ne stıcker hiç bir şey uygulamayacağım tepsiye.Sizinde beyaz boyama ahşaplarınızda hoşunuza gitmeyen durumlar varsa,üstüne koyu renk boya atmaktan çekinmeyin,zira tutuyor ;)

SELAMETLE

1 yorum:

  1. hep merak etmişimdir, bu tepsiler sonra nasıl silinir leke kalır mı diye. merakım giderilmiş oldu ;)

    YanıtlaSil