15 Mayıs 2013 Çarşamba

YUMUŞACIK BİR ALMAN PASTASI

Günaydınlar blogcanlar.
Eğer ki daha önce denemediyseniz bu lezzeti hemen şekeri yumurtayı çırpıp yapmanızı tavsiye ediyorum :)


Öyleki içinin kreması beni benden alır her daim.Hadi öyleyse hemen malzemeleri vereyim.


Bildiğimiz klasik kek yapar gibi malzemeleri sırasıyla,yumurta ve şekeri mikserliyoruz arkasından sütü daha sonrada unu eliyoruz kabartma tozuyla birlikte.Tahta kaşık ile güzelce karıştırıp en son vanilyayı ekleyip 20cm çaptaki yağlı kağıt serili tepsiye kek malzememi döküyoruz.Çok koyu kıvamlı bir hamur olmuyor,akışkan olarak tepsiye döküp,bir iki tepsiyi tezgaha vurup hamurda hava baloncukları oluşturduktan sonra fırına veriyoruz.Fırın önceden ısıtılmış 180 derecede fanlı olarak kullanıyorum.


Kekimiz pişe dururken hemen krema malzemelerini bir tencereye koyup muhallebiyi hazırlıyoruz,göz göz kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.Elinizin altında o an limon yoksa,limon kabuğu rendesi yerine alternatif olarak 1pk. vanilin kullanabilirsiniz.(Vanilini en son eklenmeli.)


Kıvam bulması açısından ocaktan aldıktan sonra tel çırpıcı ile çırpıyorum ve soğumaya bırakıyorum.
Keki kürdan yöntemiyle pişip pişmediğine bakıp çıkarttıktan sonra içini çekmesini bekliyoruz.Genelde ben ip yardımıyla kesiyorum pastalarımı,büyük boy bir bıçaklada ikiye ayırabilirsiniz dikkatlice.
İki malzemede iyice soğuduktan sonra,kremayı kekin arasına tamamı olmak üzere döküyoruz,üzerine diğer kekide kapatıyoruz ve elimizle hafifçe bastırıp oturtuyoruz.
 Dolaba ağzı kapalı bir şekilde kaldırıp soğuduktan sonra,servis zamanı üzerine bol pudra şekeri eleyip ikram ediyoruz :)


SELAMETLE


4 yorum:

  1. süper görünüyor..ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. canım krema malzemelerini yazarmısın.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm malzeme listesi 2. fotoğrafta yazıyor,teşekkür ederim.

      Sil
  3. ellerınıze sağlık takıbe sıyorum banadabekleırm

    YanıtlaSil