27 Mayıs 2013 Pazartesi

MEVZU OTURMA ODASI

Uzun zamandır aklımdaydı böyle bir post hazırlamak,süre gelen zaman içerisinde yemek bloğuna doğru ilerleyen sayfama renk getirmek caizdir diye düşünüyorum :)
Evleneli 1.5 sene olucak,telaşıyla stressiyle herşey yerini buluyor zamanla.İnanın mekanlar elle tutulabilir bu tarz şeyler ancak kimin yanında olduğunuza göre değer buluyor,sevdiğiniz yanınızdaysa herşey çok daha anlamlı.


Fikir edinebilmek güzel şey ve biliyorum ki evlilik hazırlılığı yapan her dişinin bu işlere ilk adımı arama motoruna 'dekorasyon' vb şeyler yazmakla başlar.Mobilyası ,perdesi,halısı temel eşyalara göre şekillenir mekan,tabii bunlarda kişisel zevk doğrultusunda..
Evimi diyebilirim ki; diğer odaları avangard döşeyince küçük bu oturma odamızı biraz şirin biraz çocuksu biraz vintage ama  hiç bir akıma dahil olmadan sadece beni yansıtacak şekide şekillendirdim.
Çok sıkılgan bir insan olduğumdan sürekli değişiklik yaparım pembe odada,en son hali böyleydi kısacası :) Yastığıydı,örtüsüydü,çiçeğiydi böceğiydi derken ayrınılarla severek uğraşır dururum.

 Koltuk:İKEA
Kırlentler: BENDEN :)
 Halı : BAHARİYE


Çiçeklerimin bir kısmını pembe oda da tutmayı öğrendim,nedeni buradaki güneşi daha çok sevmeleri :) Gün geçtikçe çoğaltıyorum,açtıkları sürecede çok mutlu oluyorum,odadan içeri girince onları böyle cıvıl cıvıl görmek tüm yorgunluğumu alıyor :)
Menekşeler annemin takımından çoğaltma,diğerleri gezip gördükçe önüme çıktıkça aldıklarım.Orkide ise eşimin hediyelerinden.

Galvanize Saksılar :İKEA
Duvar Rafları : İKEA
Perde : BRİLLANT


Duvar etamin panosunu evlilik hazırlığı zamanından yapılanlardan,pembeye boyayıp gül dekopajıyla içerisine işlediğim gül motifi beraberliği.Pembe güllü saksılarda,aynı boyadan,aynı peçete dekupajından nasibini alan galvanize saksılarım.Dekor amaçlı kolaladığım pembe danteli altlarında kullanıyoum şu sıralar.


Dikdörtgen bir odaya uygun boyutlarda köşe takımı kullanınca boş olan uzun duvara,çokda kullanışlı olduğunu düşündüğüm gizli bağlantılı raflardan kullandım.Farklı düzlemlerde iki adet monte ettik.Boş kalan duvarları sevmiyorum genel olarak evimde,mutlaka bi işe yaramalı.Çiçeklerime ve çerçevelerime çok güzel ev sahipliği yapıyorlar bu nedenle.


Duvarlarınızda aklınızda bulunsun,birşeyler asmak için illa matkap veya çekiç darbesine ihtiyacınız yok.Asacağınız çerçevenin ağırlığına bağlı olarak tabiki patafixin iz bırakmayan yapışkanlarını kullanabilirsiniz.Ben çok memnunum tüm kıtasiyelerde bulabileceğiniz bir ürün.Soldaki üçlü çerçeveler bu şekilde duvara sabitledim.İstediğiniz zaman söküp alabilmeniz ve duvara zarar vermiyo olmanız fazlasıyla ergonomik :) 
Kelebek sürüsü keçeden,kenarına el dikişi ile sülfile gittim ve aynı fikirle duvara kondurdum.

Çerçeveler :İKEA
Saat :EMİNÖNÜ ÇARŞISINDAN



Webden çoğu zaman yemek tarifleri bakmanın yanısıra arada eski tariflerede göz atmak gerekebiliyor.Kumaş ile kapladğım dosya bu lezzzet tarifleri için işte :)

Saksı Kalemlik: ENGLISH HOME


Geçenlerde bi yazı okumuştum,bir araştırmayla ilgili şunlar yazıyordu;
pembe en romantik ve narin bir renkmiş aynı zamanda da sakinleştirici etkili...Araştırmaya göre hapishane duvarlar pembeye boyanan mahkumlar  arasında agresif davranışların azaldığı görülmüş :)


İnsan sinirlenmek istese bile pembe rengin yakınında pekde başarılı olamıyormuş :) Akşam misafirlerimin pembe odaya geçtiklerinde birden hepsinin uykusunun gelmesine pek de şaşırmamak gerek öyleyse :)


Hep bir ağızdan esneyen çok insan gördü bu duvarlar  :) Şaka bir yana bu araştırmanın gerçekliği hakkında benim şüphem yok,pembenin çekimi olmalı..

Ünite:İKEA
Duvar Kağıdı: KOÇTAŞ


Bu çekimi fazla ileri taşıyıp oyuncak eve çevirmeden kararında bırakabilmek başarılı olmaya eş değer bana göre.Pembeyi evde taşıtabilmek her zaman kolay olmayabilir,özellikle düzeni,mobilyası oturmuş evlerde...Yeni ev kuruyor iseniz bu iş biraz daha kolay olacaktır.
Griler,mint ve nane yeşilleri,vizonlar pastel pembeye en çok yakışınlar hiç kuşkusuz.Pembe bir halı yada pembe bir koltuk almak yerine,modası hemen  geçmeyecek renkler kullanarak temel eşyalarınızı alıp,bunun etrafını pembelerle donatabilirsiniz.

Hayırlı bir hafta diliyorum Pembe Odadan!

SELAMETLE

İNSTAGRAM :instagram.com/mimarinrenkleri
FACEBOOK:facebook.com/MERVENINKIRMIZISI

15 yorum:

  1. Cok guzel gorunuyor pembe odan cekiyo insani:) haklisinki herseyi oturmus eve ki zvkleri degisincede insanin degismesi eklemesi cok zor oluyor.ben ozamanli zevkime sasanlardanim:)) hayir rengi seven biride degildim kirmizi koltuk benim neyime:)) damarima bastin be komsum.. eskimiyolarda mubarekler:))) her ayrintin sevilesi masallah....

    YanıtlaSil
  2. Birde bisey sormak istiyorum resimleri goruncr... kayinvalidem cok guvendigi bi hocadan resim asilan eve rahmet melekleri girmez diye duymus.namaz riske girermis... arastirdim gerci ama ..icim hala huzursuz oyuzsendirki evinde resim gordugum herkese aoruyorum...sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes biliyordur,tv olan odada resim asılı yerde zaten namaz olmaz,resme karşı namaza durulmaz.Küçük bir boş odam var mescid olarak kullandığımız,ibadetlerimizi burada gerçekleştiriyoruz.Sanılmasın ki sen Şimdi yazınca,fotoğraflara karşı namaza duruyorum veya onları yukarıya asınca putlaştırıyorum töbe töbe :) İnsanlar geçmiş dönemlerde herşeye tapmışlar,tekrarları yaşanmaması için malum zaman kötü takva yönünden denmiş,şeytanın nasıl insana yanaşacağı belli olmaz ki,diyanetin açıklamaları gazete kağıdındaki resmin dahi o oda için tedbirsizlik olabileceği yönünde.Farklı şeyler getirebilir insanın aklına.Kısacası namz kıldığım yerde fotoğraf yok,Allah'ın yuce merhametine sığınarak ibadet yapıyoruz, kuran okuyoruz,namaz kılalım da Rahmete ulaşalım da...diğer odadaki resim diğer odada kalsın :) Rahmet melekleri kuranı kerim okunmayan namaz kılınmayan evede uğramaz :)

      Sil
  3. benımde oturma odam pembe lakın kullanmıyruz senınkıne bayıldım
    cekılısm var bekelırm :D

    YanıtlaSil
  4. Daha öncede yazmıştım bu konuda, benimde odamın pembe olduğunu ve benzerlikler olduğunu. O yüzden pembe hakkında dediklerinizede katılıyorum kesinlikle. :) güle güle oturun inşallah...

    YanıtlaSil
  5. Çok zevkliymişşiniz.Detaylar beni benden aldı
    Mutluluklu sağlıkla oturmanız dileğiyle
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. maşallah zevkle dçşenmiş..çok renkli...bol bol sohbet..muhabbetler..

    YanıtlaSil
  7. çok tatlı yaa pembiş pembiş çok beğendimm mutlulukla oturun :)

    YanıtlaSil
  8. Bende oturma odam için pembe rengini düşünüp cesaret edebilir miyim diye kuşkuya düşüyordum ama isteyince oluyormuş:) güle güle oturun çok cici :)

    YanıtlaSil
  9. şeker gibi oda:))güle güle oturun

    YanıtlaSil
  10. duygu aytekin dönmez28 Mayıs 2013 18:22

    AYYY YERİM O MOR KIRLENTLERİNİ MOR MENEKŞENİ BENİ BENDEN ALDI MOR MOR DİYE ÖLCEM BENDE:))))ELLERİNE YÜREGİNE SAGLIK GÜLE GÜLE KULLAN TATLIM....

    YanıtlaSil
  11. yaa çok harikaa olmuş valla :) çok şirin hep pembe istemiştim odamı ama kısmet değilmiş.bu arada köşe takımının alt kısmına siz mi yaptınız pembe örtüyü??

    YanıtlaSil
  12. çook güzel dekore etmişsiniz güle güle oturun

    YanıtlaSil
  13. Çoook tatlı bir oda yerim ben onu:) Panayır gibi insanın içinde oradan oraya yuvarlanası gelir:) Blogunuzu çok beğendim izlemeye aldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. bugün tesadüfen blogunuza rastladım, odanızı çok beğendim mutlulukla oturun. koltuklarınızın üzerindeki lastikli çarşaf mı merak ettim yada başka birşey mi var koltuklar için, benim evimdeki örtülerim çok kayıyor, toplanıyor, o nedenle sormak istedim. sevgiler...

    YanıtlaSil