15 Nisan 2013 Pazartesi

İKİNDİ MASASI

Günaydınlar blogcanlar.
Bugün itibariyle bir haftasonunu daha geride bıraktık.Cumartesinin çook sıcak olmasıyla birlikte pazar günü çook soğuktu :) Bahar aylarının leylamsı bu hallerinden hastalıklara yakalanmamak dileğiyle sizleri işte o çok sıcak güne götürüyorum.

Cumartesileri çalışanlar hanımlar bilirler,o gün haftaiçinden daha çok yorulursunuz.Haftasonu herkes dinlenir ama sizin için hep bir koşuşturma mevcuttur,alışveriş,iş,ev,temizlik,ekstadan çıkan durumlar ve evin bereketi misafir...Benim için cumartesileri yoğun tempo günüdür,evden işe işten derse,oradan market pazar alışverişine,hatta ordan bir kaç kapı daha :) Dolayısıyla sözün özü öğle ile akşam yemeğini birleştirdim misafirlerim için bu hafta.


Hamurişi olsun istemedik ama yinede hamur işisiz yapamadık :)
Çok sevdiğim uzun zamandırda pişirmediğim ekşili kesme çorbasıyla bismillah dedik.Yeşil mercimekle pişiririz,bol naneli.İçerisinede köy mantısı dediğimiz minik minik kesilmiş el kesmesi salarız.Yöresel bir çorbadır.


Ekşilikesme çorbasının devamında;
Güveçte mantarlı et
Patates graten
Bulgur pilavı
Salata,Cacık (yoğurdumu kendim yapıyorum)
Midye böreği
Tuzlu misket
Baharatlı ekmek ( Evde mayalıyorum pişiriyorum)
ve
Atıştırmalıklar 

Tatlıda ise;


Çilekli tiramisu tercih ettim.Hoş sohbetli bir masa oldu,yemeğide çayıda yerimizden kıpırdamadan kirli masamızdan kalklamdan yedik içtik :)


Akşam yemeğiyle birleştirmek öğleyi gerçekten güzel oluyormuş bazen :) Tavsiye ediyorum,gece rahat mideyle çay yudumlamak insanın hafif hissetmesini sağlıyor ;)

Herkese hayırlı bir hafta diliyorum.
SELAMETLE


4 yorum:

  1. oohh yine çok güzel bir sofra olmuş..
    ne becerikli bir çalışan hatunsun maaşallah...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım...
    herşey harika :)

    YanıtlaSil
  3. keşke yaptığınız yemeklerin yapım aşamasını biizmle paylaşsanız ve de yemeklerinizin tariflerini de verseniz zira bizde sizin gibi güzel sofralar kursak :) elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ellerinize saglik hayirli günler

    YanıtlaSil