3 Ekim 2012 Çarşamba

NERELERDESİN MERVE? #2

Tünaydın blogcanlar,nerelerdeyim neler yapıyorum ortaya karışık bir post var benden size bugün.
Koştur koştur günler var şu sıralar bizim tarafta,sürekli bi hareketliliktir gidiyor,işler güçler yoğruluyoruz :D

Hadin posta :)


Kışlık yemek için bir kaç poşet bişeyler atıyorum her haftasonu fırsat buldukça,fasulyeleri klasik doğrama işleminin yanısıra diblelik doğranılıp soğan ve bol domatesle çevrilip poşetlenilip atıldı bile.Buzluktan çıkartılıp pişirilipde yenilebilir bu haliyle yada benim gibi biraz içerisine pirinç eklenipte pişirilebilinir.Fasulyenin bu halini seviyorum :)


Şu sıralar tava böreğine sarmış vaziyetteyim,kolayıma gidiyor gelen her misafire yapar oldum.Kısık ateşte yarım saat bir yuzunu yarım saat diğer yüzünü pişirerek yapınca çıtır çıtır bişey oluyor tavsıye olunur :)


Yarım bardak süt yarım bardak yağ 1 yumurta var sadece içerisinde :) Bol peynirleri saymazsak ;)


Nihayet (gözün aydın diyebilirsiniz) bir terzi bulabildim kendime göre :) Geçen cuma hemen akabinde kendimi kadıköy cuma pazarına attım,kumaşlara gömüldüm.Talan ettim ortalığı tam anlamıyla eller kollar dolu vaziyette itiş tıkış siyah poşetlere basılmış kumaşlarla iett otobüsümdeki halim işler acısıydı :D

Etek elbise panço şimdilik diktirmeyi düşündüklerim.Bir etek ve bir panço şuan dikimde eli yüzü ortaya bir çıksın terzi hasan amcaya teşekkürlerimi kombin fotoğraflarımla sunuacağım :D
Bu arada kareler Instagramdan goruntu renk ve ışığından anlamışsınızdır,pazarda bile elimden telefonu düşürmüyorum :))

Konu kumaşlardan açılmışken bendeki yakalar çoğalıyor her geçen gün :)
Geçen postta inci işlemeli yakadan elimde kendime bile kalmadı facebook sayfamdan satıldı:) Yenilerini yapacağım ilk fırsatta.


Bunuda geçen akşam yaptım ,yakadan ziyade kolye olarak,bu renklerde tril tril bir etek aldım yazsonu alışverişinden hem onun üzerine hemde diktirdiğim pançonun üzerine...


Boyun kısmına zincir yerine kurdele kullandım.


Kafa dağıtmak için araada sırada gezeliyorum gezeliyorum ve yıne aksesuarcılardan çıkamıyorum,evin çekmeceleri yüzükler bileklikler kaynıyo artık :)
Kadın olmak böyle bişey naparsınız :)


Havalar son demlerinde artık ekim ayınada girmiş bulunmaktayız,yazlık etekler hafiften izmir marşı çalmakta :) Ufaktan hurçlardaki yerini almanın zamanı geldi,baza yerleştirme günleri başlar ve ben gider :)

SELAMETLE



11 yorum:

  1. Resimlerin hepsi birbirinden güzel.Diyette olduğumdan sanırım yiyecek resimleri daha çok dikkatimi çekti:)

    YanıtlaSil
  2. o börekten bende yapmak istiyorum da nasıl yapcaz ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 yufkadan; 1'ini tavanın altına ser,diğerini ikiye böl yag sut yumurta karısımını herkatta kullanarak ıslat ve ortasına peynır ufala. son yufkayıda ikiye bölerek her katını karışımla ıslat.En son ise tavanın kenarlarından sarkan 1.serdiğin yufkayı gelişi güzel üstüne kapat :) hepsi bu :)

      Sil
  3. kolayliklar dilerim yazliklar için, tava boregide guzel gorunuyor bendemi denesem acaba :) ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,hummalı bir çalışma nihayetinde tüm ev hanımlarına kolay gelsin :) tavsiye ederim ;)

      Sil
  4. canımyaa şu pazara nasıl gidiliyo banada anlatırmısın.bende sitiyoruumm:gerçi bugün gene tonla aldımya olsun:)vekolyelerine bayıldım.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu blogger tarif mutfak sorar bızım Fatma kumaş sorar,bilin bakalım niye :)) Terzi hanımda ondan ;) Pendik çarşıdan 16a' ya biniyorsun veyahut bizim dörtyoldan kadıkoy-tuzla arabalarına bineceksin hooup uzunçayır duragında ıneceksın.hemencecik orada..

      Sil
    2. şimdi okudum:))burdanda çokçok teşekkür ederim..eeeee herkesin ilgi alanı:)

      Sil
  5. Ne kadar güzel anlatmışsın öyle sonbahar telaşlarını , hepsi birbirinden zevkli ve telaşlı geçiyor ama kış için bu hazırlıklar deyiyor doğrusu

    YanıtlaSil
  6. Ayyy keske yakinda olsada bende bu pazara tekrar gidebilsem ;) - bu sene gittim ve bayildim, 4 saat gezdik ama hala bitiremedik ;)

    YanıtlaSil