11 Haziran 2012 Pazartesi

LEYLEK HAVADA :)

Günaydıınlar hatunlar,nasılız bakalım :) Güne benim gibi esneyerek başlayanlar varsa üzülmesinler,pazartesi sendromunu tüm içtenliğimle onlarla paylaşıyorum :)


Haftasonu 2 gün boyunca gezmeler tozmalardan kareler var bugün postta..


Geçen postta yer mekan sormustum,haftasonu napıyorsunuz nerelere kaçıyorsunuz diye,şimdi farkettim sevgili gurme sirinenin ve cicibiciseylerin yazdığı önerileri birebir yerine getirmişim :D Oraya buraya gidebilirsiniz demiş,bende gittim :) Çok söz dinlerim :)) Viaportu seviyorum özellikle akşamüstleri,serin serin dolaşmak mağazaları ,göl kenarında yemek yemek hoş oluyor.En son nişanlıyken gelmiştik,zaman hızlı geçiyor farkettimde :))


Kahkalar atmamıza sebeb olan bir olayda geldi başımıza :) Aslında anlatınca şimdi klavyeden pekde güldürmez adamı ama yine anlatıcam :D

Viaportu gidenler bilirler,üst kısımda avm'lerin caddesini gezelerken eşimle,karşıdan gelen son derece bakımlı full makyajlı bir hatun çok dikkatlice eteğime bakışlarıyla daldı farkettim :) Yanında da eşi var,neyse biz bir ayakkabıcının vitrinine yanaştık arkamız dönük tabi,bir parmak omzuma tık tıkladı :D Baktım aynı hatun ve gözler eteğime doğru inmiş...Eyvah dedim kesin ya eteğim yırtıldı arkadan yada ofsaytlık bir durum var,benim renk attı  :D Eşimde sonra konuşmamızda aynı şeyi söylüyor,korktum bişi oldu sandım diyor :)

Devamında konuşma şöyle cereyan etti.... :D İnce bir sesle; pardooon yaa eteğinize bayıldımm,nerden aldınız aceeeba :D:D:D Ben patlattım kahkahayı,hem korktuğum gibi bir cümle gelmediği için karşıdan hemde nediycem diye :D Because,pazardan aldım ben bunuuuu :)) ahahaha!Mağazları dolaş dolaş sonra pazardan aldım de! :)
Tabiki bı -iki sn bocaladıktan sonra pazardan aldım dedim,hatun benden de pazar meraklısı çıkmasın mı :) Hangi pazar diye sorarken,birde baktım ayakkabıcının vitrininin önündeyiz ya hani,tezgahtarda bizi dinliyomuş,bi ara baktım ağzı kulaklarında ortama ortak olmuş sırıtıyor :D :D

Neyse nerden ne kadara aldığımı beyan ettikten sonra tüm etrafımızdakilere,hatunun eşi bir laf etti çok hoşuma gitti :) Bizimkisi kapanmayı düşünüyorda etrafa bakınıyoruz :))))) Karar arifesinde alışverişdelermiş anlıyacağınız :) Kısa sohbetten sonra gülerek onlarda bizlerde ayrıldık olduğumuz yerden,tuhaf tarafı işin, tezgahtarı izliyorum ben konuşurken :) Gitti mağazanın içerisindeki diğer tezgahtarlarada anlattı hararetli olarak tüm bunları,onlarda bakmak için eteğime dışarı çıkıyorlardı,kaçar gibi uzaklaştım :D Hay Allah'ım diyorum :)))


Ertesi gün Üsküdar sahilinde bilin bakim kimi gördüm :) Cemal Hünal..... :) Kaldırımda ilerlerken atlıların arasında bulduk kendimizi,giyinmiş zırhını kafasında devası bişiyyy,gülümsedi bana yanımdan geçerken uhuuhhu :D Ben böyle; Şeyi geçti şeyyy,neydi ya Osmanlı Kıyam...Yok ya Issız Adam işte :) hahaha! Eşim diyor hayır ya o değildi benzetiyorsun :D Taa kendisiydi,çekimler vardı sanırım TRT'nin Osmanlı Kıyam dizisinin..


Derken Eminönündeyiz..Bir ritüel haline gelen balık-ekmek yemekdeyiz :) En son gelinliğimi teslim alamaya giderken son provam için , o zaman gitmiştik fotoğraflarla canınızı çektirmiştim hani :)Hatırlamak isteyenler buradan... :)


Turşuuuu diye inlediğimi hatırlıyorum en son :D suyu herşeye bedel ya,ohh sıcakda tuzlu tuzlu içtim :)))


Derken Eyübdeyiz,Eyüb sultan camiinde elimizi kolumuzu sallasak ya gelin-damata yada sünnetlik çocuğa çarpıyordu, o kadar ki :D Pazar günü olmasıyla ve havaların iyiden iyiye yazı getirmesiyle kalabalık hadsafhadaydı :) Öğle namazını kılıp en sevdiğim yere gittik,neresi mi :)


Pierre Loti tepesi :)




Sıcakda yapılabilecek şeyleri yaptık :) Dondurmayı acaba kim buldu :) Allah ondan razı ola! :)
Saatlerce Pierre Loti'de oturabilirim,o kadar güzel havası var.Yüksekte olmanı verdiği serinlikde cabası manzaranın yanında..


İkindiye tekrardan Eyüb Sultan..Şu güzelliğe bakarmısınız,insan sanat tarihi dersinde gibi oluyor,her yer her köşe tarih kokuyor....
;)
SELAMETLE

27 yorum:

  1. ama canım çekti şimdiiiiii. tam da öğle saatinde balık ekmek ohhhhh miss gibi olurdu =))
    ayrıca sadece balık ekmek değil, o dondurmadan da ola olurdu yaniiii.
    neyse sen haftasonu iyi gezmiş tozmuşsun =) haftaiçi çalışmanın acısını çıkartmışsın canım ;)
    oya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) bi seferde beraber gidelim olmaz mı :) evet fazlasıyla hemde :)

      Sil
  2. bol gezmeli olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. oyyyy turşu+ suyuu şifa şifa afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Rahat ve spor $iklikta ki kombinini bende cok begendim canim. Harika görünüyorsun, masaAllah. :-) E tabi birde iki güne bu kadar güzel gezilerii sigdirmakta maharet ister. Bravo yani. :-))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum canım,ahh şımarmıyım :D heheh program yaptımmı uyarım huyum kurusun :))

      Sil
  5. Resimler ve anlattiklarin cok güzeller canim ;)
    Insallah en kisa zamanda bende oralari esim ile gezecegim, cünkü istanbul tatili yapacagiz 'jipppiiiiiiiiiiii' cok mutluyum ;)

    Tam bir 'istanbullu'ya' rastlamisken, canim biz Atatürk Havalimanindan sirkeciye en iyisi nasil ulasabiliriz, bir fikrin varmi acaba?

    Ve ayrica bana hangi pazarlari ;) (al sana bir pazar meraklisi hatun daha ;))) (günleri/ yerleri) ve baska diger gezinecek yerleri önerebilirsin?

    güzel bir hafta dilerim tatlim
    :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiim :) Senin ve eşin adına sevındim,Tatil güzeldir,eğer İstanbuldan uzakda olupda tatile İstanbulda olmak daha güzeldir :)
      Tatlım Sabiha Gökçeni sorsan belki ama Ataturk-Sirkeci oraları hiç bilmem ama bak senin için sordum :) havaalanından metroya binecekmişsin hemen ve aksaray durağında inecekmişsin.Ordan tramvaya binip son durak sirkeci :)
      Gelelim çarşı pazar olayına :)
      Cumartesi günü pendik,cuma günü Kadıköy,perşembe günü Ulus pazarını gör isterim :)
      Gezilecek yerledense önerilermi avrupa yakasından; Topkapı sarayını,Galata kulesini ve Pierre loti tepesini görebilir,Ananolu yakasından; Kız kulesi,Çamlıca tepesi ve Cadde bostanda gezeleyebilirsin.Şunuda söyliyeyim fazla program yapma İstanbul planları alt üst eden bir şehirdir,kafanıza göre günlük planlar yapın ;)
      Bendeeee :*

      Sil
    2. cok tesekkür ederim, sana da zahmet oldu gercekten - Allah razi olsun!
      süpersin hepsini hemen not alacagim - artik gidip gelince bütün gidip gezdigimiz yerleri paylasirim sizlerle insallah.

      selamlar

      Sil
  6. Ne hoş anılar biriktirmişsin iki günde! Bu arada etek diyaloğunuza bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh bizde olay mahalinden ayrıldıktan sonra gülmekten bayılıyoduk :D

      Sil
  7. Viaporta gitmeyi bende seviyorum, yakınında oturduğum için birçok ihtiyacımı aynı anda giderebildiğim keyifli bir yer. hem havadar olduğu için eşimide götürmek kolay oluyor :) hatta cumarteside ordaydım, karşılaşmış olsaydık bende bakardım eteğinize, güzelmiş :))

    balık ekmeğe gelince, şu an monitöre düşmek üzereyim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum sana,keyifli bir yer sıkmıyor adamı...Heehe teşekkür ederim canım,en kısa zamanda yemeni tavsiye ediyorum Eminönünde ;)

      Sil
  8. sefnız olsun:) Bende bloğuma beklerim.
    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. anaaaaam ben gezmeyi severim evet hep dışarlardayım evet amaa performansınıza hayran kaldıımm:))) gerçi eski fatmada gezerdi heraldeee ..anne olmayan fatma:))ben eminönünü şöölee elimi kolumu sallayarak dolaşmayalı çok oldu:(iyi geldi resimler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anaaam :D :D :D Şu yaşları biraz bakıma anneye ihtiyaç duyduklarından belki gezmeleri sekteye uğratabilir ama bı kaç yaş daha buyusun,eski performanslı yıllarına geri dönersin diye düşünüyorum :)) Arada birde babasına at kaç hatta :) Beraber gideriz inş bir günde ;)

      Sil
  10. hakkaten de leylek havada :))) iyi yapmışsınız canım...via port u severim bende ;) ama eteğin gerçekten güzel, güle güle giy ;)

    YanıtlaSil
  11. bizde seninle kısa bi gezi yapmış olduk canım iki günde güzel yerler gezmişsn bende viaportu akşam seviyorum o sıkıcı avmlerden değil rahat havadar güzel oluyor gezmesi :9

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlaşılan herkes seviyor viaportu :) açık havada olması avantaj tabıkı ;)

      Sil
  12. oncelikle baslikla beni kandirdigin icin sana mutesekkirim :p ( boyle mi deniyordu :p ) leylek havada yazinca bende bebi$ var diye aaaaa diye ciglik attim yani :D
    postun sonunda tulerim diken diken oldu " hani adam esimde kapanicak dedi ya :)
    masallah rabbim herkese nasip etsin insallah bu guzel duyguyu :)
    opuyorum canim seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah iyiliğini versin yaaa ne güldüm,bak çooocum bizde leyleği havadamı gördün derler çok gezenteler için :D Bende ona itafen leyleği havada gördüm demek istedim :)
      eveet bende cok mutlu oldum o cümleye,amin inş :)
      bendeeee :*

      Sil
    2. Ama bizde oyle demezlerki :p yada derlerde ben bilmem :S
      Banane iste ben oyle sandiydim duygularimla oynadin :( :p

      Sil
  13. canım merhaba,
    tek kelimeyle süperssinn..
    canım yaaa bizde eşimle cumartesi viaporttaydık :))
    inanamıyorum :))
    önce çılgınlar gibi alışveriş yaptık
    sonra da göl kenarında yemek yedik :))
    senin bulunduğun gezdiğin yeleri bende gezdim :))
    belki de birbiirimizi gördük ama tanımadık :)))
    tüüüh ya nasıl da karşılaşamadık :))
    sanırım sende bin gibi converscilerdensin :))

    kırmızı converseli ve kırmızı gömlekli birini gördüysen
    o bendim :)))
    neyse sağlık olsun :))
    etek muhabbeti de çok güzeldi, bayıldım :))
    bende böyle enteresan olaylarla karşı karşıya geliirm :))
    sizede değişiklik olmuştur :))
    bu arada pazar günü de üsküdardaydık...
    ve yine karşılaşamadık :((
    babanemi yolcu ettik haremden ...
    canım yaaa bak kıskandım şimdi pier lotiye benden önce gitmişsin...
    ben hep pier lotiye kahvaltıya gitmek istemişimdir :))
    inşallah yakında bende giderim :))
    gezmek ne güzel birşey değil mi?
    canım ooh sefamız olsun :)))
    gezmeye son gaaaaaaaz devam :)))
    kocaman sevgiler.........

    YanıtlaSil