18 Haziran 2012 Pazartesi

HAMUR KABARTMA KIRMIZI KAVANOZ

Merhaba blogcanlar.
Haftalardır yayınlamak istediğim hamur kabartma tekniği ile ilk tecrübem nihayet blogda :)


Görüpde bir heveslendim ki sormayın,bende denemeliyim diyerekten başladım hummalı boyamalara.Evdeki konserve,salça vesair boşalan cam kanozları seçtim.Evvela 3 adet kavanozla başladım.Normal ahşap boyamada kullandığım uzun kıllı fırçayla epeyce uğraştım,günlerce kat kat attım boyayı sabırla..Hiç bana göre değil :)


Boyaların katları kuruya dursun,çıktı aldığım dekopaj kağıtlarını,hamur kabartma tekniğinde kullanılan hamurların üzerine koyup maket bıçağı yardımıyla itinayla kestim.Buda hiç bana göre değil :) Araştırmalarımda baktımki kimisi hamuru kavanozlara dekopajladıktan sonra fırınlamış,kimisi fırınlama işleminden bahsetmemiş bile..Hobby marketimden temin ettiğim hamuru,satışını yapan görevli bayana sordum.Fırınlanmaya gerek yok bunlarda dedi,sevindim :) Birde fırınlama çıkmasın başıma şimdi diye :)


Boyadım,çilek pembesine toplu iğne arkasıyla puantiyeler yaptım,hamurları dekopajladım yapışrdım üzerine,eee ne kaldı ,vernikleme...Günlerden bir gün,balkonda sprey verniğin püskürtme gücüyle bizim kavanozlardan biri yere kanatlanmasın mı :D Haaayırr olamaaz :) yaaa neden ama ben onu gunlerce boyayıp aramızda duygusal bir bağ oluşturmuştum :D


Kaldı 2 tane :) Hırs yaptım gittim strencil fırçası aldım bu kez daha kolay ve kısa surede kırmızı boya katlarını atabılmek için.2 kavanoz daha ekledim yanlarına.Bu kez gerçekten bı kac katta kapandı alttaki cam görüntüsü.


Dörtledim yani anlıyacağınız :) 


14 yorum:

  1. çok sevimli olmuş :) kırmızıyı seviyorsun sen :P

    YanıtlaSil
  2. ufff kırmızı kırmızı ne kadar güzel olmuş şıkır şıkır valla güle güle kullan ellerine sağlık
    iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş.Biraz sabır isteyen bir çalışma anladığım kadarıyla ama sonuç harika:) eline emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle boyaması evet biraz sıkabılıyor ınsanı,kat kat boyamak ve her katın kurumasını beklemek..defalarca aynı işlemi yapmak daraltıyor :)teşekkür ederim.

      Sil
  4. Canım süper olmuşlar ellerine sağlık ben henüz kabartma işlemine geçemedim ama çok tatlılar kırılan kavanoza bende üzüldm insan ne emekle yapıo :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ilk deneme için fena değiller eh işte :)

      Sil
  5. Harika olmuşlar Merve'cim ellerine sağlık,aklımın bir köşesinde hep yapılasılar listesinde duruyor,hatta süt şişelerini biriktirdim ama hala beklemedeler,bakalım ne zaman kısmet olucak.Cici cic kullan kavanozlarını tatlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,cam süt şişeleride gerçekte çok dekoratif oluyor ortaya çıkınca,o marifetli ellerini kısa zamanda onlarada değdirmelisin :)

      Sil
  6. bütün kavanozlar süper olmuş o köşe ya ellerine sağlık hakikaten mervenin kırmızısı olmuş:)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık ama bana görede değil:)) çok tez canlım ve sıkıntılı nasıl dikiş dikiyorum hala şaşıt-yorum.

    YanıtlaSil
  8. canım kavanozların çok şeker olmuş...,bayıldım :))
    ellerine emeklerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık çok güzel olmuş.. kabartmada kulladığınız hamurun markasını ve fiyatını yazar mısınız lütfen kaç gündür nette arıyorum bulamadım cünkü ne yazacağımı bilmiyorum . nolur yardım edin

    YanıtlaSil