12 Haziran 2012 Salı

BEYTULLAH'IN ÖRTÜSÜNE EL SÜRDÜM...

Günaydın blogcanlar.Bugün tüylerimi diken diken eden olaydan resimler var elimde,eminim herkes bu fotoğraflardakine el sürmek ister hayatı boyunca.


Beytullah...
Allah'ın evi yani kabe.....Kabenin örtüsü.Her sene değiştirilmesini meraklı gözlerle izlerken,beytullahın örtüsü evimize misafir oldu.2 kat örtünün içerisinde sarılı ve bez bir torbada bil bakalım ne var içerisinde diye soran anne babaya ne tahminde bulunurdunuz?


Sizi bilmem ama ben baya bir saçmaladım :) Nerden aklıma gelirdiki kabenin örtsününden bir parça var o sarılı paketin içerisinde.Şunu söylemeliyim ama yaklaştıkça pakete muazzam bir koku aldım,kaç kat sarılı olması rağmen düşünün..


Anladım hemen kutsal emanetlerden bişiii ama neeee ...Biraz kokusundan bahsetmek istiyorum ama anlatabilmekde olanaksız,öyle bir baskın gül kokusumu desem,çiçek kokusumu desem hafif böyle misk karışımı ...Of yok anlatamıycam.Yanlış anlatmak istemem sonradan enjekte edilmiş bir koku değil bu doğal kendi kokusu kumaşın...Arkasında bir kat yeşil kumaştan astar benzeri bezle çevrilmişti.


Her sene değiştirilen örtüsü kabenin,bu şekilde parçalara itinayla bölünüyormuş,bizde misafir bi kaç gün emanet yani,sahibine ulaştırılacak..Üzerine sonradan işleme yapılmış,kabenin işlemesi değil yani belirtmek isterim,altın telle Ya Hayyum Ya Gayyum yazılmış,hicri olarak yılı 1415 yazmakta..


El sürmek harika bir duygu,tavaf ederken kabeyi insanlar birbirlerini eziyor beytullaha sırf azda olsa dokunabilmek için.Herhalde hayatımda hiç bu kadar yakın olamazdım...Şanslıyım.


"İnsanlar için yeryüzüne ilk konulan ibadet evi Mekke'de olan Kâbe'dir. " (Âli İmrân, 3/96)
 Yani Kuranı Kerimin öğrettiği doğrultuda yeryüzündeki ilk mabed Beytullah ve örtüsüne el sürebilmek çok güzel bir duygu,kokusunu duyabilmek...

SELAMETLE

 

19 yorum:

  1. s.a cnm ne mutlu sana o duyguyu yaşadın Rabbım bıze de nasıp etsın inş..bu arada benim şaşırdığım konu onu sizinkiler nasıl eve getirmişler normalde eve getirmeyi bırak cok yaklaşmaya bile müsaade etmiyolar,ayrıca senin dediğin gibi Mekke de insanlar ona dokunabilmek için birbirini eziyo..yani annenler nasıl eve getirdi anlamadım inan ki?? ÖZLEM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. a.s. her sene değişiyor tatlım kabenin örtüsü ve eski örtü parçalara bölünüp dünyanın bir çok yerine talep edenlere gönderiliyormuş.Çokda güzel bir şey bence,o yolculuk esnasında evimizede uğradı,ne mutlu bize..

      Sil
  2. evet canım ya çok şanslısın :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elimden uzun bir süre kokusu kaldı biliyormusun:) harikaydı..

      Sil
  3. canım ya daha görür görmez tüylerim diken oldu,
    gözlerim doldu...
    bu inanılmaz birşer, muhteşem birşey...
    inşallah bize de nasip olur ...
    kocaman sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin,kutsal topraklarda birebir yerinde görmek nasip olur inş..

      Sil
    2. amin canım gitmeyi çok istiyoorum...
      ama kısmet..
      annemler 4 kere giiti...
      yine gidicekler...
      genç yaşta gitmek en iyisi diyorlar...
      herşeyin hayırlısı tabi....
      sevgiler canım...

      Sil
  4. maaşallah canım nekadarda sanslısın kabeye gıtmeden dokunmak herkula nasıp olmaz..
    rabbım ınsallah bızlerede dokunmayı saglıklı sekılde gıtmeyı nasıp eder..
    paylastıgın ıcın ayrıca tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçektende öyle,elhamdülillah...amiin inş yerinde görebilmeyi nasip etsin Rabbim.

      Sil
  5. Boylesi guzellik karsinda hangi yorum layik olur ki ?.. ben ne yazacagimi bilemiyorum suan bende orda olsaydim dokunsaydim ..
    Mekkeye gitmek nasip olsun diyoruz hep dualar ediyoruz ama boylesi buyulu kokusu olan beytullahin örtüsne dokunmak banada nasip olur mu ... bende istiyorum nasip eyle yarabbim ...
    Paylastigin icin rabbim razi olsun canim benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben gördüm şok oldum aynen ne diyeceğimi şaşırdım :) Çok güzel bı duygu.inş.hepimize nasip olsun :)

      Sil
  6. Çok şanslısınız.Valla bende PC ekranından sürdüm elimi.Bahsettiğiniz kokuyu Peygamberimizin(S.a.v)sakalı şerifi ve ayak izinini görmeye gittiğimizde hissetmiştim.Misk kokusu çünkü bir ara misk kokusu kullanmak zorunda kalmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pc ekranından mı surdun,oyy canım ya :)Harika bir koku kendine has tam olarak ne olduğunu insanın çözemediği,gül kokusu diye adlandırılan eşsiz bişey..

      Sil
  7. gözlerim doldu canıımm.çok şanslısın gerçekten bizede nasip etsin ALLAHIM.
    bilseydım gelip ellerini öperdimm.

    YanıtlaSil
  8. GÖZLERİM DOLDU CANIM..
    ÇOKKKKKKKKKKKK GÜZEL...

    YanıtlaSil
  9. Cok güzel yaaa, öyle bakinip hayal ettim kokusu nasildir diye, onu yanima alip o kokunun yaninda uyumak isterdim ve sonra rüyamda Kabe'yi ziyaret etmek...
    Insallah birgün gercek gidebilir ve dokunabilirim.

    Kandiliniz mübarek olsun.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. rabbim herkese oralara gidipte yüz sürmeyi nasip etsin inş. fotolara bakarken gözlerim doldu allahım oraların havasını solumayı nasip etsin çok şanslısın

    YanıtlaSil