14 Mayıs 2012 Pazartesi

FIRÇA-BOYA ve VERNİK KOKUSU :)

Günaydınlar kızlar :)
Haftasonunda elimdeki son tepsiyide boyayıp tamamladım,uzun bir süre gerçekten boya görmek istemiyorum :) Bişeyle uzun süre haşir neşir olunca kabak tadı verir ya hani...Aynen :D


Bayadır atölye odası yaptığım (!) küçük oda buram buram tiner kokusuyla kaldı.Neden çünkü bir türlü tamamlayıp kaldıramadım elimdeki işleri.Arkada saksılara dadandım boyuyacam ben bunları diye...Alttaki kendi koyu rengini kapatabilmek için baya baya çaba gösterdim.


Neticede beyaz saksılarıma kavuştum.(siyah renktelerdi) Dekupaj kağıdı,boya ve kurdele yardımıyla azcık dokunuş yaptım :D Eşimin saksıları görünceki yüz ifadesini tahmin edemezsiniz  hohahoh :D :D :D
Çiçeklerimide nihayet toprak alıp bir güzel dikmeyi becerdim,koçtaştan alma rafımıda astırdım nihayet balkona ohh :) Yavaş yavaş yazın gelmesiyle bir şeyler yapıyorum bakalım balkona..


Tepsiye geri dönecek olursak,peçete dekupajı uygıladım,köşelere taş döndüm orta köşelemesine ise ince güpür.Dışını koyu mor renkle boyadığım tepsiye toplu iğne başıyla puanlar koydum :)



Tavsiye,benim gibi sabırsızlık yapıp puanları yaparken aceleci davranıp,puantiyeleri akıtmayın oldu mu :D


Simli şeffaf verinikli boyamdan kullanmak istedim,yalnızca iç kısmınında simli vernik uyguladım.


Son hali ise işte verniklemeden sonra böyleydi.Galvanize saksılarımada geçtiğimiz hafta yeni çiçekler aldım,cam güzeliymiş adı :) Aldığım günden beri bir açtıki çiçekleri sormayın,eve giripte onları görünce mutlu oluyorum :) Galvanize saksıların boyaması benden bakmak isterseniz ...


Deneme yapmak için puanları yapmaya tepsinin arkasından başladım :) Toplu iğnenin arkasıyla pıt pıt yaparken gözlerimi bozsalarda zevkliydi ;)

SELAMETLE

24 yorum:

  1. Tepside çok şeker olmuş saksılarda bayıldım bunlara canım boyamak güzel yaa bırakma bence :) gerçi bende bayadır almıyorum elime ama almak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim 1gül,biraz ara vericem sadece boyama işlerine başka işlerle beraber boyayla fırçayla uğraşmak zahmetli oluyor..

      Sil
  2. oooh ne guzel olmus onlar oyle ellerine saglik :))) o tepsinin ortasina hani servis yaparken cam kullansan nasil olur acaba ? oyle bir fikir yani ne diye hemn cok sacma dedin ki simdi :p
    saksilara bayildim ellerine saglik o balkonun son halini merak ediyorum :) hadi bakalim hayirlisi
    mutlu haftalaaaaar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim benim yegane takipçim :))Cam koyma fikri güzel,ben daha evvel görmüştüm görsellerde araştırma yaparken,ama gidipte kim kestirticek :D Balkon mevzusu öyle şipşak yapacağım bişey olmayacak sanırım,uzun vadede vakit buldukça süslemeye devam edicem,bakalım :)

      Sil
    2. Yegane takipcin seni saygiyla selamlar :p ben sana ev gormesine getireyim mi cam'i :p

      Sil
    3. bunlar hediyeydi zaten bende değiller şuan,yeni sahiplerindeler.Ama illede cam kesip getiricem diyorsan ..Olur olur ben bir yerlerde değerlendiririm onuda :) Keşke gelebilsen :)

      Sil
    4. aaah keske yakindan gorup sohbet etmek istedigim blogculardan birisin
      ( bak herkese denk gelmez seni gozum tuttu :p ) rabbim kismet ederde bulusursak blog sahit getircem sana o camdan sene kac olursa olsun söz ;)

      Sil
  3. Beyaz boyanın herzaman tercihim olduğunu düşünürken bu puantiyelere bayıldım.kesinlikle bi dahakine denicem.Ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyaz boya çok nazlanan bir renk aslında,alttakini kapatma olayı varsa birde..Puantiyeleri yapabilmek için puantiye şablonlarıda var benden söylemesi,benim gibi yapmak istemeyenler olabilir buda dipnot :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık, tepsi de sakslar da harika olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. ÇOK GÜZEL ŞEYLER BUNLAR YAVV. HELE TEPSİ ETRAFNDAKİ PUATİYELER.. YAKİYOOORRR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) Çok bakınca gözümün önünde noktalar dönüyo ama :D

      Sil
  6. Hepsi çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık yine harika :) bişi sorcam dekupajdan sonra cila atıyosun sanırım hangi ürünü kullanıyosun öğrenebilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.Dekupaj açık renkteyse su bazlı vernik sürüyorum fırça yardımıyla,eğer koyu renklerdeyse tiner bazlı sprey vernik kullanıyorum,(açık renklerde sprey vernikler sarımsı bir tabaka gibi duruyor)çok pratik oluyor iki pıss pıss :) Marka olarak soruyorsam malesef aklımda değil tatlım..

      Sil
  8. hepsii çok güzel mervecim elcağızlarına sağlık :) hiç ilgim alakam olmayan şeyler bunlar malesef senin kadar becerikli değilim :D uğraşamam böle şeylerle sıkılırım ben hemen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkılınır mı hiç git sende :D teşekkür ederim :)

      Sil
  9. canım blogumda senin için bir ödülüm var kabul edersen sevinirim

    YanıtlaSil
  10. AMA BUNLAR ÇOK GÜZEL MERVE CİM.GÜLE GÜLE KULLAN,ELLERİNE SAĞLIK ;)

    YanıtlaSil
  11. Canim sana bisi sorcam kizima istedigim renkte bi cici ayakkabi bulamadim dügünlük simdi diyorum oje ile boyasam istedim renk sence nasil olur yoksa baska özel bir boyami gerekli bu konuda bi bilgin varmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlıyamadım,normal bebek ayakkabısınımı oje ile boyasam diyosun :) Ayakkabılarının malzemesi ne,bez mi,deri mi? bilemiyorum tatlım ama malzemeye göre boya var,kumaş boyası,plastik boyası,metal boyası...vs.

      Sil