16 Ağustos 2013 Cuma

NERELERDESİN MERVE? #5


Zaman kısıtlığından dert yanıyorum son günlerde,Ramazan sonrası boşluğa düştük sanki.Bayramdan sonra olayın gerçekliği dank ettirdi,ben hep sanki oruç tutacakmışız havasındaydım oysaki :)
Kısa kısa benden haberlerle önce arife gününe gidelim.Malum bayram tatlısız olmaz,ne zamandır yapmak istediğim şu tarifi deneyeyim dedim.Krema,irmik,fıstık...Yaptıktan sonra bize kim gelicekki sorusu vukuu buldu :) 


Temizlikti,mutfaktı kapı pencereydi derken bazı şeyleri teşfik edici arkadaşlar bulmak güzel,koşturma aralarında...


Son günün heyecanıyla yapılan tatlılar kapımızı kimse çalmaz,biz daha küçüüküz fikriyle anneye doğru yola çıktı :) Arife günlerini hep çook sevmişimdir ama bu sene bizde herkes memleketine tatiline gidince,bayramdan zevk alamadık...


Bayramın 1.günü masada iki ediyle büdü olmak istemedik :) 2 tabak daha koyduk çabucak.Oruçdan çıkmış olmanın psikolojisiyle,ağzıma götürdüm her lokmada terginlik yaşamadım değil :) Şu günlerde mi? O tedirginlikten eser kalmadı :)) 


Bu sene çalınan kapı sayısı az olunca bayramda,bizde beraber vakit geçirmeyi seçtik.İstanbul o nemli sıcağından kaçıp tepelere koştuk.Fetih Paşa Korusunda soluğu aldık.Eteğimin ucu,eşarbımın kenarı az biraz rahat etti :)


Başbaşa gündüz gözüyle dışarda yediğimiz yemekleri özlediğimizi farkettik :)
Bayramda gidecek kapının olmayışı bize bunu farkettirdi diyerek,bayram olumlaması yaptık ;)
Özellikle sunum çok hoşuma gitti,bakır sahanda,köz patlıcan üzerine ızgara köfte ve domates sosu...Kesinlikle evde denenecekler listesinde!
 


Aiy ouf sendemi! dediğinizi duyar gibiyim :) Evet evet bende.Kusur kalamazdım,heleki yakından görünce kendime sahip olmak imkansızlaşıyor bu gibi durumda.Artık mutfak ve salon dolaplarımda çok ciddi sıkıntılar yaşasamda,tabak çanak deyince almadan olmuyor.Söz bundan sonra uzun bir süre eve porselen ve cam ürün alınmayacak :)


Bayramla birlikte iki kişilik kahvaltılara hızlı bir dönüş var tabiki.Elimden hiç bırakmadığım tırtıl doğrayıcımla masalar daha bi şekilli desem yeri :)


Bayram tatilinin son gününü ise deniz ile değerlendirelim dedik ailecek.Yakın ve temiz koylarıyla Anadolu Hisarı'nı tercih ettik günü birlik.Arada sırada yağmur çiselediyse de o gün,biz çok keyif aldık.


Tırtıl doğrayıcıdan üreme salatalarıda çok sevdik biz.İster uzun,ister halka doğrayarak şekillendiriyorum.Özellikle küçük yeğenim çok sevdi bu salatayı :))
...
Herşey bizler için çok şükür diyecek kadar ülkemizde yoluna girmişken,hayatlarımızın derdine düşmüş,gün içerisindeki sıkıntılarımız kimilerine göre o kadar ufakken,diğer taraftan müslüman kardeşlerimizin acı çekip,işkence ve her türlü baskı altında yaşam mücadelesi veriyor olması insanın zoruna gidiyor.
Afganistan,Çeçenistan,Arakan,Yemen,Irak,Filistin,Suriye,Dağıstan,Cezayir,Keşmir,Filipin,
Pakistan,Moro,Eritre,Endülüs,Ayasofya,Somali,Kudüs ve Mısır kan ağlarken elimizden gelen en etkili yardımın dua olduğunu belirtmek istiyorum.Dualarımız onlarla olsun...

SELAMETLE

9 yorum:

  1. Çok güzeldi resimler bizde bu bayram aynı senin dediğin gibi yaptık canım eski bayramlar kalmadı bir tek çocuk bile kapımızı çalmadı yahu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz çocukken daha farklıydı sanki,en azından ziyaret ve el öpme faslı vardı bayrama dair.Şimdi bunların kalmadığını,bayramların sadece kaçış planlarıyla dolu tatil günlerinden ibaret olduğunu farkediyor olmak çok üzücü.Bu durumun inşallah sadece bayramların yaz aylarına geldiği için böyle olduğu düşünelim ;)

      Sil
  2. aynen öyle ama Rabbime şükür ilk gün kayınvalidemlerin evi boş kalmadı gelen den de gidenden de Rabbim razı olsun... Bayram onlar olunca güzel... Ben de annemsiz bayram yaptım bu kez.. Erzurumda geçirdi bu bayramı o da... O'nsuz da bir burukluk oluyormuş onu farkettim... Olsun sağlıklı olsuğunu bilmek de güzel.. Senin gibi marifetli bir hanıma da böyle bir tatlı yakışır zaten Merve Hanım... Seni hem instagramdan hem de blogdan beğeniyle ve gıpta ederk takip ediyorum ve Rabbim bu hareketliliğini kat kat arttırsın diyorum... Görüşmek dileğiyle... Yaz bolca okuyalım, Allah gayretini arttırsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayramları bayram tadı yapan, kalabalık sofralar,hasbihaller çoğumuz için.Rabbim yine de bugünümüzü aratttırmasın.Çok teşekkür ediyorum bu ince yorumların için sana,inşallah diyelim,niyetleri sağlaştıralım ;) Amin!

      Sil
  3. merviiiişşş ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOKK şükür ya post girmişsin inan ki yeni postu görünce birden heyecan bastı hemen okumak için:))yaz mevsimindenmidir nedir bilemedim ama sanki sende bir tembellik gördüm yeni post bakımından:) bu benim mervişim degil gibi geldi :) neyse bu postta bi sürelik idare eder bizi :)bu arada bayramdan önce metroda gördüm seni feracende pek yakışmıştı hani (aaaa tabi içimden MASALLAH dedim merak etme) cooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkk öptum tatlım Allaha emanet ol yeni postlarda görüşelim:) ÖZLEMM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem ne zaman senin yorumlarını okusam inan sanki,çok yakın tanıdığım birine cevap yazıyormuşum gibi hissediyorum :) Biz tanışmadığımızdan eminmiyiz :)) Evet canım Sultanahmette iftar etmek için ramazanda metroyu kullanmıştık,ama üzüldüm,tanışmayı isterdim.Keşke yanıma gelebilseydin ;) Sendeee inşallah :)

      Sil
  4. aaaaiiiy mervişiiimm düşüncelerin beni çok mutlu etti:) yok tatlım henüz tanışmadık ama senin o muhteşem şıklıktaki yakalarına talıp olduğumda mailleşmiştik ve şimdi severek kullanıyorum ellerine saglık fıstığım:) o gün sen olup olmadığına emin olamadığım için yanına gelemedim sonradan emin oldum keşke tanışsaydık dimi ya:( neyse inş Rabbim tekrar karşılaştırsın inş..DUA İLE ÖZLEMM

    YanıtlaSil
  5. postun harika olmuş canım acemi olsamda bende beklerim :) bu arada resimler fevkalede

    YanıtlaSil
  6. Tatlinin tarifini verebilir misiniz.

    YanıtlaSil