23 Ekim 2012 Salı

NERELERDESİN MERVE? #3

Tünaydınlar blogcanlar,bugun haftanın 2. günü ama tabiki daha da mutluluk vereni,haftanın son iş günü olması sebebiyle içim kıpır kıpır :) 
Nerdee o eski bayramlar,eskiden bayramı haftalar öncesinden dört gözle beklerdik diyenler fazlaca olsada ben bayramlardan da mevcut heyecanından da memnunum açıkcası :) Bayram olumlaması yapıyorum ;)

Bu bayram siz ne yapacaksınız bilmem ama biz yerli yerimizdeyiz.Ramazan bayramlarından farklı olarak kurbanlar hep bıçak nacak kesme tahtası bilimum aletlerle mutfakta tezgah üstünde yada ne biliyim yer sofrasında etlerin sinirlerini ayırmakla falan geçmiştir :) Hala da değişen bişey yok gibi,eski bayramlar yeni bayramlar bizde fark atmıyor..


(Fotoğrafların tümü Instagramdan  ; Mimarinrenkleri )
  
Tabii işin birde başka boyutları var,sebze seven et seven falan..
:)
 Napıyosun ee anlat başka neler neler var derseniz,iş güç yorulmaca derim hiç düşünmeden.Sabah kalk işe git,işte boynun sırtın tutulsun,koştur koştur eve git,yemek hazırla ,kaldır ...aynı şeyler,farklı olarak Hasan amcama uğruyorum şu sıralar :) Terzim olur kendileri :)
Eteklerimi dikti çok şükür,pançomuda ,bir elbisem kaldı elinde onuda bugün son provayla neticelendireğiz inş.


Diktirdiğim eteklerimden biri buydu kahve üzerine çiçekli desende,provaya gittiğimde bitmeden ütüsü olmadan çekivermiştim.Bayramdan sonra kombin postu gelir herhalde :)

Buda somon rengi diktirdiğim pançom,genelde bu posttaki pudra pançom sansalarda,hazır giyim değil arkadaşlar :) Pançoları kollu seviyorum,yani kol bedenle birlikte değil,tavsiye derim diktirmeyi veya dikmeyi düşünenlere..


Aksesuarcılar uğrak yerlerim oldu tam anlamıyla al al bitiremiyorum özelliklede yüzükleri.Vav yüzüğümü bir önceki bir pelerin iki kombin postundan hatırlarsınız..


Sebze seven eş sorunsalına çözümlerde getiriyorum ara sıra :) Yenmeyen patlıcan son günlerde en sevilen olmaya başladı o kadarki :) Közlediğim patlıcanları köfteye sardım,salçalı sosla fırında kızartıp kaşar dilimleriyle enfes bişey oldular.Kundaklanmış patlıcan koyduk bu yemeğin adını :))


Haftasonları temizlik günü malum çalışan hatunlar olarakdan ,Allah ımmm diyorum iyiki evde değilim temizilikle kafayı çizerdim herhalde,bi temizlik aşkı var içimde tüm mahalleye dar gelecek :D
Ha bu arada dıadermin,arko,oriflame'i nasıl zengin olduğunu konuşmaya gerek yok sanırım :)
Cream ♥♥♥


Tanışmak istemisiniz,kendileri benim ördeklerim olurlar.Aslında eski görevleri tuzlukdu,şimdilerde salonumu renklendiriyorlar :) Anneannemin yemek takımının tuzlukları olurlarda birazcık. :D


En sona en önemlisini bırakmak istedim.Bu bayram hareketli geçecek kendi adıma,hazırlıklar sürüyor.Güzel bir post gelecek sonrasında...
♥♥♥

Bu postu okuyan blogcanlarımın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.Rabbim bu bayramda da yapacağımız vazifelerimizi ve dualarımızı kabul,makbul buyursun.

SELAMETLE

 

4 yorum:

  1. Hayırlı bayramlar dilerim canım..

    YanıtlaSil
  2. ne güzel post olmuş,pançonun rengine bayıldım,vav şeklinde yüzük bende istiyorum ama istediğim gibi denk getiremedim daha,kremlerin olduğu kutu çok şık,ördeklerde renk katmış şirin olmuş...Bayramın şimdiden kutlu olsun sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. merhaba canım...
    yine uzun zaman göremedik seni :((
    ve özledikte :))

    bu aralar bende salaş giyiniyorum, daha rahat oluyor...........
    yeni cicilerin hayırlı olsun canım...
    güle güle giy inşallah...

    bu bayramda yine şehir dışında olucam :((
    bu arada bende etçi olanlardanım :))))
    etsiz yemek yemem ben :))))

    şimdiden iyi bayramlar canım...
    kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  4. amin canim amin :)cok güzel uzun bir post olmus :) bende et yemiyorum daha dogrusu kirmizi et :) ama bayramlar eskisi gibi degil demissin :( cok haklisin fakat orasi tr birazda olsa hala o bayram tesali sevinci ve heyecani var fakat buralarda ailemiz akrabalarimizin bile olmadigi yerde nasil bir bayram olabilirki :((

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil